Avionul de hartie

noiembrie 21 10.598 Like to Share? 5 Comentarii Text Mare-Text Mic

Acum ceva timp un concurs HaiPa mi-a amintit de unul din multele lucrusoare care mi-au fost dragi cand am fost mic iar pe masura ce am crescut le-am dat laoparte, uitand complet de ele. Este vorba de nelipsitul avion de hartie care zbura mandru dintr-o parte a alta a clasei sau care statea cuminte pe banca in timpul orelor, ferit de ochii profesorilor, suferind operatii estetice cu pixul in fel si chip si alte asa-numite imbunatatiri datorita carora, de multe ori, nici nu mai plutea in aer.

Mai mereu cand gaseam prin banca o coala de hartie o indoiam, o rasuceam, ma munceam din greu de-mi transpira fruntea pentru ca in cele din urma sa realizez o opera de arta – un avion care atunci cand dadeai cu el se ducea drept in fata fara sa faca bucle si intoarceri in aer sau alte prostii.. faceam avioane inteligente care mergeau direct la tinta fara sa se incurce in aparente ori sa se dea in spectacol winking

De altfel, avionul de hartie era unul din cele doua jucarii de hartie pe care stiam si stiu sa le fac, in sensul ca stiu cum sa indoi hartia, a doua jucarioara fiind Pocnitoarea, dar pe care o faceam rar deoarece imi trebuia o foaie dubla de la mijlocul caietului, preferabil studentesc, si o astfel de foaie imi venea greu sa rup iar de gasit era cam scumpa la vedere.. apareau mai mult astfel de foi cand ne aduceau profesorii lucrarile corectate noua sau celor care aveau ore inaintea noastra.

Mi-amintesc ca, dupa ce faceam avioane, de multe ori nici nu dadeam cu ele sa vad daca zboara cu toate ca erau avioane practice, solide, carora nu le era frica sa ia parchetul in piept si care nu aratau deloc a fi de unica folosinta.  Chiar daca stiam asta, parca pe undeva imi parea rau de ele si mi-era frica sa nu pateasca ceva.

Adica le faceam, le chinuiam in fel si chip sa vad cum ar arata mai bine, coloram la ele si le mazgaleam cu diverse chestii care imi veneau atunci in minte, pentru ca in cele din urma sa le las pe banca  unde aveau sa fie admirate de colegi si de ce nu, de colege care imi hraneau orgoliul de creator de arta ce pretindeam cu modestie ca nu sunt.

Dupa cum se vede, modelul meu preferat de avion ramane cel cu forma clasica, cu multe panouri de energie solara pe el si cu un fel de ventilatoare sub el care il ajuta sa decoleze si sa aterizeze pe verticala.

avion1

Dar, of! avion de hartie hee hee
Frumoasa jucarie
Cat iti multumesc eu tie
Ca mi-ai indulcit a mea copilarie..

Sa nu crezi ca am uitat
Cat de mult m-ai ajutat.
In timpul orelor sa desenez m-ai invatat
Datorita tie creativitatea mi-am dezvoltat.

Si daca tot suntem aici,
Sa nu crezi c-am uitat
Cand cu tine de la geam am dat
Si l-ai lovit pe director drept in cap.

Dar nu sunt suparat pe tine
Mereu ne-am impacat repede, stii bine.
Stii cum cateodata ma enervai
Cand deloc cum vroiam eu nu zburai.

Dar ai fost frumos mereu,
Adica normal, doar te-am facut eu tongue
Si de-asta mi-a placut si imi place de tine
Ca mereu ai semanat cu mine.

Mi-ai fost tot timpul aproape
Cand am luat 2, cand am luat 5, cand am luat 7
Cand priveam cu gura cascata
La cea mai frumoasa fata. batting eyelashes

Cand oftam de dor,
Cand orele nu treceau deloc usor,
Mi-ai tinut de urat,
Din tacerea mea ai inteles fiecare cuvant.

Altceva ar fi multe de spus
Eu insa, doar te ridic si te tin sus
Sa fii vazut de intreaga lume
Inca sa isi doreasca sa se joace cu tine.


Poezii
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

5 Comentarii la “Avionul de hartie”

 1. P1ka says:

  Esti tare baasmugsmugsmug foarte tarelaughing imi place cantecusmugsmugsmug si cum ai facut avionu e gEnIALsmugsmug

 2. Dory says:

  amintiri din copilariehee hee

 3. ღ α§Τα mﻵcα ஐ says:

  uh` misto raw love struck

Scrie un Comentariu