Copie de siguranta la intreg calculatorul

octombrie 26 1.819 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Fie ca aveti un hard care da semne ca nu o mai duce mult sau un Windows XP/ Windows 7 de care nu aveti grija si vi se strica des, este bine sa aveti o copie de siguranta la intregul sistem de operare ca nu se stie niciodata cand veti avea nevoie de ea. In cadrul copiei de siguranta pot fi incluse absolut toate fisierele care exista in calculator, de la fisierele sistemului, programele instalate, registri, drivere, documente pana la muzica si poze.

Asadar, prin intermediul acestui back-up se pot copia programele instalate dintr-un calculator in altul. Exista in special pentru persoanele juridice diverse programe care au o licenta per instalare, adica vine un nene si ti-l instaleaza pe un calculator si trebuie sa te porti cu calculatorul respectiv cu manusi ca nu cumva sa se strice Windows-ul sau ceva la el ca pe urma sunt alti bani, alta distractie trebuind sa il chemi din nou pe respectivul sa instaleze programul si nu vine pe degeaba. Unde mai pui ca poti pierde date foarte importante. Asa, daca ai copie de siguranta facuta periodic, te doare fix in cot daca se strica ceva. De asemenea, avand copia de siguranta se poate reinstala Windows-ul fara nicio grija atunci cand incepe sa se miste greoi, sau se poate muta intreg continutul hardului pe un alt calculator mai putin obosit.

„Ingredientele” sunt urmatoarele:

  • preferabil un hard-disk extern de o capacitate cel putin egala cu cea a hardului din calculator
  • multe DVD-uri, daca nu aveti un hard-disk extern. Copia de siguranta mai mult ca sigur nu va incapea pe un singur DVD si va fi scrisa pe mai multe, in parti.

Copie de siguranta la Windows 7

Conectati hard-disk-ul extern la calculator. Scrieti backup in caseta de cautare din meniul Start, sau urmati pasii Start » Control Panel » System and Security » Backup and Restore » Create a system image.

Windows-ul va scana toate mediile de stocare ca sa vada unde este spatiu suficient pentru a salva copia de siguranta, si o sa va puna sa alegeti (fie pe hard disk, fie pe mai multe DVD-uri, sau pe un calculator din retea).

  • Daca aveti hard disk extern bifati „on a hard disk” si alegeti din lista partitia unde se afla acesta, apoi dati Next.
  • Daca aveti DVD-uri atunci bagati un disc in calculator si alegeti „on one or more DVDs”, apoi dati Next.

In masura in care calculatorul are mai multe partitii o sa va intrebe ce doriti sa salvati in copia de siguranta. Alegeti tot sau doar ce va intereseaza.

Ultima fereastra este cea de confirmare, in care vi se spune unde se salveaza copia de siguranta, ce marime are si ce va cuprinde. Daca este totul in ordine, dati Start Backup.

Dupa ce termina, veti fi intrebati daca doriti sa faceti optional si un disc de recuperare al sistemului de operare pe care il puteti folosi pentru a repara Windows-ul fara a umbla la copia de siguranta.

Nu uitati sa puneti DVD-urile intr-un loc sigur si de care sa nu uitati.

Un video demonstrativ:

Windows 7 Tutorial – How to create a backup system image in Windows 7

Pentru a incarca datele din copia de siguranta inapoi in calculator intrati tot in meniul Start » Control Panel » System and Security » Backup and Restore unde dati click pe Restore my files. Aici aveti posibilitatea sa restaurati cu totul copia de siguranta sau doar anumite fisiere din ea, putand sa le cautati apasand butonul Browse for Files sau Browse for Folders. Aveti de asemenea la indemana si functia de Search.

Copie de siguranta la Windows XP

Dati click pe Start » Run si scrieti ntbackup.exe apoi dati OK. Calea alternativa este Start » All programs » Accesories » System Tools » Backup.

O sa va apara fereastra Backup or Restore Wizard. Dati click pe Next, apoi inca o data Next. La intrebarea „What do you want to back up?” bifati ce aveti nevoie sau pentru o copie de siguranta completa bifati „All information on this computer” si dati Next.

Urmeaza sa alegeti locatia unde salvati copia de siguranta: acolo scrie Floppy. Dati click pe Browse pentru a deschide fereastra Save As, si mergeti sa salvati in DVD-WR daca puneti pe DVD-uri, sau in partitia cu hard disk-ul extern. Va fi un simplu fisier denumit Backup.bkf al carei denumire puteti sa o schimbati adaugand de exemplu data la care faceti copia de siguranta. Dati Save apoi Next.

Veti ajunge in ultima fereastra in care vi se prezinta locatia unde va fi salvata copia de siguranta, descrierea fisierului respectiv si ce contine. Daca este totul in ordine dati Finish.

Un video demonstrativ:


Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Copie de siguranta la intreg calculatorul”

Scrie un Comentariu