Firefox – Homepage in ultimul tab

septembrie 15 449 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

In lucrul cu taburile (filele) din Firefox te poti lovi de doua probleme: in primul rand, daca esti un om care foloseste Firegestures sau obisnuieste sa inchida filele cu CTRL+W, te poti trezi ca fara sa vrei inchizi fereastra de Firefox cu totul. Asta se intampla din cauza setarii care inchide programul cu totul atunci cand inchizi ultimul tab (ultima fila).

Pentru a seta Firefox sa nu se mai inchida odata cu ultima fila, trebuie sa modificati ceva in pagina de configuratie. Pentru a intra, trebuie sa scrieti in bara de adrese about:config si sa dati un enter. Dupa ce promiteti ca veti avea grija veti vedea o serie de optiuni la care nu trebuie sa umblati. Focalizati-va atentia pe caseta de filtrare, si scrieti acolo cuvantul tab. In functie de suplimentele pe care le aveti, dintre toate optiunile acelea or sa ramana doar cateva.

Dintre acestea dati dublu click pe browser.tabs.closeWindowWithLastTab. Ar trebui ca acum sa fie ingrosata si in dreptul ei sa scrie ca este personalizata. Mai ramane decat sa incercati sa inchideti tab-ul acesta cu configuratia ca sa testati daca se inchide doar fila sau tot programul. Daca nu dispare toata fereastra cu Firefox inseamna ca setarea a avut succes.

O a doua problema este atunci cand deschideti o noua fila, cand in loc ca aceasta sa deschida pagina de pornire (Homepage) – care va recomand sa fie SpeedDial – se deschide drept nou tab un amarat de speed dial rudimentar, sau o fila goala.. alba. Este destul de frustrant sa ai de-a face mereu cu un perete gol in fata ochilor atunci cand navighezi pe internet. Solutia la aceasta problema se regaseste tot in about:config, la browser.newtab.url unde trebuie sa introduceti adresa paginii pe care o doriti (homepage-ul sau orice alt url).


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Firefox – Homepage in ultimul tab”

Scrie un Comentariu