Gaseste caractere speciale si semne desenand

decembrie 21 2.108 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Cauti un anumit semn si nu il gasesti nicaieri? Atunci cand vine vorba de caracterele speciale este binecunoscut faptul ca e greu atat sa le cauti cat si sa le gasesti. Nu poti da o cautare pe google dupa semnul pe care il cauti, pentru ca nu il poti scrie. Iar ceea ce poti scrie, adica doar cuvintele semne speciale, caractere, etc. nu te ajuta cu mare lucru daca tu ai in minte un semn anume, si degeaba ti se pun in fata articole cu o sumedenie de astfel de scrisuri ca este cam descurajator faptul sa te apuci sa citesti rand cu rand in speranta ca ceea ce cauti se afla acolo.

Norocul face ca cineva s-a gandit la lucrul acesta si a creat o baza de caractere unicode care pot fi recunoscute dupa un desen pe care il faci pe o foaie alba, virtuala bineinteles. Astfel, va sugerez sa intrati pe site-ul ShapeCatcher si sa desenati cu sageata de la mouse in patratul alb din stanga, cam cum arata caracterul pe care il doriti. Nu va faceti griji ca o linie nu e perfect dreapta, nu trebuie sa fiti talentati la desen.

Daca vreti sa stergeti si sa o luati de la capat, apasati linkul Clear, iar dupa ce ati desenat cum arata semnul pe care il cautati apasati linkul Recognize. In doar cateva secunde veti observa ca va aparea o lista cu toate caracterele din baza de date care seamana cu desenul vostru. Nu va lasati pacaliti de poza simbolului care se afla in partea stanga, copiati semnul din partea dreapta a titlului.

Unele semne s-ar putea sa va apara ca fiind un patrat gol, asta inseamna ca nu aveti in calculator fontul folosit la codarea acelui caracter. Daca aveti Windows atunci este foarte posibil sa aveti fontul Arial Unicode, si va recomand sa va limitati la folosirea semnelor pe care le vedeti pentru ca voi chiar daca va instalati fonturile acelea, ceilalti nu o vor face si vor vedea doar patrate goale. De asemenea, afisarea acestora tine si de browser-ul folosit, de exemplu daca te uiti la o lista de semne in Opera o sa observi ca multe din cele care se vad pe Firefox, acolo apar ca patrate goale.


Etichete: , Facebook, Hi5, iOrbix
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Gaseste caractere speciale si semne desenand”

  1. aanna1992 says:

    Interesant , bravo!

Scrie un Comentariu