Homosexualitatea

iulie 16 11.259 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic


Ce procent din populaţie este homosexuală?

Cifra acceptată de majoritate este în jur de 10%, deşi cifra este disputată de ambele tabere. O idee mult mai răspândită este aceea că cifra de 10% este cea conservatoare, în realitate ea fiind mai mare. Cele mai mari estimări ajung la 25%.


Care este cauza homosexualităţii ?

Majoritatea aşa numitelor teorii despre homosexualitate au în principiu ca principale cauze urmatoarele:

  • hormonală: lipsa sau surplusul de hormoni masculini sau feminini. Ideea de bază este că de fapt femeile nu sunt tocmai femei şi bărbaţii nu tocmai bărbaţi datorită deficienţelor hormonale.
  • neurologică: un dezechilibru chimic la nivelul creierului.
  • genetică: o mutaţie genetică mostenită.
  • conjuncturală / psihologică: această cauză este cel mai des întâlnită. Fie un conflict nerezolvat în stadiul de dezvoltare psihosocial, fie faptul că, prima „apropiere” cu tentă sexuală a copilului sau a adolescentului s-a facut cu o persoană de acelaşi sex şi astfel s-a realizat o asociere, transformând individul în homosexual.

Homosexualitatea la bărbaţi

În aparenţă homosexualitatea poate fi definită pentru bărbaţi ca o atracţie fizică şi emoţională faţă de un alt bărbat. Practic, situaţia nu este aşa de clară. Mulţi bărbaţi homosexuali au avut sau au un partener feminin, iar unii bărbaţi, care simt plăcere în actul sexual cu partener de acelaşi sex, neagă faptul că sunt homosexuali. Motivele acestui comportament pot fi: sunt însuraţi şi pot avea copii sau pot deţine posturi importante la locul de muncă încercând să se conformeze stereotipului „ce se aşteaptă de la bărbaţi”. De aceea varianta de a recunoaşte este o situatie care îi copleşeşte şi sperie.

Existenţa unui comportament specific homosexualilor declaraţi nu este uşor de precizat. Dacă există un model de comportament al homosexualilor, atunci el este generat de mediul social în care aceştia se află şi nu este înnăscut. Unii bărbaţi homosexuali resping sau neagă orice tip de comportament care ar putea conduce la concluzia că sunt homosexuali, alţii acceptă că este o diferenţă, chiar simţindu-se mândri de cultura homosexuală. Indivizii din interiorul unei comunităţi de homosexuali declarate au mai multe posibilităţi de a întâlni parteneri. Aceste situaţii oricum sunt rare şi găsirea unui partener este de obicei destul de grea.

Neadevăruri


Homosexualii sunt afemeiaţi

Sunt homosexuali printre fotbalişti, politicieni, actori, profesori şi multe alte categorii sociale şi profesionale. Aceştia sunt la fel de afemeiaţi ca şi ceilalţi bărbaţi heterosexuali. Niciodată nu a existat dovada că homosexualii sunt mai afemeiaţi decât heterosexualii.


Homosexualii molestează minorii

Acest neadevăr are un mare impact asupra percepţiei lumii asupra homosexualilor îngreunând încercarea lor de integrare. Este mai puţin probabil ca un homosexual să molesteze un minor decât un heterosexual. În fapt s-a dovedit din statistici că 90% din cazurile de molestare a minorului au avut ca subiect heterosexualii.


Homosexualii sunt nefericiţi, nevrotici sau dereglaţi emoţional

Homosexualii au probleme create de faptul că sunt dezaprobaţi de societate şi pot pierde locul de muncă sau pot fi persecutaţi. Aceste lucruri le crează stări emoţionale mai puternice şi de aceea nu avem dreptul să-i judecăm.

Contactul sexual între homosexuali

Cele mai des întâlnite forme ale contactului sexual între homosexuali sunt: sexul oral, masturbarea şi sexul anal. Este greşit să presupunem că toţi homosexualii practică sexul anal. Fiecare grup are moduri diferite de a consuma actul sexual. Sexul anal poate fi foarte plăcut atât pentru cel care oferă cât şi pentru cel care primeşte, dar ca şi în cazul contactului sexual vaginal trece o vreme până când cel care primeşte se simte în largul său.

Homosexualitatea la femei

Homosexualitatea la femei (lesbianismul) poate fi definită ca atracţia fizică şi emotională a unei femei faţă de altă femeie. Dar şi de data aceasta este greu de precizat pentru că o persoană işi defineşte singură propria sexualitate.
O femeie poate avea contact sexual exclusiv cu altă femeie, cu un bărbat şi altă femeie, doar cu un bărbat sau chiar deloc. În toate aceste cazuri ea se poate considera lesbiană chiar dacă alte femei lesbiene nu sunt de acord cu acest lucru. Pot exista lesbiene care sunt măritate şi care nu au avut niciodată un contact sexual cu o persoană de acelaşi sex, chiar dacă ele ştiu că aceasta nu este adevărata lor orientare sexuală.

Unele femei pot fi bisexuale, dar se consideră lesbiene datorită atracţiei evidente faţă de alte femei pe care, însă, şi-o ascund din diverse motive.
Lesbienele se confruntă cu realitatea şi în cele mai multe cazuri rămân în grupuri anonime, invizibile. Această situaţie convine lesbienelor care pot desfăşura activităţi tipice în public (pot ieşi cu o altă femeie şi îşi pot arăta afecţiunea în public fără a fi suspectate de lesbianism). Lesbianismul este mai puţin luat în seamă decât homosexualitatea bărbaţilor.

Neadevăruri


Lesbienele urăsc bărbaţii

În general lesbienele nu urăsc bărbaţii şi multe din ele au prieteni apropiaţi bărbaţii. Lesbienele nu resping idea de a creşte un copil şi de a-şi întemeia o familie. Aceste femei pot avea copii înainte şi chiar după ce acestea îşi descoperă adevărata orientare sexuală. Lesbienele nu pot fi „convertite” de bărbaţi talentaţi şi pricepuţi în timpul actului sexual. Multe lesbiene au avut contacte sexuale plăcute cu bărbaţi dar descoperă că experienţele cu femei sunt complete.

Contactul sexual la lesbiene

Cele mai comune contacte sexuale între femei sunt: sexul oral, masturbarea reciprocă şi metoda prin care cele două femei se freacă una de cealaltă. Unele femei lesbiene adoră un contact sexual mai viguros folosind în acest scop un vibrator sau un penis artificial. Ca şi în cazul heterosexualismului există lesbiene care nu au orgasm din diverse motive, psihologice sau fiziologice, dar acest lucru nu înseamnă că nu pot avea o viaţă sexuală plină de împliniri.

Bisexualitatea

Bisexualitatea înseamnă o atracţie fizică şi emotională faţă de bărbat şi faţă de femeie. Această comunitate a fost văzută foarte rar. Ca şi în celelalte cazuri, bisexualii se confruntă cu reticenţe din partea societăţii.
În cazul lor mai acţionează însă şi comunităţile de homosexuali care consideră că aceştia nu au curajul să-şi definească adevărata sexualitate încercând să se integreze în societate cu ajutorul lor şi a recunoaşterilor câştigate de ei. Aceasta este totuşi o generalizare care încearcă să explice foarte discreta existenţă a comunităţii de bisexuali.

Neadevăruri


Bisexualitatea este o stare de tranziţie spre lesbianism sau spre homosexualitatea masculină

Acestă afirmaţie este împărtăşită de mulţi, atât de cei din comunitatea homosexualilor cât şi de cei din afara ei. Ideea că bisexualitatea este o identitate diferită de celelalte câştigă însă tot mai mulţi adepţi şi în timp această afirmaţie nu va mai avea suport.


Etichete: Articole Diverse
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Homosexualitatea”

Scrie un Comentariu