Masturbarea

iunie 29 55.811 Like to Share? 33 Comentarii Text Mare-Text Mic

Masturbarea este un mod natural şi sănătos de a te elibera de tensiunea sexuală, practicat de majoritatea oamenilor de ambele sexe. Studiile arată că 95% dintre bărbaţi şi 60% dintre femei au această activitate. Este un mod bun de a învăţa cum reacţionează sexual fiecare dintre noi.

Femeile care pot ajunge la orgasm prin masturbare au mari şanse să ajungă la orgasm şi cu partenerii lor iar bărbaţii care se pot masturba 15-20 de minute fără să ejaculeze nu sunt predispuşi la ejaculari premature. Stimularea organelor genitale ale partenerului este de asemeni numită masturbare şi este o parte importantă a actului sexual.

Masturbarea la femei

În cazul persoanelor cărora aspectul zonelor genitale nu le este familiar, se recomandă examinarea lor cu ajutorul unei oglinzi de mână în timp ce se află la duş sau în baie. Clitorisul este situat acolo unde labiile inferioare întâlnesc labiile superioare. Este o excrescenţă roz de mărimea unui bob de mazăre şi este foarte sensibil. Clitorisul este protejat de o membrană care se retrage atunci când persoana este excitată.

Sub clitoris se află o mică deschizătură a uretrei prin care trece urina iar sub aceasta se află vaginul. Pentru masturbare se foloseşte un lubrifiant şi se ating uşor zonele genitale cu degetele sau cu un vibrator, variind mişcările din timp în timp pentru a afla unde stimularea este mai puternică. Multe femei cred că clitorisul este prea sensibil pentru o stimulare directă şi de aceea se poate încerca masajul întregii vulve, trecând încet spre interior cu degetele prin mişcări delicate. În timpul masturbării pentru a creşte excitarea, imaginaţia are un rol deosebit.

Dacă în timpul masturbării plăcerea dispare şi orgasmul nu este atins, se recomandă încetarea practicii, este posibil să fie nevoie de mai multe încercări pentru o relaxare completă şi o ajungere la orgasm. Apropierea orgasmului se face simţită printr-o tensiune crescândă în zona vaginului şi o creştere a temperaturii. În acest caz se recomandă continuarea stimulării deoarece odată oprită, aceste senzaţii vor dispărea şi vor fi dificil de obţinut imediat.

Clitorisul devine din ce în ce mai sensibil în timpul masturbării, chiar dacă stimularea are loc direct sau nu, orgasmul manifestându-se prin valuri de contracţii vaginale. Multe femei agrează diverse forme de contact genital în timpul orgasmului – ori o stimulare continuă, ori o apăsare a zonei vaginale. Unele preferă să introducă un deget în vagin în timp ce ating orgasmul.

Masturbarea la bărbaţi

Aproape toţi bărbaţii se masturbează, unii mai des – alţii mai puţin des. Acest lucru continuă până dincolo de maturitate. Foarte mulţi tineri se ruşinează de faptul că se autostimulează şi doar un mic procent dintre aceştia discută despre masturbare chiar dacă vorbesc cu cei mai apropiaţi prieteni, şi le este frică că prietenii pot afla despre practica lor. Foarte mulţi adolescenţi învaţă să ajungă la orgasm prin această practică foarte repede pentru a reduce riscul de a fi prinşi. Abia mai târziu în viaţă află că posibilitatea de întârziere a orgasmului este foarte importantă pentru maximizarea plăcerii sexuale. Deci toate metodele de a ajunge repede la orgasm trebuie uitate cât mai repede.

Totuşi odată cu înaintarea în vârstă frecvenţa masturbării se diminuează, dar aceasta continuă chiar şi pentru majoritatea bărbaţilor însuraţi. Unii bărbaţi cred că nu ar trebui să facă acest lucru din moment ce au acces la o activitate sexuală cu partenerii lor şi de aceea îşi impun să nu mai facă acest lucru, crezând că practicând în continuarea masturbarea va fi respins de către partenerul său.

Astfel ei încearcă să se ascundă, alegând momente şi locuri în care partenera nu este prin preajmă. Totuşi există bărbaţi ale căror neveste ştiu că ei se masturbează şi chiar îi încurajează. Printre cei mai fericiţi bărbaţi sunt aceia ale căror neveste agrează masturbarea reciprocă şi care devine o parte importantă din viaţa sexuală a acestora.

O parte a problemelor psihologice cu care se confruntă barbaţii este aceea că acest subiect este greu de adus în discuţie cu partenera, această discuţie putând duce la o respingere din partea ei. Cei care au trecut de acest punct consideră că au o viaţă sexuală foarte plăcută. Una din fanteziile sexuale bărbăteşti este de a privi o femeie masturbându-se, iar multe femei găsesc foarte excitantă urmărirea unui bărbat masturbându-se, odată ce trec peste aceste prejudecăţi.

Bărbaţii singuri şi homosexualii au tendinţa să se masturbeze mai des decât bărbaţii angajaţi într-o relaţie. Într-un cuplu de homosexuali masturbarea reciprocă este cea mai importantă parte a actului sexual. Prin masturbare în faţa femeii, bărbatul îi dezvăluie practic cea mai intimă activitate a sa. Faptul că el este dispus să facă acest lucru este o dovadă de iubire şi nu de repulsie. În concluzie, masturbarea reciprocă poate fi o activitate cu un grad mare de erotism şi dragoste pentru amândoi partenerii. Poate fi şi o practică frecventă pentru fazele de început ale actului sexual.

Tehnici de masturbare

Bărbaţii au o varietate de tehnici de masturbare. Cea mai simplă dintre ele este prin strângerea uşoară a penisului la început până când acesta devine semi-erect.

Apoi penisul se excită printr-o mişcare uşoară dinspre vârf spre bază. Concentrându-vă la început asupra bazei penisului şi evitând partea superioară faceţi posibilă continuarea erecţiei şi aceasta este prima regulă a tehnicii de întârziere a ejaculării. La un moment dat întregul penis devine foarte sensibil la atingeri.

Odată ce erecţia este deplină, multor bărbaţi le face plăcere să-şi strângă uşor şi să-şi maseze scrotul. Atingerile uşoare în orice loc din zona genitală poate fi foarte excitantă şi chiar mângâierile pe restul corpului, în special pe sfârcuri.

Unii bărbaţi adoră să se masturbeze în timp ce stau în pat pe burtă astfel încât partea de dedesupt a penisului să atingă patul, alţii preferă să folosească o substanţă de lubrifiere decât să aibă penisul uscat. Loţiunile de mâini sau vaselina farmaceutică pot fi folosite în acest scop doar dacă după masturbare nu urmează o penetrare cu un prezervativ pentru că aceste substanţe conţin uleiuri care pot afecta rezistenţa acestuia.

O altă metodă este folosirea unui obiect de masturbare cum ar fi un vibrator sau chiar duşul.

Care-i faza cu masturbarea?

Dupa cum stim, din generatii in generatii parintii nostri mai mereu au spus ca masturbarea e un lucru rau, ca nu e bine sa facem asa ceva, ca vom ajunge chiar si in iad. Altii incercau sa ne sperie cum ca daca ne masturbam ne va creste par in palme sau ca vom orbi. Si cu toate astea, aproape toti ne masturbam! Statisticile o spun cel mai bine:

 • conform unor sondaje, 9 din 10 tineri se masturbeaza;
 • 90% din barbati se masturbeaza,
 • si 98% sustin ca s-au masturbat cel putin odata in viata;

Asadar, care e faza cu masturbarea? E un lucru rau sau e unul bun? Si de ce exista falsa conceptie cum ca masturbarea e pentru barbati si nu pentru femei? De ce cand unul spune cuvantul “masturbare”, ceilalti automat se gandesc la barbati ? (La ultima intrebare voi raspunde acum: fiindca femeile in general sunt mai secretoase decat barbatii… dar oare e si bine?)

Asadar, de ce este asa rau un lucru care te face sa te simti bine si care iti ofera placere? Dupa cum se stie deja, e din cauza religiei si a societatii. Cum se vorbeste pe undeva despre masturbare, imediat apar acele persoane cu replici de genul “masturbarea este ceva imoral, un pacat” sau “Dumnezeu a creat sexul doar pentru dupa casatorie”. Eu am tot cautat, insa nu am gasit nici o referire la biblie despre masturbare (nici macar pe cale indirecta), asadar de unde au aparut vorbele de genul celor citate mai sus?

In fine.. si societatea are o vina mare (si nu doar fiindca sprijina bisericile si religiile), fiindca societatea a facut ca aceasta “parte” a vietii noastre sa para negativa, interzisa! Dar nu credeti ca este cazul sa incepe sa decidem noi insine pentru corpurile noastre si sa lasam la o parte parerile societatii? Nu v-ati saturat sa va spuna societatea cum sa traim, ce sa facem, ce sa nu facem, ce e interzis si ce e pacat sau nu ?! Eu, sincer, sunt satul de multa vreme.

Pe vremuri (cand multi din noi inca nu existam), masturbarea era considerata cauza problemelor de natura sexuala. Acum insa, ca sa vezi, este oferita drept tratament pentru aceleasi probleme! Se pare ca, totusi, suntem pe calea ce buna (cum zicea Jules Verne: “cu rabdare si vointa, totul este cu putinta”). Psihologii acum ne vor spune ca masturbarea este ceva normal, o activitate foarte normala si chiar o incurajeaza (in special pentru evitarea problemelor de sex premarital). Aproape toti se masturbeaza acum! Multi o fac inaintea unui examen, altii o fac dupa un succes sau o bucurie, ca sa nu mai zic ca unii o fac si din plictiseala!

Cand recurgem la masturbare

Exista multe motive pentru care am recurge la masturbare, dar voi enumera decat cateva (cele mai importante):

 • cand nu avem un partener
 • cand nu suntem pregatiti sa impartim aceste experiente cu un partener;
 • cand nu vrem sa contactam vreo boala transmisa pe cale sexuala;
 • cand vrem sa ne cunoastem mai bine corpul;
 • fiindca e placut;
 • fiindca elimina stresul.

Avantaje si dezavantaje

Am stat sa ma documentez, iar acum am intocmit o lista (si cum multi s-ar astepta, masturbarea este mai mult avantajoasa decat dezavantajoasa). Asadar, voi incepe cu dezavantajele:

Dezavantaje

 • ca barbat, daca nu te masturbezi, corpul va ajunge sa se “masturbeze singur”, adica vei ajunge sa ejaculezi in timp ce dormi, lucru care nu e tocmai placut (fiindca patezi si lasi urme pe asternuturi si lenjerie, dar si fiindca nu simti nici o placere din cauza ca dormi);
 • daca masturbarea devine o obsesie, exista sansa sa inceapa sa-ti displaca ideea de sex in doi, si poti ramane virgin/a;
 • masturbarea devine periculoasa atunci cand sta in calea activitatilor zilnice – masturbarea este o nevoie de baza dar nu trebuie sa intervina in indatoririle de baza ale vietii (se poate spune ca acesta e cel mai mare dezavantaj al masturbarii, si chiar daca multora nu li se pare cine stie ce, chiar este o problema grava!);
 • masturbarea este vazuta ca o activitate rusinoasa, murdara, imorala, pacatoasa, etc. – masturbarea este unul din cele mai dezinformate subiecte;
 • daca nu esti atent/a, poti fi prins/a – si crede-ma ca va fi foarte jenanta situatia!

Cam atatea dezavantaje serioase am gasit. Ce, te asteptai sa fie mai multe? Acum, bucura-te in continuare de multitudinea de avantaje (si nu sunt chiar toate, fiindca ar fi cam imposibil sa le enumar pe toate.. am enumerat doar avantajele la modul cel mai general..

Avantaje

 • masturbarea este cea mai buna metoda de explorare sexuala; este cel mai bun mod de a-ti cunoaste mai bine corpul, reactiile acestuia, samd. Cunoscandu-ti corpul mai bine, poti ajunge sa observi cu usurinta orice schimbare anormala si sa cauti o solutie. Asadar, chiar de nu-ti place sa te atingi, este bine ca din cand in cand sa iei o oglinda si sa te “analizezi”, fiindca chiar este important sa-ti cunosti corpul din toate punctele de vedere;
 • masturbandu-te te poti elibera de frustrarile sexuale, de stres, tensiune… mai mult de-atat, este chiar si un calmant bun, iar dupa ce termini sa te masturbezi vei observa chiar si o sporire a concentrarii de asemenea, este si un somnifer bun (si natural!);
 • masturbandu-te poti descoperi “punctele de placere” si modul de “declansare” a acestora. La ce bun? Pai este foarte important intr-o relatie sexuala sa cunosti aceste lucruri despre tine, putand chiar discuta cu partenerul despre ce va place si ce nu. Cum sa stii ce-ti place si ce nu (din punct de vedere sexual) daca nu vrei sa te cunosti?
 • masturbarea nu te afecteaza fizic in nici un fel, ba mai mult: te face mai fericit (chiar daca nu pentru totdeauna – dar macar poti repeta procesul) fiindca corpul produce endorfina, un hormon care ne face sa percepem intr-un mod pozitiv tot ce ne inconjoara, ne face sa ne simtim ca si cum sufletele noastre se ridica… ne face fericiti!
 • la femei, pe langa endorfina, corpul mai produce si estrogen, o substanta care amelioreaza durerile premenstruale sunt femei care doar din acest motiv se masturbeaza;
 • fiind implicate si fanteziile, masturbarea ne ofera o perspectiva asupra orientarilor sexuale, asupra a ceea ce ne place si ce ne displace;
 • doctorii spun ca, la barbati, masturbarea si frecventa ejacularii micsoreaza riscul de a face cancer de prostata prin dezvoltarea muschiului prostatic si prin faptul ca masturbarea “curata” prostata;
 • este cel mai sigur si cel mai protejat mod de a face sex;
 • ajuta la cresterea staminei care ne ajuta la prelungirea perioadei de excitare, si deci ne ajuta sa amanam orgasmul (esential intr-o relatie sexuala pentru un barbat fiindca isi poate controla orgasmul pana cand va fi si ea pregatita);
 • din punct de vedere biologic, masturbarea este la fel de normala ca si tusea, rasul, cascatul, urinatul, si chiar sforaitul;
 • masturbarea ne distrage atentia (chiar daca temporar) de la sentimente precum cele de singuratate, depresii, stres emotional, etc.

Avantaje si dezavantaje amuzante

Dezavantaje amuzante

 • masturbarea este “murdara”, si poti fi prins daca nu stergi bine urmele;
 • daca ai probleme cu inima, poti face un infarct in timp ce te masturbezi privind un film porno – imagineaza-ti ce rusinos va fi cand vei fi gasit;
 • daca iti privesti penisul indreptat spre fata ta, poti sa orbesti – din cauza spermei care a tasnit direct in ochii tai

Avantaje amuzante

 • nu trebuie sa arati bine ca sa te poti masturba;
 • nu trebuie niciodata sa spui “te iubesc” sau sa cumperi flori;
 • daca folosesti cealalta mana se va simti ca si cum ar fi altcineva;
 • poti folosi ambele maini si vei transforma totul intr-o orgie
 • nu trebuie sa promiti ca vei suna de dimineata;
 • nu va fi absolut nici o problema daca vei termina prea repede

Mituri legate de masturbare

Cred ca majoritatea am auzit o groaza de mituri legate de masturbare, asadar m-am gandit sa ofer o metoda de a “detecta” un mit, si m-am gandit sa dau si o lista de mituri si de ce sunt mituri. Asadar, ca sa afli daca o informatie legata de masturbare este un mit sau nu, tot ce trebuie sa faci este sa compari cu o relatie sexuala in doi.

Ideea este ca organele noastre genitale habar n-au daca noi facem sex in doi sau in unu – pentru ele, este unul si acelasi lucru.. De exemplu, daca cineva spune ca masturbarea provoaca acnee, ar insemna ca si sexul in doi provoaca acnee (evident fals, deci este totul doar un mit). Iata acum lista cu cateva mituri dezvaluite:

 • masturbarea duce la cresterea parului pe palme (ar insemna ca mai toti ar trebui sa avem par pe palme, corect ?);
 • masturbarea duce la caderea parului capilar (internautii au inventat termenul de “supramasturbare” – sau masturbarea exagerata – pentru a-si vinde medicamentele naturiste care, vezi Doamne, anuleaza efectul de cadere al parului si a altor probleme de genul – dar care, de fapt, nu au nici un efect!);
 • masturbarea face rau la vedere (acest mit a aparut din cauza faptului ca multi baieti incep sa poarte ochelari cam la aceeasi varsta cand incep sa se masturbeze);
 • masturbarea incetineste sau opreste cresterea penisului si duce la micsorarea testiculelor (masturbarea nu afecteaza “evolutia” penisului si nici a testiculelor; penisul creste cand devine erect, si revine la normal cand nu mai este erect; testiculele se pot mari datorita sangelui care se adunca in ele din cauza excitarii, dar revin la normal dupa orgasm);
 • mastubarea provoaca acnee (ca si cu vederea, se intampla cam in aceeasi perioada cand incepem sa ne masturbam);
 • acum una amuzanta: masturbarea provoaca boli transmise pe cale sexuala (cum poti sa-ti transmiti singur boli pe cale sexuala? e de-a dreptul absurd!);
 • prea multa masturbare duce la “golirea” organismului de sperma si deci devii steril (cand ejaculezi, organismul produce imediat o noua “serie” de sperma, la fel cum si dupa ce scuipi vei avea o noua “serie” de saliva);
 • oamenii isi pot da seama daca te masturbezi dupa aspectul penisului tau (masturbarea nu schimba aspectul penisului – decat cand esti erect );
 • masturbarea este pentru copii (este pentru toti, chiar si cei care sunt casatoriti si fericiti se masturbeaza!);
 • masturbarea este murdara (chiar este daca nu iti pasa de regulile de baza in ce priveste igiena, daca te folosesti de diferite obiecte care nu sunt spalate si care pot duce ulterior la infectii).

Etichete: Curiozităţi
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

33 Comentarii la “Masturbarea”

 1. tirmonia says:

  Am inceput sa ma masturbez la 15 ani.Am practicat doar o data pe Saptamana(mereu cu un sentiment de vina).La 18 ani am avut prietena.O vreme nu am mai facut laba.M-am insurat si apoi am inceput sa „completez’ cu una,doua labe pe luna.La 62 de ani am incetat sa am seangryerectie slaba) dar am continuat laba cam odata pe Saptamana.Adevarul este ca,in ciuda sentimentului de vina,laba mi-a facut placere.

 2. tirmonia says:

  Personal sunt un labagiu batran.Toata viata am practicat(cu unele intreruperi) un program de laba.Dar nu am depasit o sedinta pe Saptamana(uneori o asteptam cu „dor”winking.Cata vreme am putut face seangrysunt casatorit) nu faceam mai mult de doua labe lunar.Acuma am erectia mai slaba si nu mai pot sa fac sex la vagin.Dar fac o laba pe Saptamana.Din experienta pot spune ca laba nu afecteaza viata sexuala,ejacularea prematura nu are legatura cu laba.Problema este alta.
  De ce exista un soi de dispret batjocoritor pentru labagii?Nu fac rau la nimeni,sunt discreti,si obtin o placere care este,efectiv,la indemana.

 3. experimentat says:

  Si in cazul masturbarii trebuie sa te protejezi ! Spalarea pe maini, neaparat, mai ales dupa ce ai pus mana pe clanta usii de la intrare in scara blocului, pe bani, pe telecomanda, ca altii au pus mainile murdare pe ele inaintea ta.

 4. tirmonia says:

  Am acuma 68 de ani.Am erectie slaba si nu mai pot finalize la vagina.Dar continui o sesiune masturbatorie pe Saptamana.Ma intreb daca aceasta laba este un mare pacat.Fara laba am stari de stress,agitatie,etc.Laba ma linisteste si sincer imi face si placere.

Scrie un Comentariu