Misterele corpului omenesc

iulie 31 1.413 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Ma uitam zilele trecute pe internet sa vad care e treaba cu visatul, ce se intampla inauntrul corpului omenesc in timp ce doarme, ce il determina sa plece hai-hui prin mii de roade ale imaginatiei. Ei bine, nu am reusit sa gasesc cauza fiindca „desteptii”, cu toata stiinta lor si echipamentele ultramoderne nu au reusit sa gaseasca o explicatie solida. Astfel fiecare isi da cu parerea, ba chiar sunt unii care sunt siguri ca visele sunt in alb-negru.. fapt care din experienta personala stiu ca e o aberatie.

In fine, pe langa treaba cu visatul am mai gasit si alte mistere ale corpului uman, dupa cum urmeaza:

1. INROSITUL – Charles Darwin a incercat din rasputeri sa ne explice cum, din cauza evolutiei si a faptului ca am devenit prea constienti de sine, „ne-am obisnuit” sa rosim cand mintim. Altii sunt insa de parere ca ajuta la controlul nervilor si hraneste sentimentul de intimitate.

2. RASUL – Atunci cand radem, organismul elimina endorfine, care ne schimba starea de dispozitie si intretin pofta de a rade in continuare. Asa poate fi explicat faptul ca ne place atat de mult sa facem acest lucru. Cu toate acestea, un studiu de 10 ani a pus totul intr-o alta lumina, dupa ce a demonstrat ca suntem amuzati mai mult de comentarii banale decat de glume.

3. SARUTUL – Sarutul nu este un comportament mostenit „genetic” din moment ce nu este prezent in toate civilizatiile! Unele teorii spun ca „s-ar trage” din obisnuinta de a fi alaptati sau din comportamentul oamenilor preistorici care obisnuiau sa-si hranesca copiii cu mancare din propria gura. Asa si-ar fi format oamenii obiceiul de a… face schimb de saliva.

4. VISATUL – In timp ce teoria lui Sigmund Freud, care sustinea ca atunci cand visam subconstientul ne tradeaza propriile dorinte ascunse, a fost in mod general contrazisa, foarte multi oameni de stiinta sunt de parere ca visele ne ajuta sa procesam emotii. O explicatie exacta si unanim accepatata de lumea stiintifica nu a fost insa gasita.

5. SUPERSTITIILE – Aici intra inclusiv „obisnuinta” oamenilor de a crede intr-un Dumnezeu! Nimeni nu a putut insa sa explice de ce oamenii au creat religii.

6. SCOBITUL IN NAS – Sau, si mai bine, obinuinta unei patrimi dintre adolescenti de a si consuma… continutul nasului. Nu are nicio valoare nutritiva, asa ca oamenii de stiinta cred ca omul face acest lucru instinctiv, pentru ca secretiile nazale ar intari sistemul imunitar.

7. ADOLESCENTA – Niciun alt animal in afara de om nu trece prin aceasta perioada tulbure de maturizare. Unii oameni de stiinta cred ca ar ajuta creierul uman sa se descopere, inainte ca fizicul sa apuce sa se maturizeze. Altii, in schimb, cred ca e o perioada in care omul s-a obisnuit sa experimenteze, in vederea viitoarei maturizari. Un fel de „descoperire de sine”.

8. ALTRUISMUL – Din punct de vedere al evolutiei placerea de a darui este o enigma. Se crede ca ajuta la socializare si integrare in societate sau, pur si simplu, din motive necunoscute, ofera placere.

9. ARTA – Pictura, dans, sculptura, muzica. Toate pot fi echivalentul uman al unei… cozi de paun, menita sa demonstreze potentialul pe care un om il are. Sau cel putin asta cred oamenii de stiinta. Insa ar putea fi si un mod de raspandire al cunostintelor sau un simplu schimb de experienta.

10. PARUL CORPORAL – Par des in zona genitala si la axile si par fin pe restul corpului. La primate, rudele directe ale oamenilor, este exact pe dos. Nimeni nu poate explica de ce. Sugestiile includ faptul ca, in cazul oamenilor, parul are rol in emanarea unui anumit tip de miros, tine de cald sau protejeaza zonele sensibile ale anatomiei umane.

via StirileProTv


Curiozităţi
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Misterele corpului omenesc”

Scrie un Comentariu