Multi Clipboard (copy-paste multiplu)

iunie 11 9.002 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Clipboard este memoria aceea care tine fisierele carora le dati „Copy” pana in momentul in care le dati „Paste”, sau textul ori imaginile pe care iar la fel le luati cu „Copy” pentru a putea sa le lipiti in alte locuri.

Dezavantajul la Windows este ca nu poti copia mai multe obiecte pentru ca mai apoi sa alegi tu pe care le lipesti si cum nu se salveaza nicaieri informatia copiata este foarte usor sa o pierzi pentru totdeauna. De exemplu ai de facut un referat in Word, selectezi o bucata de text, apesi functia de taiere „Cut” ca sa il muti altundeva in document si uitandu-te dupa locul unde sa il muti vezi altceva si din reflex dai copy la altceva pierzand textul pe care l-ai taiat inainte.

Buba asta e, ca atunci cand copiezi ceva se sterge automat ce ai copiat inainte si nu ii mai poti da „Paste”, iar la fel chiar daca ai copiat ori taiat ceva si se ia curentul sau se restarteaza calculatorul pierzi ceea ce aveai in Clipboard pentru ca aceasta memorie se goleste odata cu inchiderea Windows-ului.

Multi Clipboard am denumit un program incercat de mine si de care sunt foarte multumit, este vorba mai exact de Xneat Clipboard care este 100% gratuit si poate tine in memorie de la 10 copieri in sus.. adica el are setat 10 dar puteti pune cate vreti voi sa tina minte.

Astfel, daca setati sa tina minte ultimele 20 de copieri pe care le-ati facut, cand aveti nevoie sa dati „Paste” la una din ele doar dati click cu mouse-ul acolo unde vreti sa scrieti, apasati o tasta pe care o setati voi – care va e mai la indemana (de exemplu CTRL din stanga) – si apar ultimele 20 de copieri din care alegeti care va trebuie si gata. Este foarte simplu de folosit si foarte rapid.

Selectati pe cea care va trebuie cu click stanga de mouse ca sa o introduceti in locul in care este cursorul de text. Daca apasati click dreapta pe una din ele or sa va apara urmatoarele optiuni:

  • Search google ca sa cautati pe google ceea ce ati copiat
  • Translate to ca sa traduceti in alta limba ceea ce ati copiat. De exemplu daca ati copiat ceva si nu intelegeti ce inseamna selectati optiunea aceasta si apoi alegeti din lista de limbi „Romanian” ca sa incerce sa o traduca in romana.
  • Delete este optiunea de stergere a obiectului copiat
  • Make sticky este pentru a salva ceea ce ati copiat astfel incat sa ramana tot timpul in lista si sa nu se mai stearga pe masura ce copiati alte lucruri.. aici ar intra o parola pe care o folositi zilnic.

Asigurati-va ca in fereastra de setari a programului aveti bifata optiunea „Start automatically with Windows” astfel incat programul sa se incarce odata cu pornirea windows-ului. Daca programul se comporta ciudat, se poate sa fie din cauza antivirusului, asadar va trebui sa intrati in setarile acestuia si sa adaugati calea catre aplicatie la excluderi (de obicei este C:\Program Files\xNeat Clipboard Manager\xNeatClipMngr.exe).


Etichete: Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Multi Clipboard (copy-paste multiplu)”

  1. ZumPye says:

    foarte tare . chiar aveam nevoie . mereu ma incurc si pierd unele chestii big grin . mersi man ! (sau woman worried )

Scrie un Comentariu