Numarator online de cuvinte si caractere

ianuarie 4 16.288 Like to Share? 9 Comentarii Text Mare-Text Mic

„Scrieti un eseu de maxim 1000 de cuvinte pe marginea si în prelungirea acestor întrebari”.. va suna cunoscut? In exemplul acesta tot e bine, e mai rau daca se cere un minim de cuvinte.

Asa am avut eu zilele trecute cand a trebuit sa fac o tema la engleza.. bucurie mare pe capul meu.. am fost foarte vesel si fericit si imi veneau in minte numai ganduri bune straduindu-ma sa nu scap vreun „fuck” pe acolo, care probabil imi anula lucrarea fiindca profesoara (draga de ea..) vrea mai mult ca sigur o engleza din-aia vorbita de monarhia britanica nu de un om de pe strada. Oricum, era o perioada in care stiam engleza foarte bine si trebuia doar sa invat cuvinte noi, dar au trecut ani buni de atunci in care nu am folosit-o doar la examene sau teste unde oricum luam 10 asa ca am ajuns sa scriu in engleza din aduceri aminte si „dupa ureche” indoindu-ma de forma de scriere si a celor mai simple cuvinte.. de vorbit nici nu se pune problema, poate doar de citit si cunosc multi in situatia mea.

In fine, dupa ce terminasem minunata tema la engleza, grabit, m-am apucat sa numar primele 10 cuvinte, sa vad cate am, dupa care mi-am dat seama ca nu merge asa si am cautat pe net un numarator de cuvinte. Asa am gasit pagina aceasta, sub interogarea „word count” parca. Pe langa acest numarator sau calculator de cuvinte, cum vreti sa ii spuneti, mai este unul care calculeaza caracterele dintr-un text, adica literele, cifrele, semnele si spatiile dintre ele, ca intr-un sms de pe telefonul mobil care are 160 de caractere..

Si jos de tot, se gaseste un mic generator de text 3D sub forma de imagine, in care trebuie sa introduceti un text, sa alegeti marimea textului, fontul, stilul si culoarea apoi sa dati click pe butonul Preview care va genera imaginea intr-o fereastra separata. Daca e deja deschisa fereastra si faceti o a doua incercare nu se mai deschide niciuna, va uitati tot in aia.

retine

Ceea ce este de retinut este sa va aduceti aminte de postul acesta atunci cand scrieti un eseu sau o compunere in care vi se impune o limita de cuvinte si astfel sa nu va grabiti sa numarati voi cuvintele de acolo.. sau sa va aduceti aminte atunci cand scrieti o astfel de compunere pe caiet si numarati cuvintele gandindu-va ce bine era daca scriati pe calculator ..

Oricum, imi place sa cred ca sunt profesori care se mai gandesc si la elevi/studenti si nu le dau o asemenea tema sau macar le impune o limita de pagini.. chiar daca stiu ca nu e prea eficienta metoda pentru ca elevul va scrie cu litere mai mari si va lasa spatii mai multe decat de obicei pentru a acoperi spatiul impus.


Internet
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

9 Comentarii la “Numarator online de cuvinte si caractere”

 1. moldo says:

  Word-ul numara automat cuvintele… chestia e sa stii unde sa te uiti big grin

 2. admin says:

  in tools-word count, dar la asta nu ma gandisem big grin Se vede cat de des folosesc functia aia hee hee

 3. moldo says:

  chiar k se vede… oricum si eu am dat peste ea din greseala… cautam altceva

 4. sims says:

  word-ul corecteaza si cuvintele scrise gresit!!!!!!!!!!

 5. tetitza_alintatha says:

  ce chestielaughing….eu am intrat intamplator aicihappy

  si e nasol site-ultongue

  fara suparare..love struck

  • admin says:

   ba mie imi este util de multe ori cand fac cate un cod de skin hi5, fiindca pe hi5 sunt permise numai 20000 de caractere si nu mai stau sa pornesc word-ul, decat deschid site-ul intr-o alta fila si dau copy-paste.

 6. pop lavinia alina says:

  Comisia Europeană a publicat, marţi, prognoza revizuită de toamnă, ajustând negativ majoritatea indicilor macroeconomici cu privire la România. Criza politică este amintită ca un potenţial factor de întârziere a revenirii pe creştere economică.
  „Presupunând că pieţele financiare globale nu vor trece printr-o altă criză, economia şi-ar putea reveni un pic mai repede decât am prognozat. Pe de altă parte, instabilitatea politică actuală ar putea întârzia implementarea măsurilor de stabilizare a economiei, slăbind capacitatea de redresare într-un context extern încă fragil”, se arată în prognoza de toamnă.
  Criza economică începută în 2007 şi cu termen de finalizare incert reprezintă un subiect preocupant pentru multă lume. Este cert că astăzi asistăm la cea mai gravă criză din ultimii 80 de ani.
  Avem o explicaţie oficială a crizei, furnizată de instituţiile publice, potrivit căreia problema îşi are originea în comportamentul nepotrivit al agenţilor economici (cuvinte cheie: egoism, lăcomie, speculaţie ş.a.) şi în imposibilitatea pieţei de a funcţiona lin, asigurând alocarea corespunzătoare a resurselor (cuvinte cheie: asimetrie informaţională, capcana lichidităţii, deflaţie ş.a.).
  Pe de altă parte, majoritatea cercetătorilor – membri corpului academic, dar şi analiştii din sectorul privat – susţin că tocmai intervenţia statului a sădit seminţele turbulenţelor financiare pe care le traversăm în prezent. Ca un corolar, potrivit acestora, reţeta prescrisă de autorităţi nu poate duce la atenuarea dificultăţilor economice ci, din contră, la agravarea lor.
  Criza economică este rezultatul unui complex de factori, care includ în principal: erori de politică monetară, distorsionarea stimulentelor agenţilor economici şi patologia politicii de reglementare financiar-bancară. Să le luăm pe rând.
  Factorul determinant fundamental al crizei este politica inflaţionistă de la începutul anilor 2000.
  Asupra economiei româneşti se abat nori negri. Dacă în majoritatea tărilor UE se întrevăd semne ale revenirii economiilor naţionale, în România fundul încă nu a fost atins. O arată atât estimări ale organismelor financiare, dar şi realităţile din teren.

 7. Emillia says:

  Merci si de la mine!
  Mi-a prins si mie bine.

Scrie un Comentariu