Pe cale de disparitie

august 20 152 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Stiti voi cum toate lucrurile bune, indiferent de ce natura,  au un sfarsit? Sunt foarte multi oameni care mai prin munca mai prin noroc au ajuns la un nivel unde stau bine-mersi si sunt fericiti ca toate le merg ca pe roate. Dar oricat de bine le-ar fi, istoria ne invata ca tot timpul exista riscul unei prabusiri a tot ceea ce au construit si ce a fost, candva, in mare voga si foarte popular. Desi pare, acesta nu este un lucru rau, sunt intru totul de acord cu indepartarea chestiilor vechi si inlocuirea lor cu altele mai noi si mai bune.

Iata cine consider ca este pe cale de disparitie:

Winamp

Pana mai acum nu foarte mult timp, Winamp era instalat odata cu Windows ca si cum ar fi facut parte din acesta. De altfel si acum cei care nu au foarte multa cultura IT, instaleaza acest program pentru a putea asculta muzica.

Ce a condus la declin? Paradoxal, intocmai noile functii care sunt foarte interesante au condus la prabusirea utilizarii acestuia pentru ca nu erau tocmai utile. Winamp a devenit un dinozaur greoi echipat cu vrute si nevrute, un lucru nu tocmai agreabil pentru majoritatea utilizatorilor care aveau nevoie de un program cu care sa asculte muzica nu o aplicatie multimedia complexa. Update-urile au permis AIMP sa preia o buna parte din utilizatori, desi pe viitor nu se stie daca nu cumva se vor complica si acestia (deja AIMP3 mananca mult mai multe resurse decat AIMP2).

Televiziunea

De cand cu internetul lumea se uita din ce in ce mai putin la televizor, si inafara de stiri, muzica sau o emisiune placuta nu mai prezinta o foarte mare importanta. Sunt sigur ca pentru multi dintre noi au trecut zile la rand fara ca macar sa dam drumul la TV. La urma urmei, la televizor nu sunt filme noi, publicitatea este din sfert in sfert de ora si se joaca frumos cu volumul televizorului dandu-l mai tare iar in marea majoritate a timpul este pur si simplu plictisitor. Odaca cu moartea generatiei consumatoare de TV (adica astia mai in varsta care nu stiu sa dea drumul la calculator) nu vad un viitor foarte stralucit atat pentru televiziune, cat si despre tot haldaramul care o insoteste: companii de catv, receivere, televizoare etc.

Flash Player

Il stiti cu totii, este programul acela pe care trebuie sa il instalati pentru a vedea un videoclip, pentru a asculta o melodie sau pentru a vedea un slideshow de poze. Desi la ultima parte, cea cu slideshow-ul este mai mult o treaba JAVA care a fost preluata de CSS cu foarte mult timp in urma, am mai gasit pe ici pe colo. Vestile bune sunt ca HTML5 este aici si de indata ce va fi implementat nu veti avea nevoie de Flash Player pentru a vedea videoclipuri sau pentru a asculta muzica.

Youtube a inceput demult lucrul la varianta pe HTML5 si merge foarte bine, astept cu nerabdare sa faca tranzitia in mod oficial, mai ales ca de cand cu ultimele update-uri, Flash Player consuma extraordinar de multe resurse.

!--[if IE]

Orice programator sau webmaster se va bucura sa nu mai vada niciodata aceasta conditie a unei munci crunte prin care au trebuit sa faca site-ul lor compatibil cu Internet Explorer datorita idiotilor care habar n-au ca acel browser a fost conceput ca o punte de legatura cu internetul si nu pentru navigare normala pe internet. Cu alte cuvinte, Internet Explorer este un program bazic ce iti da o functionalitate pana iti descarci programele care iti trebuie pentru a te bucura pe deplin de calculatorul tau.

Am avut ocazia sa ma juc putin pe Internet Explorer 10 si Microsoft face progrese mari in aducerea navigatorului de internet la standardele si cerintele actuale, lucru care nu poate decat sa ma bucure: in sfarsit, IE este un navigator normal de internet, ceea ce va insemna ca peste ceva ani programatorii nu vor mai fi nevoiti sa creeze stiluri vizuale pentru versiunile 5, 6, 7, 8 datorita faptului ca vor fi foarte vechi.. iar dobitocii care le vor folosi in navigarea pe internet vor fi fortati sa actualizeze la ultima versiune disponibila.


Opinii Personale
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Pe cale de disparitie”

Scrie un Comentariu