Pentru soferi

mai 21 513 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Atunci cand sunteti trasi pe dreapta de catre un nene politist, nu va impacientati, nu aveti emotii, sunt niste oameni ca toti oamenii doar ca sunt imbracati intr-o uniforma naspa dupa parerea mea. Majoritatea cand se vad imbracati in uniforma asta se vad cu mult deasupra ta si se poarta cu o scarba de parca nu ar fi in slujba ta, a cetateanului, ci ca si cum ar fi seful tau sau ceva. Nu aveti de ce sa va fie frica de ei, si nu va umiliti sub nici un fel in fata lor, tineti capul drept, privirea fixa si un ton rece, nici sa va uitati in scarba la ei dar nici sa lasati capul plecat.

Iata unele lucruri pe care domnii politisti mai uita sa le faca desi sunt obligati:

  1. in primul rand trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa ii ceri sa iti arate legitimatia pe care este inscris numarul lui).
  2. sa-ti spuna motivul opririi (care este motivul: filtru organizat si cauta ei sa zicem alcool, benzina sau dude). Daca este filtru ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
  3. actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda). Deci la oprire se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv (asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate).
  4. la amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Deci puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda.. dar sa nu recunoasteti fapta, si sa il convocati la Tribunal sub asistenta juridica competenta pe D-nealui.
  5. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu Politia fie noapte fie zi puteti sa sunati la 112 (Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti « abuzat » de catre echipajul cutare… In maxim 10 minute (in Capitala) apare un echipaj de la „Capitala” si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport.. care poate fi util la orice Tribunal..
  6. fiti intelegatori cu militianul.. sorry cu politaiul.. totusi sta in strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze fel de fel de chestii.. de unde ai husele de pe scaune sau mai stiu eu ce).
  7. Si mai nou politisti de pe radare nu mai au voie sa dea filmul inapoi.. deci, daca va opresc si stiti ca nu a-ti « comis-o » prea rau le cereti foarte ferm sa va arate:

– legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar.. sa aiba vizele la zi.
– copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.
– legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne, sa fie vizata .
– daca mai fac scandal le cereti sa va arate „ordinul de serviciu”.. este un fel de foaie de parcurs in care sunt scrise locurile « unde au voie » sa-si desfasoare activitatea respectiva.

Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar dar faptul ca-l intrebi de ele de cele mai multe ori duce doar la un simplu „AVERTISMENT” pentru ca de multe ori aceste acte nu se regasesc la „domniile lor”.


Utile în Viaţă
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Pentru soferi”

Scrie un Comentariu