Povestiri

august 23 15.004 Like to Share? 2 Comentarii Text Mare-Text Mic

Ce este viata

Cica un imparat ii chema la el pe intelepti si le cere sa scrie o carte pe tema vietii – ce este viata, care este rostul si miezul vietii. Inteleptii se retrag si, peste 20 de ani, ii aduc imparatului un tratat de… 500 de volume!

Imparatul ii trimite inapoi succesiv, pentru cate 20 de ani pentru fiecare lucrare, s-o restranga; acestia ii aduc 50 de volume, apoi 10, iar cand sosesc cu unul singur, ultimul, imparatul era pe moarte, nu mai avea timp sa citeasca nici macar un volum. Atunci ii cere sefului inteleptilor sa-i spuna el la ureche, in cateva vorbe, ce este viata; acesta se apleaca si ii spune: „Omul se naste, sufera si moare! Aceasta este viata!”.

Camasa omului fericit

Cica era un domnitor care voia sa fie fericit, dar nu reusea. A intrebat in stanga si in dreapta ce sa faca pentru a fi fericit si nimeni nu stia sa ii spuna. Pana cand un intelept i-a zis ca, pentru a fi fericit, trebuie sa imbrace camasa unui om cu adevarat fericit.
Atunci a plecat in lume cautand un om fericit. A intrebat oameni si oameni daca sunt fericiti, dar nimeni nu i-a dat raspuns pozitiv categoric.

Intr-o zi, mergand pe un drum, a auzit un om pe un camp care canta vesel. S-a dus la el, a intrat in vorba cu el si l-a intrebat daca e fericit. „Da! „, i-a raspuns omul. „Sigur esti cu adevarat fericit? ” „Da! „, i-a raspuns si mai decis omul. Atunci i-a povestit ce il sfatuise inteleptul si i-a cerut sa ii dea camasa lui sa o poarte. Iar omul a raspuns: „Camasa? Pai, eu nu am camasa! ”

Balonul

Un barbat zbura cu un balon cu aer cald si la un moment dat si-a dat seama ca s-a ratacit. A coborat pana aproape de pamant si a zarit o femeie pe o pajiste. Apropiindu-se de ea, el i-a strigat:
– Fii amabila, poti sa ma ajuti? Am promis unui prieten ca ma intalnesc cu el, dar nu mai stiu unde ma aflu.
Femeia i-a raspuns:
– Te afli intr-un balon cu aer cald, la vreo 10 metri inaltime. Te gasesti intre 40 si 41 grade latitudine nord, si intre 59 si 60 de grade logitudine vest.

– Ei, probabil esti inginera de profesie! spuse omul din balon.
– Asa este, raspunse femeia, dar de unde stii?
– Pai tot ce mi-ai spus este corect din punct de vedere tehnic, dar tot n-am idee ce-as putea face cu informatiile de la tine, si sunt tot in ceata. Sa fiu sincer, nu m-ai ajutat deloc. Ba chiar pot spune ca m-ai tinut pe loc degeaba.

Atunci femeia i-a raspuns:
– Dar tu trebuie sa fii director!
– Asa este, raspunse barbatul, dar de unde stii?
– Pai nu stii unde te afli si nici incotro te indrepti. Te-ai ridicat la inaltime profitand de o flama care a incins situatia. Ai facut o promisiune pe care nu stii cum ai sa ti-o tii, si te astepti ca oamenii de sub tine sa-ti rezolve problema. Adevarul este ca te afli exact in locul unde te aflai cand am inceput discutia, acum 1 minut, dar brusc constati acum ca asta este din vina mea.

Jurnalul unui barbat

Cand eram scoala generala nu doream decat o femeie cu tite mari. In liceu m-am intalnit cu o femeie cu tite mari, dar lipsea pasiunea. La sfarsitul liceului m-am intalnit cu o fata si pasiunea nu mai lipsea, dar era prea colerica. Totul era o urgenta si plangea tot timpul. Am decis ca am nevoie de o femeie ceva mai stabila. Am gasit apoi o fata foarte stabila, dar era plictisitoare. Nu prea o interesa nimic. Ulterior am gasit una neplictisitoare, dar nu puteam tine ritmul cu ea. Am cautat una ambitioasa. Dupa facultate am gasit o femeie ambitioasa si m-am casatorit cu ea. Era atat de ambitioasa incat a divortat si mi-a luat totul. Acum tot ce vreau este o femeie cu tite mari.

Poveste cu vaca, boul si magarul

Cica era odata o vaca si un bou o privea si o admira de peste gard. A doua zi boul iar o priveste, o admira. A treia zi o priveste, o admira. A patra zi vine un magar, o priveste, o admira, o convinge.
Concluzie: Mai bine sa fii magar decat bou.

Dreptate

La un judecator s-au prezentat doi indivizi cu o problema. Primul ii inchiriase celui de-al doilea o camila contra unei sume de bani, iar acum venise sa reclame ca cel de-al doilea statuse la umbra camilei, desi acesta inchiriase numai camila, nu si umbra ei.
„Ai dreptate! ” – ii raspunse judecatorul, apoi il asculta pe celalalt.
Al doilea spuse ca daca primul nu vrusese sa-l lase sa foloseasca umbra camilei, atunci trebuia ca atunci cand inchiriase camila, sa ii opreasca umbra la el.
„Si tu ai dreptate! – ii raspunse judecatorul si acestuia.
Ajutorul sau ii atrase atentia judecatorului ca legea nu admitea ca ambele parti sa aiba dreptate intr-o problema, iar judecatorul se intoarse ganditor catre el si ii spuse:
„Si tu ai dreptate! ”

Sursa


Etichete: Articole Amuzante
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

2 Comentarii la “Povestiri”

  1. Liana says:

    tari povestilelove struck

Scrie un Comentariu