Program de citit scrisul din poze

martie 2 20.470 Like to Share? 8 Comentarii Text Mare-Text Mic

Un program de citit scrisul din poze poate fi destul de folositor atunci cand aveti o poza sau o fotocopie scanata a unui document si aveti nevoie de textul scris acolo pentru un referat, o lucrare, sau mai stiu eu, orarul de la scoala. Majoritatea imprimantelor cu scanner vin cu un astfel de soft incorporat, dar exista pe internet si altele care se vor a fi ceva mai bune.

Varianta online »

Programul se numeste Free OCR, este gratuit si se instaleaza simplu, ca orice alt program doar ca necesita .NET Frameworks 2.0 minim, dar nu este o problema fiindca, daca in calculatorul vostru programul nu gaseste ceea ce ii trebuie isi downloadeaza si instaleaza inaintea instalarii lui.

Este foarte simplu de lucrat cu el, fereastra de lucru este alcatuita din doua parti, in stanga incarcati poza iar in dreapta o sa va apara scrisul din poza pe care il citeste:

OCR

Practic, apasati butonul Open sau Open PDF daca aveti un fisier .pdf pe care vreti sa il editati, selectati fisierul, apoi apasati X-ul dintre cele doua parti ale ferestrei pentru a sterge ce este in partea dreapta si apasati butonul OCR pentru a citi ce este in partea stanga.

Trebuie subliniat faptul ca nu citeste scris de mana iar calitatea textului tine in mare parte si de rezolutia pozei, de claritatea ei. Scanati originalele la 300dpi grayscale nu la 600dpi iar rezultatele sunt de asemenea mai slabe daca poza este alb-negru sau color. Nu puneti imagini inversate pentru a fi citite fiindca programul citeste o pagina doar in pozitie normala, de sus in jos.

Daca poza nu este tocmai clara, puteti ajuta programul sa o citeasca tragand cu mouse-ul o caseta in jurul textului de citit.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

8 Comentarii la “Program de citit scrisul din poze”

 1. Serkan says:

  Foarte FOLOSITOR.
  Thanks!!!

 2. horj says:

  program de citit tabelul din poze nu exista?am mare nevoie la servici.
  multumesc anticipat

  • admin says:

   nu este un program specializat pe tabele dar poti sa scanezi pagina cu tabelul in mod normal si sa incerci sa vezi ce iese si eventual sa corectezi. De asemenea pentru o mai buna focalizare a programului selecteaza fiecare celula din tabel si da-i sa traduca asa, pe rand. O sa fie mai eficient. Tabelul nu are cum sa ti-l faca el, trebuie sa il faci tu separat si sa il completezi cu ce citeste.

 3. iony says:

  am acest program l-am folosit dar cum se scrie pe poza asta nu inteleg;-??

 4. Snow_Rose_NRM says:

  mersiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii eu caut de mult un astfel de program sad dar din pacate nu l-am gasit sad

 5. Shirley Laurel says:

  La voi merge ?

 6. kris says:

  ABBY FineReader12 este cel mai bun program pt asa ceva, transforma automat in Word sau Excel chiar si tabele… Il folosesc eu, nota 10 pt program

Scrie un Comentariu