Romania este o tara frumoasa..

aprilie 9 2.326 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

De ce e frumoasa Romania? in primul rand este frumoasa pentru ca daca te plimbi un pic vei descoperi multe si noi locuri superbe, (oriunde mergi in Romania, nu trebuie sa cauti mult), totul este sa nu intri prea mult in contact cu cei de acolo.. si nu sunt putini romanii care nu au minte nici sa gandeasca macar pentru ei, sa aiba grija de ei sau de sanatatea lor.. parca ar fi niste animale, merg doar pe instinct sau pe invataturi din timpuri stravechi, care din lipsa de bani culeg chistoacele de pe jos sau fumeaza tigari din foi de ziar in care au frunze uscate de tutun cultivat pe tarlaua proprie.. adica la naiba, suntem printre ultimele tari care folosesc hartie igienica si printre primele care consuma alimente si bauturi mult mai scumpe decat ar trebui sa fie si cu tot felul de E-uri interzise in alte tari.

Oamenii sunt fericiti totusi, in imbecilitatea lor.. unii si-au facut wc-uri smechere ca sa fie in rand cu lumea

Acum mai nou multi care au pus banu la ciorap, au furat pe altii, au sclavit angajatii, sau a dat norocul peste ei si au vandut o fabrica preluata de pe vremea tovarasului, un teren sau o casa, un apartament primit practic cadou inainte de revolutie.. isi permit sa mearga prin vacante exotice, adica normal din moment ce la noi este mai scump decat in alte parti unde nu trebuie sa faci slalom printre gunoaie, nu te fac tiganii la buzunare, si chiar ai parte de nisip la mare.. isi fac nunti de zeci de mii de euro in timp ce altii mor de foame sau se chinuie pe un pat de spital sperand sa reuseasca sa stranga bani pentru operatie..

Au descoperit si pe la noi oamenii peisajele frumoase pe care le poate oferi Romania.. fiecare in felul lor si dupa mintea fiecaruia, nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut o tampita care s-a pozat cand a fost la padure.. apropo de motivul pentru care as putea omori pe cineva..

Ar fi atatea de aratat, de spus.. ca populatia Romaniei este mare dar parca patriotismul meu ma impiedica sa vorbesc despre realitatea asta pe care o vedem zi de zi.. ar trebui sa inventez ceva.. sa zic ca o ducem bine, salariile sunt pe masura muncii noastre, nu este nevoie ca tinerii sa faca un credit in banca sa isi poata permite o garsoniera amarata pe care o cumpara la suprapret, nu sunt oameni care fac foamea zi de zi, cei care lucreaza la stat nu dorm pe banii nostri sau pleaca in vacante exotice, isi fac vile, isi iau masini de lux.. in spitale suntem tratati ca oameni nu ca niste bucati de carne, nu trebuie sa bagam banii in buzunar la doctor ca sa ne dea atentia cuvenita.. nici nu se cauta o modalitate de a legaliza pachetele date doctorilor.. ne ajutam unii pe altii etc.. daca as putea sa mint as zice astea dar nu pot.

Si totusi.. de ce e Romania frumoasa, inafara naturii minunate peste care se construiesc incontinuu cladiri, si pe care nu stim sa o pastram.. pai Romania e frumoasa fiindca noi exportam materie cenusie in alte tari. Studenti care pleaca sa lucreze in stainatate in cercetare, aprofundare si care nu mai vin inapoi.. stiu ei ce stiu.. Vin multi cu tot felul de oferte, e plina facultatea de fluturase care te indeamna sa te duci la cate-o preselectie pentru diferite slujbe dar la care trebuie sa platesti o taxa pe care nu ti-o mai inapoiaza nimeni si.. normal, nu te alege si ai cazut de fraier.. ti-au luat banii.. si le convine lor sa organizeze preselectii din-astea..

Romania e frumoasa pentru ca exportam forta de munca ieftina – avem capsunari in Spania pentru ca spaniolii lor nu mai vor sa faca munca asta. Avem oameni in constructii in Italia, pentru ca italienii si-au facut firme de constructii. Dadace, femei de serviciu, croitorese .. toate merg pe acelasi principiu. Niciun nativ al lor nu ar sta pe banii care se ofera romanilor. Bravo noua!

Toate concertele si festivalurile noastre sunt pline de voie buna. Injuraturi, tipete, vorbit tare, impunsaturi si cate si mai cate. Voie buna, pe care o ducem mai departe si peste hotare. Ar fi destul de urat sa stam si noi civilizati ca toti ceilalti, nu?
Satul inca isi pastreaza specificul. Majoritatea focarelor de infectie se nasc acolo, pentru ca oamenii nu se spala. Stiu ca in anii 1500-1600 era considerat o blasfemie sa te speli, noi inca pastram traditia. Ah, si inca satul la noi are o pondere mai mare decat orasele. Vedeti ce tare rustica suntem?

Da.. sunt multe motive pentru care Romanica e frumoasa.. suntem bine, o ducem bine.


Opinii Personale
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Romania este o tara frumoasa..”

Scrie un Comentariu