Simboluri si Caractere Speciale

august 4 37.483 Like to Share? 5 Comentarii Text Mare-Text Mic

Dupa cum probabil ati vazut mai toata lumea isi scrie la nume pe messenger, pe hi5 sau alte retele sociale diverse simboluri sau caractere speciale, doar ca nu si le scriu propriu-zis ci le cauta pe internet cu orele sa le dea copy-paste. Multe dintre simbolurile acelea pot fi scrise simplu de la tastatura, fiecare avand un cod al sau, de exemplu simbolul de Trade Mark are combinatia de taste ALT 0153. Asta inseamna ca daca tineti apasata tasta ALT si apasati in acelasi timp din partea dreapta a tastaturii cifrele 0153 cand veti da drumul la tasta ALT va aparea ™.

Nu merge sa scrieti din cifrele de sus, asa ca imi pare rau pentru cei care au laptop. Iar la fel atunci cand apasati cifrele din partea dreapta a tastaturii nu este nevoie sa apasati NumLock inainte de a scrie.

De asemenea nu doar caracterele speciale se fac din tasta ALT ci si cifrele, literele ori semnele de punctuatie obisnuite, de exemplu pentru a scrie „A” tii apasat ALT 65, pentru a scrie „1” tii apasat ALT 49 etc.

Lista cu toate codurile de pe tasta ALT o puteti vedea aici, nu e chiar asa mare..sunt grupate frumos pe mai multe categorii.

V-am dat mai multe simboluri, iar cu cele din lista asta le puteti aduce o completare.. de exemplu in pagina aceea nu exista simbolul ALT 251 adica „vazutul” cel de toate zilele √. Plus de-asta din lista cu codurile ALT puteti invata cum se scriu cateva simboluri care va plac voua si le puteti folosi zi de zi pe messenger sau oriunde vreti, doar le scrieti din tastatura.


Etichete: Hi5
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

5 Comentarii la “Simboluri si Caractere Speciale”

 1. David says:

  Cum pot face simbol de scara, gard, cum preferati sa spuneti.

 2. Giulia says:

  Si daca ai laptop si n-ai decat cifrele de sus ce faci atunci?

  • Alexde23 says:

   hei giulia la laptopuri e diferit,trebuie sa apesi alt-ul din dreapta si o litera sau cifra
   Exemplu: Alt-ul din dreapta+P=§ si nu trebuie obligatoriu num lock activat

 3. petre says:

  Va rog ,scriere cu caractere urate,de exemplu pt halloween?

Scrie un Comentariu