Sunete din natura

decembrie 4 1.415 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Sunetele naturii au fost dintotdeauna unele foarte linistitoare de care nu poti sa te saturi, cum se intampla cu ascultatul muzicii de care la un moment dat pur si simplu ti se acreste si mai bine stai in liniste completa decat sa iti mai urle muzica in camera, mai ales atunci cand ai de lucrat la ceva si nu poti sa te concentrezi.

O sa impartasesc cu voi un generator cu sunete din natura de care ma folosesc deseori cand am nevoie de putina liniste si relaxare. De cele mai multe ori il folosesc atunci cand am nevoie sa ma concentrez la ceva dar in acelasi timp nu vreau sa fie liniste completa pentru a nu ma plictisi lucrand la proiectul respectiv. De altfel, chiar si in momentul acesta in urechea stanga aud o pisica torcand iar in urechea dreapta aud lemne pocnind intr-un foc ce imi creaza impresia ca ma aflu undeva la o cabana la munte, stand intr-un fotoliu langa semineu cu pisica dormind linistita langa mine, pe paturica.

Site-ul cu generatorul de sunete din natura se afla la adresa Naturesoundsfor.me si dupa cum probabil v-ati dat deja seama eu ascult in casti.

Cum asculti sunetele din natura?

Principiul de functionare al generatorului este unul destul de simplu. In primul rand trebuie sa aveti Flash Player instalat.. programul acela care va permite sa vedeti filme pe Youtube. Cam toata lumea il are dar prin cerinte cam asta ar fi prima conditie.

Odata intrat pe site-ul cu generatorul vei observa in mijlocul paginii un panou cu patru canale individuale cu ajutorul carora iti poti crea si combina sunetele pe care vrei sa le asculti. Pentru fiecare canal sunt urmatoarele optiuni:

 • in primul rand trebuie ales un sunet din caseta in care scrie „None”. Daca este lasat pe setarea „None” atunci canalul respectiv va ramane inchis si se vor auzi doar celelalte canale. Veti gasi sunetele categorizate pe „Natura, Pasari, Animale, Diverse si Populare”.
 • a doua setare este reprezentata de un buton de volum prin intermediul caruia dati mai tare sau mai incet sunetul pe care l-ati ales anterior
 • a treia setare o constituie un buton de balans, dat spre stanga va face ca sunetul ales de voi sa se auda in boxa (casca) din stanga.. dat spre dreapta cred ca intelegeti ideea. Este vorba de stereo.
 • ultima setare reprezentata printr-o dunga verde presupune durata pentru care se aude sunetul respectiv fara intreruperi. Dunga aceea lunga inseamna ca se aude incontinuu.
 • daca va uitati in partea din stanga jos este un difuzor, apasati pe el cand vreti sa dati pe mut.
 • Butoanele va permit sa arati si altora ceea ce ati creat in generator. „Save as link” va da un link spre un player cu asa-numita „melodie” cu sunete din natura creata de voi. „Save as file” va permite sa va downloadati intr-un fisier compozitia.

Daca nu aveti chef sa alegeti sunetele care va plac, puteti alege din partea dreapta a paginii compozitiile altora. Este foarte simplu, si ca sa va dau un sfat.. ascultati in surdina fiindca oricat de linistitor ar fi daca tineti la maxim o sa va doara capul in cele din urma.


Etichete: Internet
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

Un Comentariu la “Sunete din natura”

 1. Alex says:

  Foarte util site-ul, chiar am nevoie de asa ceva in unele momente si nu stiam despre el.Imi place ca pe blogul tau gasesc numai chestii interesante si utile.Sa ai un Craciun Fericit!

Scrie un Comentariu