Backup complet la Firefox, Opera, Chrome, etc.

noiembrie 18 595 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Un backup complet la Firefox presupune crearea unei copii de siguranta a browserului in care sa se afle profile, setari generale, e-mailuri, adrese, semne de carte, istoric, sidebaruri, skinuri si persona, extensii, parolele salvate, cockie-uri, datele de completare a formularelor, lista fisierelor descarcate, memoria cache precum si toate celelalte fisiere mici si mari care se afla in folder-ul Mozilla Firefox.

Practic, dupa crearea unui astfel de backup poate sa se intample orice fiindca stii ca esti in siguranta si daca ar fi sa instalezi din nou Mozilla Firefox de la 0, intr-un minut vei aduce inapoi absolut tot ce aveai in momentul in care ai facut backupul respectiv. Este un lucru extraordinar dat fiind faptul ca putine sunt programele care salveaza chiar totul si poti fi sigur de ele.

Eu folosesc de foarte mult timp MozBackup. Este un program pe care trebuie neaparat sa il ai daca tii la aspectul si informatiile stocate in browser-ul tau de internet. Inafara de asta, e gratuit si nu trebuie instalat ceea ce mi se pare un mare plus, fiindca nu imi place sa tin instalate programe pe care le folosesc rar. Cu toate ca pagina cu informatiile de compatibilitate nu s-a mai actualizat de ceva vreme, va asigur ca functioneaza cu ultimile versiuni de Firefox.

Cu ajutorul acestei aplicatii puteti chiar sa va copiati intregul browser pe un alt calculator. Asta inseamna ca va creati un backup complet, si il luati pe stick impreuna cu aplicatia. Le descarcati pe calculatorul celalalt, instalati o instanta noua de Firefox.. si il porniti o data, este foarte important ca inainte de a restaura backup-ul sa porniti browser-ul cel putin o data, acel First Run. Apoi, inchideti Firefox si restaurati backup-ul adus pe stick.

Backup la alte browsere

Hekasoft Backup and Restore este un programel gratuit si util care ofera posibilitatea de a face o copie de siguranta la mai multe navigatoare de internet, precum si a catorva altor programe populare. Lista este aceasta:

– Comodo Dragon
– FileZilla
– Google Chrome
– Mozilla Calendar/Sunbird
– Mozilla Firefox
– Mozilla Thunderbird
– Opera
– Pale Moon
– SRWare Iron
– SeaMonkey
– Skype
– Safari
– Maxthon3
– RockMelt
– Avant Browser


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Backup complet la Firefox, Opera, Chrome, etc.”

Scrie un Comentariu