Bip bip biip PC

august 8 12.248 Like to Share? 3 Comentarii Text Mare-Text Mic

Ce e cu bip bip biip la un PC, ma rog, calculator cam toata ar trebui sa stie pentru ca mai toti ne lovim de asta din cand in cand sau macar auzim doar un „bip” de fiecare data cand pornim calculatorul.. daca auzim doar unul atunci este totul in ordine iar calculatorul va porni fara probleme. Problema apare atunci cand apasati pe buton si in loc de un singur bip arunca mai multe bipuri unul dupa altul incontinuu si nu mai porneste, sau cazul invers cand nu se mai aude nimic.

Bipurile astea sunt de fapt felul calculatorului de a-ti spune ca ceva nu este in ordine in ceea ce priveste partea de hardware (adica toate chestiile alea de la calculator pe care poti sa pui efectiv mana). De exemplu daca e ceva cu tastatura o sa inceapa sa bipaie si pana nu o scoti si o bagi la loc, sau o schimbi dupa caz, nu o sa vrea deloc sa porneasca.

Felul bipurilor tine de tipul de BIOS pe care il aveti, de fapt chiar daca nu sunteti siguri ce tip este, daca sunteti foarte atenti la cum sunt distribuite bipurile gasiti combinatia corecta in lista aceasta de titaituri si vedeti care este problema. Dupa cum vedeti acolo, bipurile sunt scurte, lungi si continue puse in anumite secvente cum ar fi unul unul lung si trei scurte etc.

Deci ceea ce ai de facut este sa dai drumul la calculator, pui urechea langa el si incepi sa numeri biiip biiip biiip biiip biip pe care le da de multe ori fiindca repeta codul, nu da doar trei biiip cum e codul si se opreste, repeta astea trei bipuri la infinit. Asa ca nu trebuie sa stai o jumatate de ora sa asculti la bipuri si sa le numeri in gand pana la 1000.

Din exemplul acesta, e clar ca ai bipuri lungi care se repeta incontinuu si chiar daca nu stii ce tip de Bios ai, te uiti in lista pe calculatorul unui prieten, si observi ca bipuri lungi repetate sunt numai la Bios-ul IBM si reprezinta o „Keyboard / Keyboard card error.” apoi dai click in dreapta pe link-ul cu eroarea respectiva unde gasesti cauza si solutii la problema ta.


Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

3 Comentarii la “Bip bip biip PC”

 1. clauddya says:

  si mie mi s-a intamplat la calculator sa bipuie de 2 ori repede si odata scurt, nu mai stiu sigur. oricum stiu ca nu se mai aprindea deloc, am vb cu cineva si mi-a zs ca e de la transport si ca foarte posibil sa se fi miscat ceva prin el, vreun cablu care posibil sa blocheze ventilatorul de pe procesor, vreo placa, vreo memorie deplasata in conectorul ei.

  nu l-am desfacut , ca daca il desfaceam ma uitam in el ca curca-n lemne, nu prea stiu care cum sunt pacolo si nu am riscat laughing

  in fine, am reusit sa-l duc la un centru mi l-au facut, acum nu am probleme cu el happy

 2. gicu says:

  cand bip-uie de 3 ori si nu mai porneste ai probleme cu ram-ii. cel mai fericit caz ai scoti si bagi la loc. altfel poti sa cumperi altii.

 3. yourchannel says:

  aici vedeti ce face fiecare bip in parte. Un site foarte util http://www.yc.qhigh.com

Scrie un Comentariu