Browser ca Windows Explorer

ianuarie 21 312 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Desi ceva la indemana oricui, nimeni nu se gandeste sa foloseasca browser-ul de internet ca Windows Explorer.. si nu ma refer aici neaparat la avantajul ca fisierele locale sunt prezentate frumos, in lista, avand posibilitatea sa le sortezi dupa nume, marime sau data ultimei modificari.. ci ma refer la avantajul ca poti pune semne de carte la dosarele din calculator, un lucru foarte la indemana fiindca poti cauta sau deschide un fisier din calculator fara sa treci prin tot procesul de minimalizare a ferestrei browser-ului, deschidere a My Computer si intrare dintr-un folder in altul pana ajungi la locul unde doresti.

Fie ca pui bookmark in bara pentru semne de carte sau pur si simplu introduci adresa folder-ului intr-o casuta de Speed Dial sau a unei pagini de start personalizate (cum este in poza), nu va trece multa vreme pana sa constati ca economisesti o groaza de timp, avand tot ce iti trebuie la doar un click distanta.

Personal, folosesc Mozilla Firefox dar cu siguranta urmatorul format de link catre fisierele locale poate fi folosit pe absolut orice browser de internet:

file:///D:/

Acesta este link-ul catre partitia D din calculator. Desigur, odata intrat in partitia respectiva puteti intra in folderele din acesta, avand fiecare link-ul sau afisat in bara de adrese, de unde puteti sa il copiati ori sa il adaugati ca bookmark – procedeul este acelasi ca si cum ai pune un semn de carte la o pagina oarecare de internet.

Pentru accesarea desktop-ului nu pot sa va dau o cale universala pentru link-ul respectiv pentru ca are in componenta sa numele utilizatorului calculatorului. Dar este foarte simplu de aflat: descarcati o poza pe desktop, daca nu cumva aveti deja, apoi trageti-o cu mouse-ul intr-o fila a browser-ului pentru a o deschide. Odata deschisa poza respectiva (sa zicem ca se numeste Imagine,jpg), va uitati in bara de adrese si veti avea ceva de genul:

file:///C:/Documents%20and%20Settings/UnNume/Desktop/Imagine.jpg

Evident, calea pana la desktop este cea subliniata cu galben.


Etichete: , Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Browser ca Windows Explorer”

Scrie un Comentariu