Calculator de salarii

august 6 10.596 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Calculatorul de salarii este un instrument in determinarea salariului brut, net sau complet ce are la baza ultimele norme legislative in vigoare. Tine mai mult de contabilitate aceasta aplicatie dar este util ca va puteti calcula si voi salariul in functie de cel brut astfel incat sa stiti cu aproximatie cati bani ar veni „in mana” din aceia promisi de angajator. Zic cu aproximatie fiindca s-ar putea sa nu stiti sa completati unele variabile de acolo.

Calculul salarial va ajuta sa aveti o viziune foarte clara asupra modului in care sunt repartizate veniturile efective ale salariatului precum si contributiile catre bugetul de stat pe care atat salariatul cat si angajatorul, sunt obligati sa le achite in fiecare luna. Aveti la dispozitie o sectiune de configurare prin intermediul careia puteti defini parametrii de calcul si imediat sub aceasta, alte doua sectiuni dedicate calculului salarial propriu-zis. In sectiunea dedicata salariatului puteti analiza calculele specifice Salariului Brut si Net, iar in sectiunea angajatorului, calculele Salariului Complet.

Salariul Brut = Totalitatea veniturilor obtinute din munca, canstand din salariul de baza (stabilit prin contract) precum si din adaosurile salariale corespunzatoare cu munca prestata.

Salariul Net = Venitul efectiv pe care salariatul il incaseaza, acesta rezultand din Salariul Brut din care se scad contributiile obligatorii catre bugetul de stat, dupa prevederile legale.

Salariul Complet = Totalitatea costurilor suportate de angajator pentru plata salariala a unui angajat. Include Salariu Net, totalul contributiilor platite de salariat catre stat, precum si totalul contributiilor pe care angajatorul le plateste la randul sau catre bugetul de stat.


Utile în Viaţă
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Calculator de salarii”

Scrie un Comentariu