CCleaner Download

februarie 18 7.053 Like to Share? 4 Comentarii Text Mare-Text Mic

CCleaner este un program foarte util care trebuie sa il ai in PC neaparat. CCleaner inseamna de fapt CrapCleaner adica, curata rahaturi de la tine din calculator. Este gratuit si se instaleaza usor si curata fisiere care nu iti trebuie atat din windows cat si din aplicatii, si rezolva probleme legate de registri intr-o clipita.

Pe langa optiunile de curatat are si unelte care iti vin in ajutor cand vrei sa dezinstalezi un program, sa impiedici un program sa se incarce odata cu Windows-ul  sau pur si simplu ai facut ceva prostii si vrei sa iti restabilizezi Windows-ul la o data trecuta cu ajutorul Sistem Restore.

Daca ai Windows XP acest program o sa fie sfant pentru tine ca nu v-a mai trebui sa reinstalezi Windows-ul o data la cateva luni. Windows-ul XP se strica din cauza problemelor de registri si a fisierelor care raman in urma dezinstalarilor, care il induc in eroare cand porneste si se blocheaza. Daca problemele de registri sunt rezolvate iar fisierele care nu trebuie curatate, atunci Windows-ul vostru va fi ca nou in fiecare zi.

Ba chiar am patit-o odata, cand am aprins calculatorul si dintr-odata cand trebuia sa intre in Windows mi se stingea monitorul. Am incercat de o gramada de ori, am zis ca trebuie reinstalat, dar inainte de asta l-am pornit in Safe Mode si a mers. Din Safe Mode am pornit CCleaner si am dat o scanare cu absolut toate optiunile bifate si am sters toate rahaturile gasite,  apoi am dat restart si Windows-ul a pornit fara probleme. A trecut ceva timp de atunci si nu am nicio problema cu el deci, programul acesta poate face minuni.

Exista si in limba romana, daca dati la Options-Settings puteti selecta din campul Language limba romana. O sa vedeti exact ce face fiecare optiune, asa ca nu o sa stau sa va explic despre fiecare in parte. Doar o sa punctez cateva lucruri:

 • La Curatare – Windows daca bifati optiunile de la Internet Explorer o sa pierdeti istoricul paginilor pe care ati intrat, o sa fiti deconectati de pe pagini pe care v-ati logat si ati dat sa va tina minte si datele de autocompletare salvate din formulare vor fi sterse. Nu e mare lucru fiindca nu va trebuie neaparat alea dar va spun sa nu va mirati.
 • La Curatare – Windows – Avansate sunt optiuni care de exemplu aduc la valoarea implicita ordinea programelor din Start, daca ati setat ca programele din startup sa porneasca intr-o anumita ordine aceasta v-a fi pierduta. Pentru fiecare optiune din-asta care schimba ceva, atunci cand o bifati programul Ccleaner o sa va spuna ce schimbari va avea asupra calculatorului.
 • La Curatare -Windows – Sistem daca bifati scurtaturi desktop de exemplu, programul nu o sa va stearga iconitele de pe desktop, doar o sa verifice daca sunt ceva nereguli cu ele.
 • La Curatare – Aplicatii – Firefox (daca aveti firefox) este acelasi lucru ca si la IE: o sa pierdeti istoricul paginilor pe care ati intrat, o sa fiti deconectati de pe pagini pe care v-ati logat si ati dat sa va tina minte si datele de autocompletare salvate din formulare vor fi sterse. Nu se intampla nimic, doar ca trebuie sa va logati din nou pe paginile respective.
 • La Curatare – Aplicatii – Office daca bifati optiunea o sa se stearga lista cu ultimele documente deschise de Word de exemplu. Adica atunci cand o sa dati File  nu or sa mai fie ultimele 10 documente deschise.
 • La Registru nu va fie frica sa scanati cu toate optiunile bifate, nu se intampla nimic. Puteti sa va faceti si o copie de rezerva inainte de a scana ca va intreaba. Eu am debifat setarea sa nu ma mai intrebe de copie de siguranta ca am incredere.. am vazut ca e bun.
 • La Unelte – Dezinstalare este pratic Control Panel doar ca pe langa optiunea de dezinstalare a programelor acesta poate sa le si redenumeasca si sa le si stearga pur si simplu din calculator. Cel mai util de aici este caseta de cautare, stim cu totii ce greu e de gasit un program prin control panel, trebuie sa le luam sa le citim la rand pana descoperim unde este cel care ne intereseaza. Aici doar dam cautare si il gasim imediat. Butonul „Salveaza intr-un fisier text” face practic o copie de siguranta cu toate programele instalate pe calculator, daca o sa fiti nevoiti sa reinstalati Windows-ul sa stiti ce programe aveati instalate pe el inainte.
 • La Unelte – Start apar programele care se deschid odata cu Windows-ul. Aveti grija ce dezabilitati pe aici (si cand zic dezabilitat zic ca nu trebuie sa stergeti decat daca sunteti absolut siguri ca nu va trebuie). Aici aveti unda verde doar la programele din C/Program Files, fiindca restul sunt fie ale Windows-ului pe care daca le opriti nu mai porneste, fie ale placii video, audio etc.
 • Restabilire sistem iti da lista de puncte din Sistem Restore. Daca din Help and Support – „Undo changes to my computer with sistem restore” aveti serviciul pornit veti putea ca in cazul in care ceva merge prost, sa dati calculatorul inapoi in timp la un punct cand mergea bine. Nu se pierd documente sau ceva, doar fisierele instalate dupa punctul respectiv. Programul Ccleaner da posibilitatea sa stergi din punctele acelea pe cele mai vechi.

Cam asta ar fi, alte intrebari despre program daca mai aveti lasati comentariu.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

4 Comentarii la “CCleaner Download”

 1. Anica Soare says:

  Felicitari si multumesc !

  Esti cu adevarat special …
  Numai bine!

 2. silvi says:

  stiu ca am nimerit unde nu trebuie big grin .. asa .. cand salvez ceva este setat sa se salveze in my document’s … insa vreau in alta parte si nu stiu unde sa umblu [adica sa se salveze ori in alt folder ori [pe desktop]
  please help kisskiss

 3. anonim says:

  am o intrebare.Ai scris mai sus : ”Daca ai Windows XP acest program o sa fie sfant pentru tine ca nu v-a mai trebui sa reinstalezi Windows-ul o data la cateva luni. Windows-ul XP se strica din cauza problemelor de registri si a fisierelor care raman in urma dezinstalarilor, care il induc in eroare cand porneste si se blocheaza…”.Asa ceva se intampla numa la Windows XP?Dupa parerea mea asta se intampla la toate versiunile Windows ‘cred i dont know TOTUSI..CCleaner II CEL MAI BUN SI SIMPLU UTILITAR PT WINDOWS..da recomand si Glary Utilities (versiunea gratis).Are obtiuni in limba romana compact, usor de folosit si o multime de unelte pentru Sistem ..ORICUM FAIN ARTICOL winking

Scrie un Comentariu