CD-DVD Bootabil in trei pasi

iulie 29 10.866 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Stiu ca lucrurile sunt putin neclare in ceea ce priveste crearea unui CD sau DVD bootabil, asa ca o sa va invat cum se face, o metoda extraordinar de simpla. Pentru cei care nu stiu, un CD bootabil este acel CD pe care poti sa il bagi in calculator, si dupa ce dai un restart, poti sa il rulezi fara a intra in Windows.. de altfel CD-ul dupa care se instaleaza sistemul de operare Windows este unul bootabil.Iata ce va trebuie:

  • o unitate optica care poate scrie CD-uri si DVD-uri (DVD-RW).
  • Nero (este un program prin care puteti scrie CD-uri si DVD-uri)
  • DVD-ul sau CD-ul gol pe care sa scrieti, aveti grija sa aiba o capacitate suficienta pentru fisierul pe care urmeaza sa il puneti pe el
  • imaginea .iso a fisierului pe care urmeaza sa il puneti pe CD.

Majoritatea utilizatorilor folosesc aceasta tehnica pentru a face CD-uri cu Windows, desi nu stiu sa va spun care este politica referitoare la CD-urile de back-up ale sistemului de operare, asa ca ramane sa va interesati voi daca este legal sau nu sa faci o copie dupa CD-ul original. Tineti minte ca un Windows XP intra pe un CD dar un Windows 7 sau altul mai recent incape doar pe un DVD de 4GB.

Bun, dupa ce va asigurati ca aveti tot ce trebuie, urmati pasii de mai jos:

  1. Deschideti Nero StartSmart si accesati meniul Backup. Aici selectati in partea dreapta „Burn image to disk”. Daca nu il vedeti trageti de bara de jos mai la dreapta.
  2. Cu ajutorul ferestrei care apare, navigati in calculator si selectati imaginea .iso pe care doriti sa o puneti pe CD/DVD, apoi dati Open.
  3. Dati click pe sageata din stanga ferestrei Nero Express care apare si selectati la „Writing Speed” cea mai mica viteza afisata (in general este 4x). Asigurati-va ca la „Write Method” este bifat „write” apoi dati Burn in partea dreapta jos.

Asta este tot, aveti rabdare sa termine de scris si ideal ar fi sa nu folositi calculatorul in tot acest timp.. adica puteti sa stati pe mess si sa ascultati muzica dar nu v-as sugera sa va jucati sau sa folositi alte programe care solicita calculatorul. De asemenea asigurati-va ca nu este nimic in dreptul usii de la unitatea optica fiindca atunci cand termina de scris CD-ul il scoate automat afara.


Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “CD-DVD Bootabil in trei pasi”

Scrie un Comentariu