Coca Cola si bauturile carbogazoase

iulie 6 1.514 Like to Share? 8 Comentarii Text Mare-Text Mic

CUM « NE AJUTA » COCA-COLA SI PEPSI-COLA

• În multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola într-un camion ca sa curete sângele de pe drumuri în urma accidentelor.

• Daca puneti o friptura (o bucata de carne) într-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.

• Ca sa curatati o toaleta turnati în scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati „cunoscutul gust” sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat în mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al Coca-Colei face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.

• Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si înmuiata în Coca-Cola.

• Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati peste acestea o Coca-Cola.

• Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o cârpa înmuiata cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugina, în general, se înlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o cârpa înmuiata cu Coca-Cola.

• Ca sa gatiti o friptura suculenta de porc varsati o Coca-Cola în tava, înveliti carnea într-o folie de aluminiu si asezati-o în tava si apoi puneti-o la cuptor ca sa se friga 30 de minute. Inainte de a fi gata scoateti folia de aluminiu si lasati zeama sa se amestece cu Coca-Cola. Sosul care se va crea va fi foarte gustos.

• Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola în masina de spalat împreuna cu detergentul (??) si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mâna, varsati Coca-Cola peste pata împreuna cu detergentul si apoi frecati în mod ciclic.

• De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.

• Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii!) Poate sa dizolve un cui în timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)

• Ca sa se transporte principala solutie concentrata a Coca-Colei ar trebuie ca si camionul-transportor (cisterna) sa utilizeze semnul „Hazardous Material”, care înseamna „Produs de mare pericol”.

• Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani!

Informativ:

• Valoarea medie a racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase! Corpul nostru înceteaza sa mai „construiasca” oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. Dupa aceasta vârsta oasele încep sa se dizolve în fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzând însa întotdeauna de aciditatea mâncarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge în artere, în vasele sanguine, în piele, în tesuturi si în diverse organe (în rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).

• Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (în comparatie cu vitaminele si apa naturala). Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta?

Consecinta?!

Corpul nostru are o valoare indicativa de 37 grade Celsius pentru functionarea digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta de 37, de multe ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura are ca rezultat influentarea procesului de prelucrare a enzimelor si generarea stresului în sistemul nostru digestiv si determinându-l ca acesta sa digere mai putina mâncare.

În realitate mâncarea fermenteaza. Mâncarea fermentata genereaza mirosuri urâte, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra în sânge de unde se distribuie în întregul organism. Aceasta raspândire a toxinelor ajuta la generarea diferitelor boli.

Câteva exemple:

• Acum câteva luni a luat loc un concurs la Universitatea din Delhi: „Cine va bea mai multa Coca-Cola?” Câstigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supra-dozei de „bioxid colorant” (cernelat) în sânge si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii.

• Cineva a pus un dinte spart într-o sticla cu Pepsi-Cola în care în timp de zece zile s-a dizolvat! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care ramân intacte destul de mult timp dupa moartea noastra.

Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si interiorul stomacului nostru în ce hal poate ajunge? Mai doriti înca sa beti o Coca-Cola sau un Pepsi-Cola?


Curiozităţi
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

8 Comentarii la “Coca Cola si bauturile carbogazoase”

 1. artaviselortarzii says:

  …sincer nici nu vreau sa ma gandesc tinant cont ca eu sunt dependenta de cola!?a stiu…sa astept sa mor laughing

 2. admin says:

  E rau.. cunosc multi care sunt dependenti de cola. Se aude ca ar pune in sucuri o substanta care provoaca dependenta, se foloseste peste tot prin lume dar la noi cred ca nu au limita.. sunt persoane care nu pot sa stea fara sa bea cel putin trei sticle de 2L de cola pe zi. Ar bea in continuu. E grav, si nu face nimeni nimic.

 3. artaviselortarzii says:

  eu incerc sa ma las hee hee .intr`un timp chiar mi`a fost rau de la cola asa ca am renuntat pt o perioada scurta…acuma insa daca e sa beau un suc , aleg automat cola… i dont know

 4. admin says:

  mie imi place mult apa minerala.. ideal ar fi apa plata insa mie imi plac bulele big grin Incearca si tu sa iei apa sau un suc din-asta necarbogazos.. un prigat. Nu e nici ala „suc natural” decat vreo 10% poate nici atat, dar e mai bun.

 5. paul says:

  eu nu cred ca te faci dependent daca bei cola,eu mai beau cateodata,dar rezist si farabig grin

 6. Kano says:

  cola este buna , dar cred ca toata lumea stie experimentul cu bucata de carne pusa intr-un pahar plin cu cola. Aceasta capata o culoare neagra si cand este scoasa din pahar se observa gauri mici , cam asa se intampla si cu rinichiul nostru cand bem cola in exces.Si tot la fel se spune si despre ce se prepara in McDonald’s ca ar contine ceva care provoaca dependenta. Nu se stie sigur…cel putin noi.Eu beau decat prigat,tymbark sau nestea. Ocazional cola i dont know

 7. Kano says:

  Punctul al doilea…nu stiam ca dispare

 8. George says:

  Bea si tu Fanta de struguri, e mai buna decat coca cola big grin

Scrie un Comentariu