Cont separat, parolat de Firefox

ianuarie 17 275 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Aveti nevoie de un cont separat de Firefox, cu parola daca inafara de voi mai intra pe calculator si altcineva, poate mama, tata, un frate, o sora sau iubitul/iubita care tine mortis sa isi verifice conturile de pe diverse retele de socializare. Problema apare in general datorita faptului ca atunci cand intra altcineva te delogheaza de la toate site-urile de la care esti conectat si pe urma trebuie sa o iei iarasi de la capat cu introducerea parolelor pe fiecare pagina pe care o vizitezi.

Ideal ar fi sa aiba fiecare contul sau de Windows si sa se logheze fiecare cu treaba lui, ma refer aici la cei care locuiesc in aceeasi casa si folosesc un singur calculator.. astfel fiecare e cu treaba lui. Dar din diverse motive, folosirea conturilor de Windows este foarte rar intalnita, iar multi prefera sa isi instaleze doua browsere de internet gen „tu te loghezi de pe Firefox iar eu de pe Opera sau Chrome”. Desi nu este o setare la vedere, pe Firefox exista posibilitatea crearii de profile separate, pe care sa se poata loga fiecare.

Faceti un test, inchideti firefox si apasati butonul de start » Run » scrieti firefox.exe -p » OK. Ar trebui sa vi se deschida o ferestruica in care vi se arata optiunile de editare a profilelor, fiind selectat cel „default” adica cel standard. In partea stanga veti avea un buton de creare profil, de redenumire a celui selectat sau de stergere. Dati click pe cel de creare profil si denumiti unul cu numele vostru. Pentru altcineva puteti redenumi pe cel standard cu numele lui, nu e nevoie sa creati altul. Tot in fereastra cu profilele, debifati optiunea „Don’t ask at startup” pentru ca data viitoare cand deschide cineva Firefox-ul sa il intrebe pe ce profil doreste sa se conecteze.

Dupa ce creati un profil nou si o sa intrati pe el veti observa ca va fi ca si cand ati fi instalat un Firefox nou, nu o sa aveti nimic din ce este pe profilul Default. Pentru a copia suplimentele, setarile, temele de pe profilul celalalt trebuie sa intrati in acel profil (default) si apoi sa dati click pe butonul Firefox – Ajutor – Informatii de depanare. Vi se deschide o pagina cu diverse chestii, aici va fi un buton „Arata Dosarul” care va deschide dosarul profilului in care sunteti (dosarele de profile sunt denumite cu o combinatie de cifre si litere). Selectati si copiati toate fisierele din el apoi mergeti un nivel mai sus, in dreapta folderului acestui profil va fi un folder cu profilul vostru (gol sau aproape gol).. intrati in el si stergeti tot ce e in el apoi dati Paste la fisierele copiate din profilul Default. Acum inchideti Firefox si intrati pe profilul vostru.. ar trebui sa aveti exact ce era si pe profilul celalalt.

Pentru a pune parola profilului vostru de Firefox trebuie sa apasati butonul Firefox – Optiuni – Optiuni – Securitate – bifati „Foloseste o Parola Generala” – introduceti parola dorita – OK. Acum instalati suplimentul Master Password care va face ca parola setata sa fie ceruta la pornirea Firefox, atunci cand cineva incearca sa intre pe profilul vostru.

Dupa instalare dati restart, apoi dati click pe butonul Firefox – Suplimente – gasiti Master Password – apasati butonul de Optiuni – in fila Startup bifati Ask for password on Startup – Ok. Aveti mai multe optiuni de securitate, puteti sa le modificati dupa cum doriti dar cea mai importanta este aceasta care cere parola la pornire.

Deschide / comuta doua profile Firefox in acelasi timp

Daca doriti sa aveti un buton de comutare intre profile fara sa necesite restart de Firefox, sau sa deschideti doua profile in acelasi timp.. practic sa aveti doua ferestre Firefox – una pe un cont, iar alta pe alt cont – atunci aveti nevoie de un supliment numit Profile Switcher. Il instalati si reporniti Firefox, apoi va uitati in bara de status, in partea dreapta (langa ceas). Veti vedea acolo numele contului pe care sunteti si daca dati un click dreapta vi se afiseaza optiunea de afisare a managerului de profile (in caz ca vreti sa redenumiti sau stergeti vreunul) si optiunea de lansare a unui alt cont paralel cu cel existent sau in locul acestuia. Exista de asemenea si optiuni de configurare complete.

Pentru a avea aceasta extensie pe toate profilele trebuie instalata pe fiecare in parte. Atentie insa, avand deschise doua profile in acelasi timp exista riscul ca o persoana rau-voitoare sa va foloseasca profilul sau sa se incurce in ferestre (daca au persona asemanatoare) si sa va foloseasca profilul crezand ca este al lui.

O alta extensie se numeste Multifox dar este pentru persoanele care au mai multe conturi pe acelasi site si doresc sa comute intre ele. Practic, te loghezi pe un site cu un cont, apoi cu ajutorul extensiei deschizi o alta fereastra si te loghezi cu alt cont.

Nu vrei ca profilele sa fie vizibile?

Daca va faceti profil parolat pe calculatorul altcuiva, cereti permisiunea fiindca sunt si oameni carora nu le convine sa stie ca exista ceva cu parola pe calculatorul lor, unde nu pot sa intre. Daca insa doriti sa faceti fara sa stie, atunci creati-va profilul si pe urma inchideti si deschideti Firefox pentru a va intreba pe care cont vreti sa va conectati: aici selectati contul persoanei respective si pe urma bifati „Nu intreba la pornire”.. asta va face ca Firefox sa se deschida normal, fara ca respectivul sa banuiasca nimic. Pentru a intra pe profilul vostru va trebui sa deschideti Firefox folosind comanda Run » firefox.exe -p » OK.


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Cont separat, parolat de Firefox”

Scrie un Comentariu