Windows XP si Copy – Paste

februarie 1 12.413 Like to Share? 2 Comentarii Text Mare-Text Mic

Cred ca a fost printre primele lucruri pe care le-am invatat cand am lucrat pe calculator, click dreapta pe fisierul pe care vrei sa il copiezi si alegi optiunea Copy apoi click dreapta in locul unde vrei sa il copiezi si alegi optiunea Paste. Daca doresti sa copiezi un text trebuie mai intai selectata bucata de text apasand click stanga si tragand cu cursorul (sageata, sau in unele cazuri elefantelul, dinozaurul, etc) peste textul de copiat. Daca doresti sa il muti repeti etapele de mai sus dar alegi in loc de Copy optiunea Cut.

In fine, asta pentru cei mai mici, sau de ce nu, pentru cei mai “trecuti” pe vremea carora nu au avut de-a face cu calculatoarele, sau pentru studentii in anul 1 la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din Craiova. Nebuni mai sunt unii profesori de informatica.. inteleg sa inceapa cu materia de la un nivel cat mai mic, cum ar fi cu Word-ul, dar nici chiar asa.. te gandesti ca un absolvent de liceu a invatat sa dea un amarat de copy-paste macar in generala daca la liceu nu a facut altceva decat sa se joace CS in retea.. asta cand a facut.

Altii au invatat cum sa foloseasca functia aceasta de copy-paste dar nu stiu cand sa o foloseasca. De exemplu cineva care are un blog mai anonim, cand intra intr-una din paginile mele se gadeste „ia stai, asta ar merge pusa pe blogul meu!” si imi copiaza toata pagina, uneori paginile. De ce sa munceasca el si sa scrie ceva util si interesant cand poate sa o ia pe scurtatura, si sa faca un simplu copy-paste sperand ca astfel va creste in ochii maretului motor de cautare Google.

Ei bine, Google cand indexeaza depisteaza imediat paginile cu continut duplicat si nu le ia in considerare, sau daca le ia nu vor ajunge niciodata in fata paginilor originale in listele de rezultate la cautari. Lasand aspectele tehnice laoparte ar mai fi si problema drepturilor morale de autor si pana la urma de bunul simt al fiecaruia. Adica ai putea in loc sa furi pagina respectiva sa ii faci un rezumat si sa o recomanzi si altora printr-un link catre pagina originala si eventual sa ceri permisiunea autorului acelei pagini.

In fine, avand ceva timp la dispozitie si o dezordine imensa in doua foldere, anume cel de download din dc si cel de muzica m-am apucat sa le mut dintr-o parte in alta punand pozele la locul lor, filmele la fel, melodiile transferandu-le in folderul de muzica unde am facut noi foldere, pe genuri.. ma rog, mai mult pe limba fiindca am gangsta rap, hip-hop romanesc insemnand in mare parte B.U.G Mafia si Parazitii, si cateva melodii care nu se incadreaza in celelalte fiind mai deosebite si mai lente.

Ma apuc deci sa le mut dintr-o parte in alta foarte repede, schimband view-urile folderelor dupa bunul plac, taind documentele si lipindu-le direct in foldere fara a le mai deschide.. am inlocuit si icoanele alea galbene cu unele reprezentative continutului fiecaruia.. in fine, am fost iute de mana si am terminat oarecum repede.. am fost multumit de schimbarea pe care o facusem.

Dar cand intru in partitia D ce vad? Mi se schimbase view-ul din Icons in Thumbnails si ordinea in care erau aranjate folderele. Le aranjez la loc cum au fost, si cand intru in folderul cu poze se schimbasera si aici in Icons. Erau cumva legate astea doua astfel incat daca schimbam unul se schimba si celalalt. Si nu imi convenea asta asa ca am dat refresh-uri inutile si am reusit intr-un final sa rezolv problema asta din Folder Options debifand si bifand la loc optiunea “remember each folder view” care nu a mers, insa a mers un reset.

Apoi modific si intr-un folder cu filme modul de vizualizare al acestuia, fiind Thumbnail nu imi convenea ca trebuia sa incarce preview de fiecare data atunci cand intram in el.. si am schimbat. Am zis ca am terminat.. da de unde. Intru in My Computer si se schimbase modul de vizualizare a partitiilor in Thumbnails, la aceasta sectiune eu avand Tiles. Mi-am dat seama ca ceva nu era in regula iar cand am intrat in folderul cu filme erau tot thumbnails si cand le-a incarcat mi-a dat pentru prima oara in viata mea eroarea “Windows explorer has encountered a problem and needs to close.” Avand doua optiuni, send report si don’t send.

Am apasat pe don’t send, si-a dat restart.. m-am gandit ca a fost o eroare asa intamplatoare. Intru in My Computer, schimb modul de vizualizare, iar cand intru in folderul de filme din nou eroarea aceea, dar cand aparea, in spatele ei explorerul era accesibil, nu se bloca.. isi da restart din nou. Ce sa ii fac? I-am dat un restart la calculator, degeaba. O restaurare de sistem cu 2 zile inainte..iar la fel, degeaba. Ii dau shutdown cu gandul sa reinstalez windows-ul.. iar a doua zi cand il aprind isi revenise insa o parte din documentele pe care le mutasem, folderele pe care le stersesem sau redenumisem erau la loc.

Deci fratilor, nu mutati multe documente dintr-o parte in alta ca windows explorerul, cel putin cel din XP Profesional nu rezista. Bine ca nu am cumparat Windows-ul asta ca daca mai si dadeam bani pe el ma enervam la culme. Am reusit intr-un final sa imi fac ordine in calculator desi nu mai aveam niciun chef sa mut iarasi documentele pe care le mutasem deja. Intr-o luna de atunci a trebuit sa imi reinstalez windows-ul fiindca a inghetat dintr-odata ecranul, apoi si cursorul mouse-ului si.. ecranul negru iar dupa restart incarca doar bios-ul.


Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

2 Comentarii la “Windows XP si Copy – Paste”

  1. Iulian says:

    Sal.ce faceti?vreau sa va vad comentariile..

  2. admin says:

    era cam mult de citit laughing majoritatea cred ca au preferat sa se uite la un filmulet.

Scrie un Comentariu