Cum decurge un control la prostata

mai 31 3.582 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Privind videoclipul urmator o sa intelegeti de ce nu se ingramadesc barbatii la consultatii cand vine vorba de un control la prostata. Ma gandesc ca daca este o femeie doctor atunci situatia ar fi putin mai acceptabila dar asa.. in niciun caz.

Prostata este o glandă  aflată la intersecţia aparatului urinar cu cel genital şi ea produce 25-30% din lichidul seminal. La 20 de ani, prostata are un volum de 15 cm cubi şi seamănă cu o castană ca volum şi formă.

Cu trecerea anilor, scade testosteronul şi are loc o inversare a producţiei hormonale, astfel încât se măreşte prostata ca volum şi ea este mai dură, mai puţin elastică, boală care poartă numele de adenom de prostată. Astfel că prostata mărită apasă pe uretra ce trece prin mijlocul ei, creând dificultăţi în urinare. Uneori atât de strangulată este uretra, încât se ajunge la imposibilitatea de a urina, deci la retenţia urinară, care trebuie deblocată la spital prin montarea unei sonde direct în vezică. Cu cât rămâne mai multă urină neevacuată la timp, cu atât creşte pericolul ca prostata să se îmbolnăvească din cauza bacteriilor şi să se formeze calculi renali. Adenomul de prostată se tratează la început fie cu produse din plante, fie cu medicamente.


Etichete: Curiozităţi
Procesez....

Te-ar mai putea interesa:

  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Cum decurge un control la prostata”

  1. Virgil says:

    Bai nu esti sanatos la cap laughing

Scrie un Comentariu