Cum faci fundal transparent la o imagine

septembrie 3 12.087 Like to Share? 2 Comentarii Text Mare-Text Mic

Cum faci culorile, pozele, fundalurile sau ma rog background-ul, marginile transparente? Foarte usor! Iti trebuie un program de editare de imagini, oricare altul inafara de clasicul Paint din Windows. Nu va ganditi direct la Photoshop ca nu are rost sa il instalati pentru asa o treaba minuscula. Eu va sugerez sa instalati Gimp pentru ca este un program in care poti edita o imagine prin intermediul multor unelte si poti lucra si cu straturi. Bineinteles, programul este gratuit.

Odata instalat, dati click dreapta pe imaginea pe care vreti sa o editati si alegeti optiunea „Edit with Gimp”. Daca nu apare optiunea asta ati putea sa dati la „Open with..” si apoi „Browse” etc. dar v-ati complica asa ca deschideti programul de la iconita de pe desktop. Dupa ce se incarca trageti poza care vreti sa o editati in fereastra programului ca sa o deschida.

Acum va duceti la meniul de sus „Layer” (Strat) – „Transparency” (transparenta) – „Add alfa channel” (Adauga canal alfa). Le scriu si in romana pentru ca este si in limba romana programul Gimp.

Bun, canalul alfa face ca atunci cand stergeti o parte din imagine sa se stearga cu totul si sa ramana golul acela transparent, adica nu o sa ramana alb dupa ce stergeti din imagine.

Acum va folositi de uneltele urmatoarele:

 • guma de sters – cu un zoom suficient de mare isi face treaba bine fiind cel mai usor de folosit, chiar si o maimuta stie sa umble cu ea
 • magic wand – este o bagheta din-aia magica cu care puteti sa trageti peste partile pe care vreti sa le pastrati din imagine. Dupa ce acestea sunt selectate apasati tasta Delete ca sa stearga ce e pe langa ele
 • select to colour – este o mana care arata spre o culoare, cu aceasta unealta dati click pe o culoare si selecteaza culoarea respectiva de peste tot din poza. Apasati Delete pentru a sterge culoarea respectiva.

Pentru nevoile voastre aceste unelte va ajung, dar uitandu-va prin bara de unelte puteti descoperi si celelalte unelte de selectie care poate or sa va fie utile daca aveti vreo imagine mai complicata sau doriti sa faceti ceva mai creativ.


Etichete: , Internet
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

2 Comentarii la “Cum faci fundal transparent la o imagine”

 1. Dorangelo Roman says:

  Multumesc foarte mult pentru indrumari … mi-au fost de mare ajutor happy

 2. Marta says:

  Scuze, eu am ionstalat GIMP pe laptop, am tot ce-mi cere la nivel de sistem, dar nu știu din ce cauză programul nu se deschide,îmi dă o eroare necunoscută. Știi ceva similar programului GIMP? Am nevoie urgentă să prelucrez niște imagini prin suprapunere.

Scrie un Comentariu