Cum schimbi dosarele din fereastra de salvare /deschidere

februarie 13 1.688 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Un lucru foarte comun pe internet este salvarea pozelor, fisierelor in general de pe diverse site-uri folosind fereastra „Save As”  sau in ordine inversa, incarcarea lor pe site-uri folosind fereastra „Open”. Si cand dai click acolo, ti se deschide fereastra respectiva, si tu te uiti  sa dai la My Computer, pe urma la partitia D, pe urma la folder-ul X, poate apoi la dosarul Y din el si tot asa stai si o lungesti un minut numai ca sa salvezi ceva in calculator in locul in care vrei. Sau ca sa nu te mai obosesti salvezi pe desktop de se strang acolo 100000 de iconite si programe.

Iata cum schimbi dosarele din fereastra de salvare/deschidere a unui fisier (dosar = folder, salvare = Save, deschidere = Open) nu numai pentru navigatorul de internet ci si pentru absolut orice program care foloseste aceste ferestre.

Cei care au Windows XP Professional

Mai toti care avem Windows XP avem varianta aceasta profesionala. Asa am si eu (in poze se vede ca Vista pentru ca am tema aceea pe care v-am dat-o mai demult, foarte buna de altfel). Pentru a modifica folderele din fereastrele acelea ne putem folosi de Group Policy. Pentru a-l deschide, apasati pe StartRun – scrieti in casuta care apare GPEDIT.MSC si apasati OK.

Asteptati putin sa vi se deschida fereastra respectiva. O sa aveti acolo niste meniuri din care alegeti asa: User Configuration ->Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Explorer -> Common Open File Dialog.

Aici dati dublu click pe „Items displayed in Places Bar” moment in care va apare o fereastra cu niste optiuni si niste patratele. Din optiuni alegeti „Enable” apoi in patrate scrieti numele sau adresele folderelor care vreti sa apara. Pentru locurile astea comune precum desktopul puteti scrie direct Desktop, pentru dosare create de voi puneti calea catre acesta, adica link-ul de sus din Windows Explorer, care apare in momentul in care intrati in dosarul respectiv. Acestea sunt de forma D:\Documente, E:\Download etc.

Dupa ce le alegeti dati Apply si OK si gata. A, la mine apar cu alte iconite fiindca le-am particularizat. Daca vrei sa schimbi iconita unui folder dai click dreapta pe el, alegi Properties -> Customize -> Change Icon. Alegi de acolo sau cauti cu Browse o alta poza, dai Apply si OK.

Restul schimba prin intermediul Registrilor

Comanda pentru registri cred ca toata lumea o stie, apesi Start -> Run -> Regedit -> ok. Din fereastra care apare va duceti la HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Policies -> comdlg32 -> PlacesBar. Vedeti ca sunt multe optiuni pe acolo, sa nu va incurcati, cititi cu atentie calea.

Odata ajunsi in PlacesBar ar trebui sa aveti decat acela default. Dati click dreapta pe spatiul alb de sub el, apasati New -> String Value. O sa apara o noua intrare de registri pe care o numiti Place0, apoi faceti alta sub ea numita Place1, apoi una Place2 si tot asa pana la Place4. Nu puteti pune mai mult de 4 locuri in fereastra aceea.  O sa arate asa:

Place0
Place1
Place2
Place3
Place4

Apoi le luati la rand. Dati click dreapta pe Place0 -> Modify si la Data puneti Desktop de exemplu, ca primu folder din fereastra de salvare/deschidere sa fie Desktop-ul. Apoi dati click dreapta pe Place1 -> Modify si la Data puneti un dosar creat de voi. Pentru dosare create de voi puneti calea catre acesta, adica link-ul de sus din Windows Explorer, care apare in momentul in care intrati in dosarul respectiv. Acestea sunt de forma D:\Documente, E:\Download etc. Dupa ce terminati inchideti fereastra de editare a registrilor si gata.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Cum schimbi dosarele din fereastra de salvare /deschidere”

  1. George93 says:

    Interesant thinking

Scrie un Comentariu