Cum schimbi meniurile din Windows Explorer

februarie 16 950 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Iti reinstalezi Windows-ul, programele care iti trebuie, schimbi fereastra cu Save/Open si bineinteles, schimbi meniurile din Windows Explorer. Am vazut ca multa lume le lasa asa cum sunt desi nu le sunt la indemana toate obiectele din meniurile respective. Asta e un lucru rau fiindca atunci cand lucrezi cu calculatorul trebuie ca absolut tot ce iti trebuie sa iti fie cat mai la indemana ca sa nu pierzi timp, lucrand mai eficient. De altfel, pentru asta au si facut cei de la Microsoft posibilitatea de configurare a meniurilor si nu numai.

De umblat la meniuri mi se pare important la Windows Explorer si eventual la Mozilla Firefox. Amandoua au aceeasi metoda, foarte simpla. Sa incepem cu Windows Explorer:

Deschideti My Computer, intrati intr-o partitie D, E oricare apoi sus de tot unde scrie File, Edit etc. dati un click dreapta in spatiul gol de langa ele. Debifati „Lock the toolbars”. In acest moment apare cate o linie verticala in fata fiecarui meniu, linie de care puteti trage mai la stanga, mai la dreapta sau puteti trage de ea ca sa mutati meniul respectiv pe alt rand.  Dupa ce le-ati mutat bifati la loc „Lock the taskbar”.

Apoi dati click dreapta pe butonul GO din bara de adresa. O sa vedeti ca puteti ascunde acel buton daca debifati ultima optiune. Daca vreti sa il puneti la loc click dreapta pe Adress si bifati la loc.

Click dreapta pe unul din butoanele Back, Forward, Up.. si apoi „Customize”. Aici aveti doua ferestre, una in stanga cu butoanele care exista, una in dreapta cu butoanele pe care deja le aveti. Puteti selecta din stanga si apoi sa apasati butonul Add ca sa adaugati in dreapta, in ordine inversa puteti selecta din dreapta si apoi sa apasati butonul Remove pentru a sterge din bara butoanele respective. Raman in stanga, le puteti baga la loc daca vreti.

Cam asta ar fi, nu e mare lucru. La Firefox este exact acelasi lucru, dai click dreapta, alegi „Personalizeaza” si poti adauga butoane din fereastra care se deschide sau poti trage direct de cele care sunt deja astfel incat sa le schimbi ordinea dupa cum iti este mai la indemana. Iar procedeul acesta se aplica la toate programele care au meniuri asa multe, de la Microsoft Office pana la Paint. Aranjati-le cum va place.


Etichete: , Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Cum schimbi meniurile din Windows Explorer”

Scrie un Comentariu