Cum vezi o pagina fara sa fii obligat sa dai Like

iunie 11 4.715 Like to Share? 19 Comentarii Text Mare-Text Mic

De cand cu nebunia asta cu like-urile, au aparut diverse site-uri care nu te lasa sa vezi o pagina pana nu dai Like. Pur si simplu blocheaza pagina respectiva, obligandu-te sa o „apreciezi” desi nici macar nu ai vazut-o. Nu moare nimeni sa dea un like, dar marea problema a Facebook-ului este ca multi printre prieteni au rude, cunostinte, etc.. ceea ce ingradeste foarte mult libertatea.. e ca si cum ai fi cu niste prieteni la tine in camera iar parintii tai ar sta pe un scaunel intr-un colt si s-ar uita la voi. Este o situatie jenanta ca de ex. o fata sa dea Like sa vada o poza care se dovedeste a fi porcoasa si sa apara pe Facebook la mama, tata, unchiul, varul, seful, colegi ca „ea apreciaza” asta.

Si apoi, multe site-uri nici macar nu strang like-uri pentru ele ci pentru alte pagini care cumpara Like-uri – dai like la o pagina si te trezesti in Timeline ca ai apreciat cine-stie-ce pagina.

Cum scapi de caseta care te obliga sa dai like

Toate browserele de internet au acum un suport complet pentru dezvoltatorii de site-uri, care ofera absolut toate instrumentele necesare modificarii paginii afisate. Oricine se poate folosi de ele printr-un simplu click dreapta.

1Data viitoare cand va apare caseta care blocheaza pagina, dati un click dreapta pe marginea ei sau pe fundalul negru/alb din spatele ei (multe site-uri acopera pagina cu un strat semi-transparent de culoare) si alegeti optiunea „Inspect Element”.

2O sa va apara in josul ecranului o ferestruica ce va contine in partea stanga codul HTML al paginii iar in dreapta stilul CSS. La stilul CSS prima regula se numeste Element – poate sa fie goala sau sa contina niste declaratii intre paranteze. Dati un click pe paranteza inchisa } – asta va permite sa adaugati o noua regula: scrieti acolo display:none si dati Enter.

Acum ar trebui ca elementul evidentiat sa fie ascuns. Daca nu este ascuns atunci ori dati din nou click dreapta – Inspect Element si va asigurati ca elementul evidentiat este acea caseta care cere Like, ori apasati pe sirul de butoane din ferestruica de inspectare pana se evidentiaza exact caseta respectiva (cel mai probabil se va numi div#ceva). Cand o gasiti scrieti acolo la Element display:none.

Teoretic pare complicat, dar este foarte usor.. faceti proba oriunde, chiar si pe aceasta pagina de blog. E un truc de care va puteti folosi in multe situatii: e rapid si sigur – modificarile pe care le faceti paginii o „strica” doar pana la urmatorul refresh. Daca este un site pe care intrati frecvent si nu puteti renunta la el in ciuda faptului ca tot cere sa dati Like, atunci puteti incerca sa ascundeti caseta respectiva folosindu-va de filtrele Adblock Plus sau puteti incerca sa faceti regula CSS permanenta folosind un supliment gen Stylish care este pentru Firefox.

Daca este blocat click-dreapta. In acest caz se poate deschide inspectorul din meniu sau cu tastele CTRL+SHIFT+I. Este posibil sa fii nevoit sa apesi primul buton din inspector (nu rotita de setari, ci cel de sub el care arata ca o sageata care intra intr-un chenar, in stanga butonului HTML) pentru ati da sageata de inspectat sa iti poti selecta elementul pe care doresti sa il blochezi.

Cum vezi un videoclip fara sa dai share sau like

Deschizi inspectorul,  si mergi cu sageata pe chenarul negru unde era videoclipul inainte sa apara caseta aia care iti cere sa dai share. Dai un click ca sa il selectezi.. in cele mai multe cazuri chenarul negru care acopera clipul  se numeste div.overlay.

Te uiti jos in inspector, in partea de HTML ca e selectat randul cu divul respectiv. Deasupra lui, (in cazul de fata, 4 randuri mai sus) vei observa un scris

data-videoid=”8JReD-DZH_c”

blocked-video-inspector

Ei bine, dai dublu click pe id-ul care e intre ghilimele, apesi CTRL+C sa il copieze, apoi deschizi un videoclip de pe youtube si dupa v=xyz tu pui v=8JReD-DZH_c si dai enter, astfel ajungi la clip. URL-ul format va fi

youtube.com/watch?v=8JReD-DZH_c

 Deblocheaza automat pagina cu videoclipul

Dupa cum era de asteptat, s-a creat o cerere de unde a rezultat si oferta: a aparut un site care cuprinde un formular unde introduci adresa paginii care nu te lasa sa vezi videoclipul fara sa dai Like sau sa distribui, si printr-un simplu Enter vi se afiseaza videoclipul din pagina respectiva. Nu stiu daca merge pentru toate site-urile cu pagini blocate dar merita incercat, fiindca e mai usor decat sa inspectezi pe fiecare in parte.


Facebook
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

19 Comentarii la “Cum vezi o pagina fara sa fii obligat sa dai Like”

 1. Bucur says:

  Bravo exact ce cautam am gasit.

 2. upx says:

  Acum aveti posibilitate sa integrati deblocarea direct in browser.
  Deocamdata pentru Firefox.

  http://www.upx.ro/anti-reclama/index?go=mozilla_xpi/index.htm

  upx.ro

 3. Maria says:

  Multumesc mult, chiar ma enerva cersetoria asta de like-uri.

Scrie un Comentariu