Desktop Infinit

aprilie 4 742 Like to Share? 4 Comentarii Text Mare-Text Mic

Se intampla des sa aveti nevoie de mai mult spatiu pe desktop? Sau ma rog, spatiu de lucru cum ar fi numit in romana? Atunci s-ar putea sa va intereseze programul gratuit pe care il voi prezenta in acest articol, si care face ca pe un singur monitor sa aveti spatiu infinit pentru a deschide cate mii de ferestre doriti.

Instalare si Pornire

Programul se numeste GiveMeSpace (Windows XP, Vista, 7) si poate fi downloadat gratis, bineinteles.. exista si o versiune care poate fi cumparata si care are cateva functii in plus dar nu cred ca va intereseaza. Asadar, dupa download, programul trebuie dezarhivat si instalat. Se instaleaza cam in doua secunde.. si nici cand ruleaza nu consuma multe resurse desi ma asteptam sa foloseasca ceva din procesor in momentul in care jonglezi cu ferestrele.

Dupa instalare si pornire, programul o sa va arate o fereastra cu cateva indicatii in engleza si o alta fereastra care va anunta ca aplicatia ruleaza dar a fost minimizata in taskbar, adica daca va uitati in randul iconitelor de langa ceas veti observa o sageata de mouse pe niste puncte rosii.. acela este programul.

Folosire si Functii

Acum ca aveti programul instalat si deschis, in momentul in care doriti sa aveti acces la desktop doar va duceti cu sageata mouse-ului in partea dreapta sau stanga a ecranului.. pana aproape de margine. Veti vedea ca ferestrele existente se dau laoparte facand loc pentru altele noi. De exemplu daca va duceti su sageata spre marginea din dreapta a monitorului, ferestrele se vor da in stanga si in cele din urma vor disparea de pe ecran. Pentru a face sa apara iarasi va duceti cu sageata mouse-ului in partea opusa.. adica spre marginea din stanga a monitorului.

Daca va rataciti, si nu mai stiti pe unde va mai sunt ferestrele, in stanga sau in dreapta, dati un click dreapta pe iconita programului de langa ceas si alegeti optiunea „Collect Windows” care va aduce pe desktop toate ferestrele de pretutindeni.

Altceva de care v-ati putea lovi ar fi faptul ca atunci cand aveti o fereastra deshisa la maxim si vreti sa o dati laoparte sa ramana fixata. Trebuie sa apasati butonul de „restore down” al ferestrei (este un buton cu doua patrate, situat langa X-ul de inchidere al ferestrei), iar apoi daca fereastra va trebuie mare, trageti de coltul ei sa o faceti cat ecranul. Se intampla asta de obicei la ferestrele din Windows Explorer.

Eu unul nu lucrez cu foarte multe ferestre dar am gasit folosinta acestui program prin simplu fapt ca imi da acces mai usor la desktop fara sa fie nevoie sa minimizez fereastra in care lucrez. Doar ma duc putin in stanga cu sageata mouse-ului si fereastra se da laoparte lasand icoanele de pe desktop descoperite si usor accesibile.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

4 Comentarii la “Desktop Infinit”

 1. Doody, x says:

  uhhh
  love it already. <33
  laughing
  putin cam ciudat dar … fuck!
  iar s-a miscat. laughing
  uneori cam ia decizii singur programul de la orice atingere mica; dar tot imi place. laughing [lucrez mai mult de pe laptop- defap numai, de pe laptop ca nu pot sa ma deslipesc de tastele mele slim ;d ]
  multumesc, multumesc! not worthy

  • Admin says:

   ma bucur ca iti foloseste, poate ti se pare ca ia decizii de unul singur fiindca se misca ferestrele si daca atingi marginea de jos si de sus, nu numai stanga-dreapta.

 2. Mitchell says:

  Desktop Infinit e titlul
  eu credeam ca desktopu se duce in stanga nu ferestrele..

  • Admin says:

   nu stiu.. eu cred ca e bine si asa.. pana la urma poti da laoparte toate ferestrele si ramai cu desktop-ul gol tot timpul, daca se prelungea desktopul singurul avantaj ar fi fost ca puteai sa iti pui multe iconite pe el.

Scrie un Comentariu