Escrocheriile denumite Phishing

mai 1 517 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Acest gen de escrocherii sunt doar o alta modalitate de a incerca accesarea informatiilor importante. Escrocii trimit un mail tuturor adreselor pe care le gasesc. De obicei, mesajul pare a veni din partea unei banci sau a unei institutii financiare. Prin acest email vi se cere reinnoirea informatiilor pentru un motiv sau altul si de obicei vi se va da un link la care sa puteti face acest lucru.

Poate parea normal si legitim, dar acest tip de actiuni nu sunt sub nici o forma legale. Linkul furnizat nu va duce la pagina de web a institutiei financiare. In schimb, veti furniza informatii unor escroci.

De ce ar face cineva asa ceva? Pentru ca pot obtine multe informatii importante in acest fel. In primul rand in acest fel se poate obtine parola si numarul de cont al unei persoane. In acest fel se pot deturna fondurile persoanei respective. Anumite astfel de escrocherii cer toate informatiile personale (inclusiv numele de fata al mamei, CNP-ul, etc) pentru a va fura identitatea si a deschide conturi in numele dvs. Anumite victime au dezvaluit numarul cardurilor de credit si s-au trezit in situatia de a fi escrocati.

In ultimele doua zile am primit doua astfel de e-mailuri. Iata unul dintre ele:

UNITED NATIONS ORGANISATION OFFICE,
United Kingdom Branch,
#74,Tolpits Lane, Watford, Herts,
WD18 9RN
U.K.

UNITED NATIONS CASH GRANT AWARD NOTIFICATION.

The United Nation’s has choosen you by the board of Directors as one
of the final recipients of a Cash Grant/Donation for your own
personal,educational and business development. To celebrate the 60th
Anniversary programm, We are giving out a charity donation of
4.2Million GBP (Four Million and Two Hundred thousand Great Britian
Pounds sterling) to 10 lucky recepients as charity donations. You
emerge as one of our lucky cash recepient which thus means that you
are entitled to 420,000.00GBP (Four hundred and twenty thousand Great
Britian Pounds) out of the total prize sum of 4.2Million GBP that will
be shared among the 10 lucky recepients.

For Prize payment and remittance contact Mrs.Victoria Floyd
Email: victoriafloyd@hotmail.com

You are required to forward the following details via email to
processing officer:
[FULL NAME OF WINNER]:
[NATIONALITY]:
[PRESENT LOCATION]:
[DATE OF BIRTH]:
[SEX]:
[OCCUPATION]:
[WINNING EMAIL]:
[TEL & FAX]:

Sincerely,
Mrs.Victoria Floyd
United Nations Promotion Officer.

CC.
Ban Ki-moon
Secretary General,
United Nations Organisation.

Cum functioneaza escrocheriile de phishing

Oricine poate fi pacalit de o escrochrie elaborata. Cele simple sunt usor de reperat, dar cei mai buni escroci sunt de obicei si foarte inteligenti. Folosesc o varietate de trucuri pentru a face ca escrocheria sa para un proces complet legal. De exemplu, pot include grafica paginii web a bancii in email sau pe site-ul fals. Sau linkul furnizat sa para ca duce pe site-ul bancii, dar in realitate sa va duca pe un complet alt site.

Cum va dati seama de o astfel de escrocherie

Este usor sa va dati seama de o escrocherie simpla. De exemplu, daca primiti un mail de la o banca la care nu ati deschis niciodata un cont, atunci nu intrati pe link si nu dati informatiile dvs personale. Acum, daca aveti un cont la banca respectiva, lucrurile devin interesante.
Va trebui sa cititi mesajul cu foarte mare atentie pentru a va da seama daca este o escrocherie sau nu. Exista cuvinte scrise gresit? Cateodata, escrocii opereaza intr-o alta limba si se dau de gol cu un vocabular sarac.

Ar trebui sa examinati si linkul furnizat. Va trimite acolo unde pare sa trimita? Cel mai bine este sa nu dati click pe laink, ci sa-l copiati in caseta de adrese al browserului dvs de internet. Se poate intampla ca o adresa sa para legala, dar sa aiba doua litere inversate.

Cea mai buna metoda de a evita sa deveniti victima unei astfel de escrocherii este sa va folositi judecata. Nicio societate financiara care se respecta nu va va trimite un email prin care sa va solicite sa furnizati pe Internet informatii personale importante. De fapt, majoritatea institutiilor va vor informa ca nu va vor cere niciodata informatii personale prin telefon sau email.

Sfaturi pentru victimele phishingului

Daca ati fost pacalit in trecut, va trebui sa fiti vigilenti. Mai intai, anuntati societatea financiara. Cel mai probabil vor urmari escrocul si va vor monitoriza contul cu mai multa atentie. Apoi, ar trebui sa puna pe credite o alerta de frauda. In cele din urma ar trebui sa monitorizati cu atentie conturile dvs si mailul. Daca observati activitate neobisnuita, anuntati banca imediat.

Puteti preveni phishingul si in acelasi timp puteti ajuta autoritatile. Daca primiti un mesaj suspect, raportati-l.


Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Escrocheriile denumite Phishing”

Scrie un Comentariu