Examen Oftalmologic Online – Testeaza-ti Ochii!

iulie 8 67.349 Like to Share? 13 Comentarii Text Mare-Text Mic

Pentru inceput trebuie precizat faptul ca exista online doar examene oftalmologice orientative si trebuie sa va testati ochii la cel putin un cabinet oftalmologic pentru a primi rezultate exacte gen numar de dioptrii, etc. Spun cel putin unul fiindca la fel ca in orice domeniu exista erori (umane sau tehnice) si cel mai bine este sa va testati la mai multe cabinete mai ales daca urmeaza sa va cumparati o pereche scumpa de ochelari. Iar daca va stiti sensibili la lumina puternica nu lasati doctorul sa va puna lanterna in ochi inainte sa va puna sa cititi literele de pe panou fiindca intregul examen o sa fie un esec.

Testul oftalmologic Zeiss

Desi nu prea seamana cu testul cu care suntem obisnuiti, testul online de la Zeiss este bun si gratis.

 • intri pe pagina cu testul si dai „Start Check”.
 • calibrezi modul de afisare: la pasul 1 ti se cere sa scoti cardul bancar, sa il lipesti de ecran si apoi sa apesi butoanele +/- pana cand imaginea de verificare este exact cat cardul tau (atentie, este vorba de butoanele stanga-dreapta ale imaginii de verificare.. nu trebuie sa apasati butoanele de pe monitor). Daca nu ai card, poti scoate o rigla si masura aproximativ distanta de 5,4 centimetri.
 • ajustezi culorile: la pasul 2 ti se cere sa tragi de slide-ul de sub imagine la stanga sau la dreapta astfel incat patratul din mijloc sa aiba aceeasi luminozitate ca si imaginea de fundal.
 • la pasul 3 vi se spun distantele la care veti privi monitorul precum si modul usor inclinat de sus in jos in care va veti uita la el (distantele exacte vi le spun la fiecare exercitiu in parte)
 • sub pasii acestia este o casuta de bifat „I confirm bla bla”. Daca ati acordat o importanta deosebita imaginilor de ajustare si acum vedeti in ceata va recomand sa priviti un minut-doua pe fereastra sau altundeva. Cand sunteti gata, apasati „Done and Continue”.

1Mai intai vi se testeaza claritatea vederii, dati click pe „Start your visual aquity check now”. La acest exercitiu puteti purta ochelarii de vedere (daca aveti) si trebuie sa priviti la monitor de la distanta de 1 metru.

Vi se arata litera E intoarsa intr-o parte. Apasati sagetile din jurul ei pentru a arata incotro este intoarsa, avand in vedere ca in pozitia normala litera E este intoarsa cu „bratele” catre dreapta. Pe masura ce apasati se va face din ce in ce mai mica. Nu uitati sa pastrati distanta de minim 70cm fata de monitor chiar si cand nu mai vedeti, nu are rost sa trisati. Daca nu vedeti incercati sa ghiciti incotro e intoarsa.. sunt vreo 18 posturi cu totul apoi vi se da rezultatul si trebuie sa dati „Continue”.

2Urmeaza testul pentru vederea de contraste.  Trebuie sa stati la o distanta de 72 cm de monitor si, la fel ca la exercitiul precedent, trebuie sa aratati incotro este intoarsa litera C apasand sagetile din jurul ei. Pe masura ce apasati, contrastul va fi mai mic.

3Celebrul test de daltonism (pentru cei care nu disting bine culorile). Distanta fata de monitor este tot de 72 cm, cu ochelari, trebuie sa arati incotro este intoarsa litera C din imaginea afisata folosind sagetile. Daca nu vezi nicio litera C in imaginea dintre sageti inseamna ca vederea ta nu este chiar in asa multe culori precum credeai. Mai multe despre daltonism »

Rezultatul il primesti instant la finalul testului, fara sa trebuiasca sa completezi ceva.

Test pentru vederea la distanta

Nu se putea sa vorbesc despre examen oftalmologic fara sa pun celebra imagine cu litere care se fac din ce in ce mai mici, cu toate ca acest examen a fost acoperit la testul 1 Zeiss. Trebuie sa acoperiti un ochi, apoi sa incercati sa cititi literele de pe fiecare linie  stand la o distanta fata de monitor dupa cum urmeaza:

 • 2.20 m daca aveti un ecran de 20″,
 • 1.50 m daca aveti un ecran de 17″,
 • 1 m daca aveti un ecran de 15″,
 • 75 cm daca aveti un ecran de 14″ .

test vedere la distanta

Daca ati putut citi toate literele cu fiecare ochi inseamna ca este totul in ordine. Vreti sa incercati o varianta in flash? Dati click aici, selectati rezolutia monitorului si stati la 1.5 metri de ecran.


Etichete: Teste
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

13 Comentarii la “Examen Oftalmologic Online – Testeaza-ti Ochii!”

 1. Alin pasc says:

  Cum sa fac rost de pliantul cu scris mare si mic de la carl zeiss unde scrie ceva de genu: carl zeiss va pune la dispoziție o gama variata de produse

Scrie un Comentariu