Femeile şi mâţăielile

septembrie 15 660 Like to Share? 11 Comentarii Text Mare-Text Mic

Pentru cei care nu stiu cuvantul (foarte rar pe internet), o femeie se mâţăie in momentul in care are nevoie de ceva si stie ca daca te roaga sa o ajuti are sanse foarte mici de reusita. Asadar cand intra intr-o incurcatura, se opreste pentru o secunda din ceea ce face ca si cum ar avea o revelatie si apoi se uita la tine. In functie de cat de ocupat esti, da sa zica apoi tace pentru o clipa, mai proceseaza, apoi iar da sa zica si pana la urma isi ia inima-n dinti si auzit un scancet ca de copil mic si o rugaminte  mieunata alungit, special optimizata pentru maxim de efect: incepe cu „daca te-as ruga si eu ceva..” si se termina cu un „te rog” completat de o fetisoara cat mai ingrijorata cu putinta. Deseori aceste simptome sunt insotite de apropierea palmelor in semn de  rugaciune si apropierea genunchilor.

Este un instrument pe care femeile il folosesc in situatii extreme iar naivele il incearca foarte des fara sa fie constiente de faptul ca daca il folosesc des barbatii isi dezvolta imunitate impotriva lui si isi pierde din efect. Problema care duce la insubordonarea barbatului si ignorarea ordinelor primite consta pe deoparte in alegerea momentului in care este rugat, si pe de alta parte in felul in care este rugat. Nici trecutul nu este de lepadat, ca daca este un tip care tine pica vesnica (mai asa, ca mine) probabil se va folosi de acest prilej ca sa pedepseasca femeia ca raspuns la refuzuri sau neintelegeri peste care aceasta credea ca a trecut cu basma curata.

Momentul in care ii cere este crucial, oricat de putin constient ar fi, de exemplu daca il trezeste dimineata gandindu-te ca daca e buimac are mai multe sanse de reusita, la auzul de rugaminti si mai ales vesti proaste, barbatul se va trezi imediat si va incepe sa urle.. mai ales ca deja greutatea pe care ar presupune-o rugamintea femeii se reflecta asupra starii de somn si este mult amplificata. Asadar, daca nu este ceva urgent, femeia trebuie sa aiba rabdare pana cand va fi binedispus si va lovi doi iepuri dintr-o lovitura: pe de-oparte va fi de acord sa faca ce il roaga, si pe de alta parte ii va strica buna dispozitie.

Bataia la cap iarasi este o metoda considerata a avea efect, asta inseamna o milogeala de cateva ore bune in care adesea femeia se smiorcaie toata iar barbatul se enerveaza pana „da peste”. Cel mai sigur pentru femeie este sa practice acest obicei ordinar prin telefon, fiindca barbatul aflat sub presiune poate sa inchida convorbirea atunci cand nu mai suporta iar pana ajunge acasa, mai mult ca sigur gaseste niste colegi, subalterni pe care sa isi descarce nervii. Iar la fel, prin bunavointa celor care fac tele-marketing, rezistenta la telefoane stresante incepe sa creasca. Nu as recomanda bataia la cap fata-in-fata, fiindca cel mai probabil barbatul ar spune frumos femeii sa inceteze iar daca ar vedea ca prin vorbe nu reuseste sa o faca sa taca o va plesni de ii vor sari mucii pe pereti, dandu-i motive intemeiate sa planga.

Femeile ar trebui sa incerce sa ofere o recompensa. In loc sa bata la cap barbatul cu orele, ar putea incerca sa cada la intelegere.. sa trateze totul ca pe o afacere. Practic, ceea ce doreste femeia costa, iar cat o costa nu poate afla decat dupa ce vorbeste cu barbatul, urmand ca mai apoi sa cada de acord asupra „pretului” fiindca mai mult ca sigur barbatul va pune mai multa valoare decat ar oferi femeia pentru un asa „lucrusor mic, minuscul”.

Si varianta inversa gen, „nu vrei? las’ ca nu mai pupi tu cur de-aci’ncolo!” ar putea avea rezultate pe viitor. Daca femeia pedepseste barbatul in urma refuzului la rugamintile ei se poate ca pe viitor acesta sa incerce sa o ajute. Asta in cazul in care pedeapsa nu este a sta imbufnata si irascibila, fiindca in acest caz barbatul se va bucura de linistea din camera.. de cand astepta el ca femeia sa taca si sa il lase in pace laughing Bineinteles, pana la urma tot femeia va suferi fiindca linistea apasatoare ii face pe creieri, neputand sta asa cu orele, fara sa scoata un cuvant, dar depinde si de barbat, daca este un neadaptat social introvertit asa ca mine va rezista la „atacuri” de genul asta dar altul poate cedeaza.

Felul in care femeia cere o favoare face diferenta. Chiar si mâţăită rugamintea este sortita esecului daca se folosesc verbe imperative gen „trebuie, fa, ia” in locul la „ai vrea, daca vrei” si alte verbe conditionale. Chiar cu schimbarea tonului pe frecvente inalte, un ordin ramane ordin iar femeia trebuie sa invete sa vorbeasca odata ce relatia se invecheste, si sa lase deoparte amintirile frumoase din inceputuri cand putea sa faca din barbat ce voia.

Iata niste exemple:

Corect: Te rog frumos duci tu gunoiul? Haaaide, te log.. fac ce vrei tu!
Gresit: Trebuie dus gunoiul.

Corect: Te rog eu, faci tu azi de mancare.. doar azi!
Gresit: Da’ nu faci tu de mancare ca eu am tot facut pana acum.

Corect: (daca barbatul povesteste ceva plictisitor) Ti-am spus astazi ca te iubesc?
Gresit: Mai e mult? Incepe Tanar si nelinistit, vorbeste si tu mai des.
Explicatie: Schimbarea subiectului este cea mai buna in astfel de situatii, iar cuvintele „te iubesc” taie pofta de conversatie a barbatului.


Etichete: Utile în Viaţă
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

11 Comentarii la “Femeile şi mâţăielile”

 1. SmileBright !with Doody says:

  ti s-a pus in cap sa te iei de femei? laughing
  la mine e suficient sa o fac pe suparata – sa te ignor mai exact – ce atata rugaminte [ cei mult strica ]; si la mine functioneaza inca ,s=a mentinut in toti anii astia laughing

  • admin says:

   nu ma iau de femei doar ca gasesc si eu in ele o muza, ca oricare altul laughing
   da, mi-aduc aminte faza cu buza lasata.. o practicam si eu cu succes cand eram mic si eram nemultumit de ceva happy mergea pe toate fronturile, de la cumparatul hainelor pe care le voiam pana la schimbarea canalului la tv pe postul care imi convenea.. in vremurile alea erau putini cei care aveau doua televizoare in casa.

 2. SmileBright !with Doody says:

  puppy dogg eyes e rea de tot laughing
  cum sa nu cedezi cand iti vad ochii mari aproape lacramandu-ti.
  e mai mult un < > laughing cu timpul iti vor trebui minute bune ca sa ai rezultatul dorit

 3. SmileBright !with Doody says:

  e mai mult un * vreau sa vad cat timp poti face asta ;

 4. SmileBright !with Doody says:

  Era bun chatul acum?

  • admin says:

   eh, careva-sa-zica ai chef sa te conversezi hee hee cum se face ca nu dai niciodata click pe Raspunde si mereu pui comentariu nou cu toate ca e raspuns la ce zic eu?

 5. SmileBright !with Doody says:

  Nu vad un buton de reply? laughing

Scrie un Comentariu