Formule matematice cu aplicare in viata

septembrie 13 2.673 Like to Share? 4 Comentarii Text Mare-Text Mic

De ce nu se predau la scoala formule matematice cu aplicare in viata? De obicei la scoala inveti formule matematice care iti folosesc in viata doar in clasele I-IV, adica operatiile simple prin intermediul carora nu te incurci la bani cand te duci la piata.

Incepand din clasa a V-a, ca sa nu fie dati afara, profesorii de matematica incep sa te invete tot felul de formule care nu iti folosesc cu nimic, precum cele de geometrie, integrale, radicali si asa mai departe, care nu au legatura cu nevoile zilnice si ar trebui sa fie predate optional, doar cui ii place sa faca asa calcule aiurea, ca hobby.

Matematica perechii:

Barbat inteligent + femeie inteligenta = Dragoste
Barbat inteligent + femeie proasta = Aventura
Barbat prost + femeie inteligenta = Casatorie
Barbat prost + femeie proasta = Sarcina

Aritmetica de birou:

Sef inteligent + subaltern inteligent = profit
sef inteligent + subaltern prost = productie
sef prost + subaltern inteligent = ascensiune
sef prost + subaltern prost = ore suplimentare

Algoritmul de la cumparaturi:

Un barbat plateste 2,38 euro pentru un obiect de 1,83 euro de care are nevoie.
O femeie plateste 1,83 euro pentru un obiect de 2,38 euro de care nu are nevoie.

Matematica votarii

In fata votului:

 • 1 prost este egal cu 1 destept
 • 2 prosti nu sunt egali cu 2 destepti, pentru ca din 2 destepti, unul n-o sa vina la vot, fiindca i se pare ca totul e lipsit de sens.
 • 3 prosti nu fac nici atata 3 destepti, pentru ca din 3 destepti, unul are probleme existentiale si nu vine la vot, iar altul e sigur ca o sa iasa tot aia si n-are sens sa se mai duca.
 • 4 prosti contra 4 destepti?
  Exclus: din 4 destepti, unul n-are Mercedes si i se pare ca n-o sa se schimbe nimic, altul stie el cine o sa iasa, iar al treilea prefera sa adoarma la un film bun de cinemateca.

Concluzia:
Asta e Democratia: 100 de destepti n-or sa faca niciodata cat 1 prost care voteaza!

Matematica la romani

Trei ardeleni ajung la Paris si se cazeaza la un motel. Camera costa 30 de euro, asa ca fiecare scoate din buzunar cate 10 euro, platesc si urca apoi la camera. Peste un sfert de ora receptionerul constata ca a uitat sa le aplice reducerea de sarbatori: camera de fapt costa 25 de euro. Asa ca o cheama pe femeia de serviciu sa le inapoieze 5 euro romanilor. Femeia de serviciu, urcand cu monedele la camera se gandeste: „Cum sa impart exact 5 monede la 3 oameni ?” Asa ca baga in buzunar 2 euro si ii inapoiaza fiecarui roman cate un euro. Sa facem totalul: fiecare roman a dat de fapt cate 9 euro, nu-i asa ? 9 * 3 = 27. Femeia de serviciu are in buzunar 2 euro, corect ? 27 + 2 = 29. Unde a disparut un euro ?!?


Etichete: Teste
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

4 Comentarii la “Formule matematice cu aplicare in viata”

 1. Eu says:

  pai..faza cu matematica…cu euro…2 euro nu au disparut nicaieri….ei te pun sa faci inmultzirea sa te induca in eroare…dar daca o iei logic(3 euro la romani,2 la femeie si 25 la receptzioner)….tot 30 is….si 2 euro nu au disparut big grin

 2. George93 says:

  Foarte tare ultima ghicitoare laughing , deci sa o rezolvam: thinking
  Camera costa 25 euro + 2 euro de la femeia de serviciu = 27 euro.
  27 euro costul total + 3 euro restul dat inapoi la romani (unul la fiecare) = 30 euro peace sign
  Nu trebuie adaugat 2 euro la pretul de 27 euro, pentru ca 27 euro e costul camerei + „bacsisul” femei de serviciu, deci daca vrei sa ai 30 euro adaugi 3 euro (restul romanilor) la costul total adica 27 euro + 3 euro = 30euro.
  Sper sa ma intelegi big grin

 3. cristipana says:

  toate sunt misto,si in general femeia cumpara multe fara sa fie nevoie.

Scrie un Comentariu