Google Chrome, Firefox si Opera

septembrie 1 800 Like to Share? 2 Comentarii Text Mare-Text Mic

Dat fiind faptul ca Internet Explorer nu este un browser pentru navigat zilnic pe internet (cel putin nu inca), voi discuta in acest articol despre navigatorul meu preferat, Firefox, si voi prezenta cateva lucruri bune la Opera si voi explica de ce nu imi place Chrome. In primul rand trebuie spus ca alegerea unui browser de internet tine mai mult de nevoile tale: daca la tine internet inseamna Yahoo Messenger, vizionarea de clipuri pe Youtube  si vizitarea unor site-uri gen Facebook, Hi5, ocazional Google Search atunci nu prea te intereseaza care cum este, cum se numeste si ce functii are: se prea poate ca pana si semnele de carte sa iti fie de prisos, crezand ca daca pui semn de carte la o pagina de internet ajuti proprietarii acesteia asa ca mai bine ii dai dracu.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox nu are nevoie de prezentari, este un browser puternic si mereu a fost spre deosebire de altele care s-au mai impotmolit pe ici pe colo dar pana la urma au revenit pe calea cea buna. Numai cine nu cunoaste nu apreciaza acest navigator de internet care este sprijinit de foarte multi dezvoltatori de extensii prin care se adauga la Firefox aproape orice functionalitate posibila si imposibila.

Singura chestie care nu imi place in momentul de fata este faptul ca sunt cateva extensii care ar trebui sa vina inglobate in Firefox, nu sa stai sa le cauti separat. Una dintre acestea, cu care alte browsere iau ochii noilor utilizatori, este Speed Dial.

Opera

Desi nu este la fel de cunoscut ca Firefox si Chrome, acest browser a fost si va ramane unul inovativ si inaintea erei noastre. Poate chiar cota mai mica de utilizatori imping dezvoltatorii acestui browser sa scorneasca cele mai productive idei. De-a lungul timpului Opera a inventat urmatoarele:

 • Tab-urile (filele in care deschizi frumos paginile de internet si le tii ordonate). Mai intai Opera a folosit taburi in genul celor de mIRC (in 1994) urmand ca in anul 2000 sa inventeze taburile pe care le folosim si astazi;
 • Speed Dial. Acele butoane frumoase cu site-urile preferate au fost create in 2007 de catre Opera si copiate mai tarziu de toate navigatoarele de internet.
 • Blocarea ferestrelor de tip Pop-Out. Acum nu prea se mai folosesc insa inainte pe orice site intrai se mai deschidea odata cu el cel putin inca o fereastra de reclame.
 • Sesiunile de lucru. Opera a facut posibil salvarea filelor deschise pentru ca atunci cand inchizi browser-ul si il redeschizi sa le redea exact cum erau.
 • Stergerea datelor private. In 2000 a aparut aceasta utila optiune pe care o folosesc destul de des in scopuri mai mult de mentenanta dar este folositoare si dezvoltatorilor web care doresc sa goleasca rapid memoria cache a navigatorului.

Inainte de Android si alte nebunii, toata lumea avea pe telefon o versiune de Opera iar alte browsere nici nu existau pentru mobil. Dar in fine, revenind in zilele noastre, Opera tine piept cu brio cerintelor actuale si cumulat cu resursele putine pe care le consuma, ma bucura faptul ca au inglobat caracteristici a unor extensii Firefox precum Adblock si FireGestures. Iar mai nou, am vazut ca au inceput sa dezvolte si ei diverse extensii pentru Opera, unele unice si foarte folositoare – de exemplu un notificator Facebook foarte tare.

Google Chrome

Inca dinainte sa apara, lumea deja forfotea ca cel mai bun browser va fi de la Google. Personal, imi place Chrome cam la fel de mult cum imi place Google +1 sau cum se numeste reteaua lor de socializare cu care vor sa concureze Facebook.. adica spre deloc.. sunt niste functionalitati bune pe acolo dar per total nu ma incanta, nu imi place modul in care sunt servite.

Cel mai mult ma deranjeaza la Chrome ca isi creaza un proces de update numit Setup.exe care la intervale regulate de timp duce procesorul in 100%, iar acest fapt se intampla indiferent ca este deschis sau inchis. Trebuie sa stai cu grija sa intri prin „Scheduled Tasks” cu un cCleaner si sa dezactivezi prostia asta. Al doilea lucru foarte enervant, in special pentru webmasteri, este faptul ca nu poti da un „refresh de hard” folosind CTRL+F5 ci trebuie sa stergi datele private pentru a vedea site-ul in varianta recenta.

In rest gasesc deranjant layout-ul navigatorului (care arata ca Firefox in Fullscreen), pornind de la structura si terminand cu lipsa casetei separate de cautare unde ocazional mai vrei sa mai pastrezi niste cuvinte cheie sau sa alegi pe ce site faci cautarea: Google, Youtube, etc.


Etichete: Internet
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

2 Comentarii la “Google Chrome, Firefox si Opera”

 1. Nicu says:

  Dupa parerea mea GOOGLE CHROME e un esec total ! Deschide o multime de procese aiurea si ingreuneaza sistemul foarte mult.Probabil e facut pentru PC-uri puternice ca eu la procesor Intel de 3,07 GHz si 2GB meorie RAM sunt complet blocat asa cred sa inclin ca Mozilla Firefox sau Opera sunt cele mai reusite browsere.Sa nu mai zic despre acest GOOGLE CHROME ca ocupa in jur de 300 MB pe disc,ceea ce pentru un simplu browser este exagerat de mult ca doar nu face clatite online !

 2. marian says:

  Nu se mai poate naviga pe google nici pe mozila numai virusi orce faci iti apar virusi pe tl vibreaza telefoanele la greu…. poi de aceea ne cunparam telefoane si tablete sa fie virusata in tinp record!!!! Astaii ii google in ziua de azi un virus imens? Faceti ceva scoateti reclamele acelea si virusii

Scrie un Comentariu