Import bookmark-uri .json si .html – Mozilla Firefox

octombrie 23 1.193 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Cei care doresc sa faca o copie de siguranta la bookmark-uri pentru a le importa mai tarziu, in caz ca doresc sa reinstaleze Firefox sau pur si simplu doresc sa aiba un backup pentru zile negre, trebuie sa cunoasca doua-trei lucruri elementare pentru a nu intampina probleme.

In primul rand, tin sa va anunt ca exista un program pentru backup complet la Firefox, care creaza o copie de siguranta cu absolut toate setarile si fisierele din Firefox si pe care vi-l recomand cu tarie pentru ca va da sansa sa restaurati browser-ul aducandu-l exact in stadiul in care era atunci cand ati facut copia de siguranta.

Salvare copie de siguranta a semnelor de carte

Mai intai trebuie sa ajungeti in fereastra de colectie, dati click pe butonul Firefox – Semne de carte – Arata toate semnele de carte. Aici aveti meniul „Import si Export”.

Daca dati la „Copie de siguranta” se va salva un fisier .json cu semnele voastre de carte iar daca dati la „Exporta semne de carte intr-un fisier HTML” acestea vor fi salvate intr-un fisier .html.

Restaurarea semnelor de carte din backup-ul facut

Restaurarea semnelor de carte din backup-ul facut se face tot din meniul „Import si Export”.

In functie de problema pe care o aveti, puteti sa restaurati direct o copie de siguranta facuta automat de Firefox, alegand optiunea Restaureaza si alegand fisierul cu data care va convine sau daca aveti deja un fisier .json salvat, puteti alege ultima optiune din lista: „Alege fisierul”. Asta va permite sa uploadati fisierul cu copia de siguranta iar semnele de carte din acesta le va rescrie pe cele existente.

Daca aveti un fisier .html dati la „Importa semne de carte intr-un fisier HTML” care va da posibilitatea sa adaugati peste semnele de carte deja existente pe cele care se afla in copia de siguranta. Aceasta solutie este buna pentru cand aveti un browser proaspat instalat, fara alte bookmark-uri sau pentru cand vreti sa transferati bookmark-urile dintr-un browser in altul. Nu folositi copia .html pentru a restaura semne de carte deja existente fiindca se vor crea dubluri.

Cazuri speciale – upload manual fisier .json

Daca browser-ul este proaspat instalat si nu a apucat sa creeze un punct de restaurare automata a semnelor de carte, este posibil sa nu aveti activa optiunea de upload a unui fisier .json putandu-se incarca doar semnele de carte salvate intr-un fisier .html.

Pentru a incarca fisierul .json trebuie sa parcurgeti pasii urmatori:

  • dati click pe butonul Firefox – Ajutor – Informatii de depanare. In caseta „Chestiuni de bază despre aplicație” apasati butonul „Arata dosarul” de la Dosar de profil.
  • printre folderele din dosar trebuie sa aveti unul care se numeste bookmarkbackups ..daca nu este atunci creati-l cu click dreapta – New folder.
  • in acesta aruncati fisierul .json cu semnele de carte care trebuie sa aiba un nume gen „bookmarks-2012-10-12.json”
  • redeschideti firefox, apoi intrati la meniul „Import si Export” – Restaureaza si ar trebui sa apara data fisierului .json pus de voi, in cazul exemplului meu: 12 octombrie 2012. Selectati-l si de aici va descurcati.

Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Import bookmark-uri .json si .html – Mozilla Firefox”

Scrie un Comentariu