Jocurile copilariei

iulie 2 2.021 Like to Share? 4 Comentarii Text Mare-Text Mic

Inafara jocurilor deja publicate (Tank 1990 si Mario) se gasesc pe internet cam toate jocurile pe care obisnuiam sa le jucam pe televizor cu ajutorul diverselor console cu casete. Cand le-am gasit m-am bucurat enorm, cu toate ca au grafica 2D si sunet pe 8 biti.. reprezinta parca, o incursiune in trecut, cand strangeam bani pentru a putea cumpara casete cu jocuri noi. Era o bucurie extraordinara cand cineva imi dadea o caseta noua cu jocuri, stateam toata ziua cu ochii in televizor jucandu-ma.. ba chiar ma trezeam cu noaptea in cap ca sa ma joc. Singurele dezavantaje erau create de acumulatorul consolei Terminator 7 (pe care o aveam eu) care se incingea daca il tineai multe ore in priza si mai trebuia sa mai fac pauze de frica sa nu ia foc. Iar la fel butoanele de la joystickuri nu rezistau foarte mult si la un moment dat trebuia sa apesi foarte tare pe ele pentru a face contact.. dar per total, erau vremuri frumoase.

Acum, dupa ani si ani, am luat jocurile care mi-au fost mai dragi, printre care Bomberman si seria Contra (un fel de Rambo care impusca in stanga si in dreapta prin diverse nivele).

Unde gasesc jocurile

La o simpla cautare pe google dupa „nes games” se gasesc mai multe site-uri cu astfel de jocuri, site-ul nesforever.com ruland jocurile online printr-o aplicatie JAVA astfel incat puteti sa va jucati direct pe internet fara a fi nevoie sa downloadati ceva. Daca va faceti cont, puteti chiar sa va salvati progresul pentru a nu lua jocul mereu de la inceput.  Cautati jocul dorit prin intermediul casetei de cautare situata in partea dreapta a paginii.

Pentru cei care doresc sa se joace offline, trebuie stiut faptul ca va trebuie un emulator (un program) cu care sa deschideti jocurile respective. Daca ati luat deja Tank 1990 atunci aveti programul VirtualNes si nu trebuie decat sa puneti fisierul .nes al jocului pe care il downloadati in folder-ul Roms de la VirtualNes. Apoi deschideti programul VirtualNes.exe, dati File-Open si ar trebui sa va apara lista cu toate jocurile.

Pe site-uri, in general, aceste jocuri sunt la gramada cu jocurile de Nintendo, Xbox si alte console mai scumpe care nu prea au avut succes la noi. In general, pe pagina de download a jocului vi se recomanda si un emulator pentru a putea deschide jocul respectiv. Nu va faceti probleme, emulatoarele sunt niste simple arhive la care le dati extract, nu trebuie instalat nimic.

Pentru a gasi mai multe site-uri cu jocuri la download scrieti pe google „nes games download”. De exemplu, puteti gasi multe jocuri pe Freeroms.com ordonate alfabetic.


Jocuri Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

4 Comentarii la “Jocurile copilariei”

 1. George93 says:

  Mersi big grin

 2. Andreea says:

  Interesant articol!

 3. adii says:

  oare care e outpout-ul la cablul de alimentare ?

Scrie un Comentariu