Lucru pe internet

septembrie 1 774 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

De obicei cand auzi lucru pe internet te gandesti la vrajeli din-alea de lucrat acasa din care nu iti iese nimic. Ei bine, exista si site-uri prin intermediul carora iti poti gasi de lucru pe internet si poti efectiv sa te angajezi si sa lucrezi online, avand un control total asupra banilor cu care esti platit la ora. Totul tine doar de priceperea si cunostiintele tale intr-un anumit domeniu.

Cum functioneaza aceste site-uri? Sa zicem ca un nene din Groenlanda are nevoie de cativa oameni care sa faca un catalog de produse pentru firma lui. Acesta se inregistreaza pe un astfel de site si da un anunt prin care cere 5 oameni cu cunostiinte in design, marketing si ce o mai trebui pentru a face un catalog de produse. Membrii inscrisi pe site care se potrivesc cerintelor vor putea sa aplice la anuntul respectiv.

Apoi, acel nene din Groenlanda alege dintre candidati pe cei de care ii convine cel mai mult, uitandu-se peste profilele lor, scrisorile de intentie, CV-uri, si eventual scorurile obtinute de acestia la diverse teste de aptitudini puse la dispozitie de site.

Dupa ce ii alege, acesta poate purta o discutie cu cei alesi de el. Se poate discuta pe chat sau prin e-mail, ca un interviu de angajare prin care omul isi spune cerintele lui si candidatii pe ale lor. Daca se inteleg, atunci acel nene din Groenlanda apasa butonul „Hire” angajand astfel candidatii alesi.

Persoanele angajate incep munca, totul se petrece online, pe calculator.. nu e nevoie de acte sau orice altceva. Cand lucreaza, acestia se logheaza pe site iar angajatorul lor, acel nene din Groenlanda dat exemplu, poate vedea efectiv cat si ce muncesc respectivii. Site-ul pune la dispozitia angajatorului in jur de 6 printscreenuri si inregistrari pe ora astfel incat acesta sa vada ce se munceste. De asemenea, la sfarsitul saptamanii acesta vede un jurnal cu orele lucrate de fiecare si sumele pe care le are de plata.

Dupa ce se face catalogul respectiv, acel nene din Groenlanda baga mana in buzunar si plateste site-ul si persoanele angajate. Persoanele care doresc sa se angajeze isi seteaza in cadrul profilului personal suma de bani pentru care sunt dispusi sa lucreze pe ora. De exemplu 20$/ora, astfel incat angajatorul stie din start cat doreste fiecare pe ora.

Intr-un fel, lucrul cu astfel de site-uri este ca si cum te-ai angaja undeva in realitate doar ca totul se petrece online si lucrezi pentru oameni din toata lumea. A, si bineinteles, fiind supravegheat atunci cand muncesti nu poti sa stai degeaba si sa te astepti sa fii platit. Programul de lucru se negociaza cu angajatorul.

Domeniile pentru care poti sa te angajezi sunt multe, nu numai legate de IT ci si de relatii cu clientii, consultanta, scriitori, traduceri, proiecte de inginerie si alte sute de  joburi care pot fi facute online.

Trebuie sa stii foarte bine limba engleza, si sa te pricepi la ceea ce aplici, fiindca nu o sa stea nimeni langa tine sa iti arate cum se face. De asemenea, pentru inceput, nu va fixati cine-stie-cati bani pe ora ca nu o sa va angajeze nimeni, mai ales ca nu aveti o reputatie pe site.

Exemple de site-uri prin intermediul carora puteti sa va angajati online:


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Lucru pe internet”

Scrie un Comentariu