Modificare aspect la ceasul din taskbar

ianuarie 11 701 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Desi un element vizual nu foarte important, ceasul din taskbar are un aspect destul de simplu pe care se intampla sa vrei sa il modifici, mai ales daca din cauza rezolutiei ecranului sau a ochilor obositi nu poti vedea instantaneu cat este ceasul si trebuie sa te apropii de ecran. Se gasesc foarte multe programe care schimba ceasul din taskbar cu unul foarte personalizabil cu multe efecte grafice, insa eu folosesc unul care ofera un design elegant si foarte eficient, in sensul ca ofera, printre altele, optiunea de a seta marimi ale textului diferite pentru ora si minute, lucru care permite sa faci ceasul vizibil fara a incarca in niciun fel taskbar-ul cu tot felul de casete sau culori neon.

Programul se numeste LClock si este unul foarte mic si deloc pretentios, neavand absolut niciun impact asupra sistemului. Este construit special pentru Windows XP dar merge si pe variantele mai noi de Windows. La instalare o sa va intrebe ce componente doriti sa instalati, bifati-le pe toate trei, asta va adauga optiuni complexe de configurare a programului precum si un calendar care apare la un simplu click pe ceas. De asemenea, daca o sa tineti cursorul pe ceas veti observa ca va aparea intr-un balon data curenta.

Setari pentru modificarea aspectului ceasului

Nu exista foarte multe setari necesare, majoritatea fiind legate practic de regionalizarea ceasului pe formatele romanesti. Nu luati setarile pe care vi le spun ca fiind imperative, fiecare isi face dupa bunul plac.

Dati un click dreapta pe ceas, alegeti  LClock Properties

  • In fila Clock: debifati „12 Hour Time” (daca doriti ca ora sa fie afisata in format de 24h) iar in meniul „Show” selectati „None” pentru un aspect curat sau „Day of the Week” pentru a arata ce zi este. Daca selectati „Day of the Week” atunci inlocuiti mai jos fraza SU/MO/TU/WE/TH/FR/SA cu Du/Lu/Ma/Mi/Jo/Vi/Sa si apoi mergeti in fila Calendar unde bifati „Start week on Monday” (adica saptamana sa inceapa cu Luni).
  • De asemenea, in fila Calendar puteti traduce prescurtarile zilelor saptamanii (weekday names: Du/Lu/Ma/Mi/Joi/Vi/Sa) si cele ale lunilor (month names: Ian/Feb/Mar/Apr/Mai/Iun/Iul/Aug/Sep/Oct/Nov/Dec)
  • In fila Clock Style sunt optiunile legate de aspect, puteti alege fontul si marimea cu care doriti sa scrie ora si minutele sau puteti bifa „Custom text style” daca doriti sa schimbati culoarea fontului si sa ii adaugati o umbra de o anumita culoare. Marimea de la AM/PM corespunde oricarui text afisat in acel loc, cum ar fi ziua saptamanii. Jucati-va prin setari dand tot timpul Apply pentru previzualizare.. cand sunteti multumiti dati OK.

Daca doriti sa pastrati un aspect curat, cum este in poza, dar totusi v-ar trebui sa vi se afiseze ce zi a saptamanii este, atunci puteti intra in Control Panel la „Regional and Language Options”, selectati Romanian la standarde, apoi dati pe Customize – Date iar la Long Date Format puneti dddd, d MMMM yyyy apasati Apply si OK. Asta va face ca in balonul cu data care apare atunci cand tineti cursorul pe ceas (sageata mouse-ului) sa scrie ceva de genul Miercuri, 2 ianuarie 2013.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Modificare aspect la ceasul din taskbar”

Scrie un Comentariu