Modificarea butoanelor din taskbar (XP)

iunie 12 1.942 Like to Share? 2 Comentarii Text Mare-Text Mic

Este vorba despre modificarea butoanelor care apar in dunga aia jos de tot a ecranului, denumit taskbar (este cea care are Start, Lansare Rapida, Butoane ale ferestrelor deschise, Language Toolbar, icoanele aplicatiilor din Startup si ceasul). De ce as vrea sa le modific? Pai, in primul rand pentru a salva spatiul astfel incat sa nu ma mai incurc in ele atunci cand am foarte multe aplicatii deschise.

Si ca solutie, o sa ma iau dupa stilul windows-ului 7 ce are in taskbar decat iconitele aplicatiilor deschise, adica o sa arate ceva de genul asta:

Lucrul acesta este foarte util si daca vreti sa va puneti un stil visual de Windows 7 pe windows-ul vostru.. se gasesc pe internet mai multe astfel de skinuri pentru windows, se numesc Visual Style si sunt practic niste teme pe care le poti alege ca si cum ai schimba skinul de la Messenger.

Este important atunci cand downloadati o astfel de tema sa fie „Windows Visual Style File” fiindca sunt foarte curate, spre deosebire de cele .exe care trebuiesc instalate ca un program.. acelea pot sa va faca windows-ul sa se miste mai greoi sau pot sa apara alte complicatii, dar pe undeva parca merita incercate fiindca acelea sunt cele mai tari. Pentru a folosi Visual Style trebuie doar sa rulati inainte un program numit „uxpatcher”, acesta nu face altceva decat sa inlature interdictia Microsoft de a folosi alte teme inafara de cele ale lor.

Procedeul de schimbare a temei la windows este acelasi ca si aici, doar ca va gasiti o tema de Windows 7 in locul celei de Vista.

Revenim la taskbar.. la voi in momentul acesta apare asa:

Iata ce aveti de facut.. apasati butonul de Start – apoi apasati Run. In fereastra care apare scrieti regeditsi apasati Enter. O sa va apara o fereastra in care sunt registrii calculatorului, grupati pe mai multe categorii. Acolo selectati asa:

 • HKEY_CURRENT_USER
 • Control Panel
 • Desktop
 • WindowMetrics

In fereastra asta de WindowsMetrics, dati un click dreapta jos in spatiu gol si o sa va apara „New” si alegeti „String Value”, pe care o denumiti MinWidth. Apoi dati un click dreapta pe ea, dati „Modify” iar pe randul gol de jos denumit „Value” scrieti -225 si apasati OK.

Acum puteti sa dati restart la calculator pentru a vedea schimbarile.

Daca nu va convine cum arata sau nu va e la indemana, atunci trebuie doar sa intrati iarasi in fereastra aceea de registri, apoi sa dati click dreapta pe string-ul creat de voi, si sa alegeti optiunea „Delete” apoi restartati calculatorul pentru a se aplica. Aveti grija cand stergeti sa fie „MinWidth” si nu „MenuWidth” sau altceva.

Tot legat de butoanele din Taskbar.. ar trebui sa va uitati si peste proprietatile acestuia.. dati click pe el si Properties. Aveti in partea de sus a ferestrei care se deschide niste optiuni care se bifeaza:

 • Lock the taskbar lipeste bara astfel incat nu o puteti largi
 • Auto-hide taskbar ascunde bara atunci cand nu mai umblati la ea
 • Keep the taskbar on top tine bara deasupra la toate ferestrele pe care le deschideti
 • Group similar taskbar buttons grupeaza butoanele din bara ale aceleiasi aplicatii
 • Show quick launch arata iconitele alea de lansare rapida de langa butonul de start.

Un alt programior special pentru taskbar este unul care va ajuta sa trageti cu mouse-ul butoanele de pe bara si sa le ordonati astfel dupa bunul plac. De asemenea daca dati click pe unul din butoane cu butonul din mijloc al mouse-ului, inchideti programul respectiv. Se gaseste la adresa aceasta, si nu trebuie instalat. Doar dezarhivati si rulati programul, apoi dati dubluclick pe iconita lui din taskbar si bifati sa porneasca odata cu Windows-ului ca sa nu fiti nevoiti sa il rulati ori-de-cate-ori aveti nevoie.


Etichete: , Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

2 Comentarii la “Modificarea butoanelor din taskbar (XP)”

 1. pastilutssa says:

  foarte fain programu’ love struck winking

Scrie un Comentariu