Păduchii laţi (lăţeii)

martie 25 17.311 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Paduchii lati se transmit prin contact sexual sau uman intim si se agata de firele de par pubian. Se intalnesc in special la grupe de populatie cu un nivel de educatie scazut care traiesc in conditii igienico-sanitare precare. De regula aceste persoane au si alte infectii cu transmitere sexuala si constituie adevarate rezervoare de microbi.

Paduchii lati ciupesc pielea hranindu-se cu sangele din vasele capilare, provocand mici papule (basici); isi depun ouale pe parul pubian care pot sa se raspandeasca si pe asternuturi sau imbracaminte unde pot trai cateva zile. Pot supravietui o zi departe de corpul uman pe prosoape, asternuturi, imbracaminte, chiar si pe mobila.

La persoanele care dispretuiesc in mod flagrant igiena corporala, acesti paduchi pot urca sa populeze parul de pe burta, torace, parul de la sub brat, barba, mustata, genele si sprancenele.

Boala se manifesta prin mancarimi atat de intense incat scarpinatul poate provoca leziuni extinse si sangerare. Aceste leziuni de regula se suprainfecteaza bacterian si devin plagi purulente. Poate aparea febra si adenopatie regionala. Cand sunt localizati la nivelul genelor, paduchii pubieni provoaca inflamatia pleoapelor (blefarita).

Tratamentul presupune in primul rand epilarea zonei si aplicarea unor substante medicamentoase antiparazitare, dezinfectante si calmante. Uneori este necesara antibioterapia, cand leziunile suprainfectate nu se vindeca. Totodata e necesara igienizarea drastica a locuintei si a imbracamintii.

Imagini:

Pentru mai multe poze cu organe infectate cu paduchi lati (latei) dati un search pe Google Imagini cu „Pubic lice”. Or sa va apara niste sute de mii de poze care o sa va rezolve curiozitatea fata de aceste mici creaturi la care se tot face referire prin comediile de prin SUA si nu numai.


Etichete: Articole Diverse
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Păduchii laţi (lăţeii)”

  1. cristina says:

    vreau sa stiu cum ii pot face, tinind cont ca nu am contact cu nimeni si nimic din afara casei, igiena mea este putin cam precara pt ca nu am conditii de igienizare, dar folosesc un burete de baie spalat

Scrie un Comentariu