Pagina de start gen Windows 8

februarie 10 569 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Cei de la Microsoft au introdus odata cu Windows 8 un nou format de pagina de start, au venit cu conceptul acesta de a avea dreptunghiurile acelea neregulate, colorate frumos care arata destul de bine, ce-i drept.. stiu ei cum sa atraga fraierii sa cumpere tot ce apare nou. Am gasit aceasta tema pentru browserele de internet. Pentru Firefox, eu unul folosesc extensia Speed Dial drept pagina de start, dar aceasta noua tema de Windows 8 s-ar potrivi de minune pentru cei care vor altceva, ceva care necesita si un pic de munca.

Pagina de start gen Windows 8 nu se instaleaza greu si poti oricand sa revii la pagina pe care o aveai inainte.. daca esti noob probabil aceea era Google. Trebuie sa descarci fisierul cu tema respectiva de pe DeviantArt (un site cu uriase resurse grafice si nu numai) si sa dezarhivezi. Pune folderul undeva unde poti sa uiti de el.. adica unde sa nu il muti sau stergi din greseala.

Apoi deschide fisierul index.htm cu browser-ul pe care il folosesti. Pentru a alege, dai click dreapta pe el si alegi Open With.., eu am facut testul pe Opera si Firefox. La deschidere o sa vedeti pagina cu patratele, sunt niste site-uri puse acolo din prima.

Cum modificam site-urile?

Aici intervine munca. In folderul temei aveti un fisier numit config.htm pe care trebuie sa il deschideti. Veti fi intampinati de o fereastra Initial Settings in care puteti alege pana la 3 ferestre de patrate (din scroll-ul mouse-ului se trece de la una la alta), un motor de cautare implicit (eu zic sa lasati Google) si un hover efect. Apasati pe sageata pentru a salva.

Acum vedeti patratele respective cu denumirea, adresa si numele pozei fiecaruia. Trecand cu mouse-ul peste fiecare patrat apare o imagine de setari. Dati click pe ea pentru a schimba proprietatile fiecaruia.

Pozele pentru fiecare patrat se gasesc in subfolderul „thumbs”.. daca o sa vi se para ca toate sunt albe, de fapt este scris alb pe un fundal transparent si de-aia apar asa. Le puteti sterge si pune altele, de preferat cu fundal transparent. Daca nu vreti sa va complicati, puteti sa lasati necompletat campul pentru poza, asta va face ca in patratul respectiv sa apara numele site-ului insotit de o imagine cu un glob ceea ce nu e urat.

Dupa ce terminati, dat click jos pe butonul „Generate Settings File”. Veti vedea o pagina cu un text si un buton de back ca sa va intoarceti sa corectati ce ati gresit. Sub back, dati click pe link-ul Select All pentru a copia tot textul din pagina. Dati copy apoi deschideti din folderul temei fisierul „source.js” (click dreapta – Open with.. – Notepad). Selectati tot ce scrie acolo si stergeti, apoi dati Paste la textul pe care l-ati luat din pagina de configurare si salvati.

Acum deschideti din nou index.htm si verificati daca este totul OK. Daca e totul bine, nu mai trebuie decat sa setati aceasta pagina ca pagina de start:

  • in Opera: Opera – Setari – Preferinte – General – alegeti la Pornire „Porneste cu pagina de acasa” si apasati butonul de Pagina Actuala – OK. Daca vreti inapoi la speed dial puteti seta Porneste cu speed dial.
  • in Firefox: copiati adresa paginii, mergeti la Firefox – Optiuni – Optiuni – General – si dati Paste in caseta de la Pagina de Start – OK. Pentru a deschide aceasta pagina de start cand deschideti o noua fila, trebuie sa intrati la about:config (scrieti in bara de adrese ca orice alt link) apoi la browser.newtab.url introduceti adresa paginii. (folositi caseta de cautare pentru a ajunge la randul respectiv)

Alte browsere nu folosesc, ramane sa va descurcati voi prin setari.


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Pagina de start gen Windows 8”

  1. SmileBright !cu Doody says:

    too much yawn

Scrie un Comentariu