Povestea iepurasului de Paste

aprilie 12 29.117 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Am gasit pe net povestea iepurasului de paste care m-a amuzat teribil, nu povestea in sine cat articolul despre ea. Citindu-l mi-a adus aminte de fazele de la gradinita pe care le uram.. cand ni se adreseau educatoarele de parca eram bebelusi.. nu mai spun ca eu am fost la camin si ne fortau sa dormim la 12, practic ele lucrau de dimineata pana la 12 ca atunci ziceau puneti-va in pat si dormiti si ele cine stie ce faceau pana pa la 4 cand ne luau parintii, probabil stateau la taina.

In fine, iata de ce mai apar printre copiii obisnuiti si unii molai si rupti total de realitate care ajung niste bombalai de care isi bat altii joc – datorita unor vorbe retarde ca astea care urmeaza pe care le asculta si le crede, adoptand stilul acesta de a vorbi considerand ca asa se vorbeste.. cu diminutive si cuvinte iesite din uz acum 100 de ani.

Desigur apare si situatia inversa, cand un barbat are un copil mic si este indrumat de una sau alta sa ii vorbeasca ca retardatul si sa se prosteasca in toate felurile si ramane asa, cum am eu un profesor de finante  la facultate care s-a prostit cu fiu-sau si prost a ramas, un economist bun ce-i drept dar un om prost si a fi om este in perceptia mea inainte de toate, ca degeaba stii economie daca esti neam prost. Si asa te trezesti cu el ca ti se adreseaza cu „pui, tatalică, aa.. mâncal’ar tata pe el” pe un ton de om scapat de la Spitalul 9 de te bufneste rasul.

Imaginati-va o clasa de gradinita sau de scoala primara, cum stau parintii si copiii pe scaunele si asculta zambind uitandu-se cu ochisorii lor la doamna/domnisoara educatoare care le spune:

An de an este aşteptat cu tolba plină de cadouri. Este urecheat, pufos şi foarte blând. Nu este Moş Crăciun, ci Iepuraşul de Paşte. Fiecare dintre noi aşteaptăm cu nerabdare Sărbătoarea Sfântă a Învierii Domnului. Când avem şi copii, Paştele nu este complet dacă nu apelăm la prezenţa iepuraşului. Este un personaj de poveste despre care se spune că aduce ou vopsite şi dulciuri tuturor copiilor în Sfanta zi de Paşte.

Vă invităm să poposim în prag de sărbătoare în lumea poveştilor şi să le spunem copiilor povestea iepuraşului de Paşte.

Dragi copii, nu-i aşa că aşteptaţi cu nerăbdare cadourile Iepuraşului. Haideţi să aflăm împreună de unde vine Urechilă cel darnic. Cu foarte mulţi ani în urmă, o pasăre minunată şi-a făcut cuibul într-un copac bătrân, din mijlocul unei poieniţe însorite. Glasul îi era atât de frumos, încât până şi vântul se oprea să o asculte. Toate vieţuitoarele o iubeau, pentru că le încălzea sufletul cu trilurile ei. Într-o zi geroasă de iarnă, cântările au dispărut. Pasărea zăcea rănită, lângă trunchiul copacului fră ca cineva să ştie ce se întâmplase.

Vietăţile pădurii au cerut atunci ajutorul zeiţei Ostara, zeiţa Lunii. Pentru a o salva de la moarte, Ostara a transformat micuţa pasăre într-un iepuraş, dar i-a lăsat puterea de a face ouă. Vremea a trecut şi a venit primăvara, când toate vieţuitoarele pădurii sărbătoreau şi ziua zeiţei.

Unele i-au adus drept ofrandă flori parfumate, altele, cununi de frunze verzi. Darul cel mai frumos a fost, însă, cel adus de iepuraş: un coş plin cu ouă colorate, în semn de recunoştinţă pentru că îi salvase viaţa. Iar azi, iepuraşul cel fermecat vopseşte ouă i vi le oferă vouă, copiii cuminţi, cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.

Uneori, Iepuraşul lasă în coşul cu ouă roşii de pe masă cel puţin un ou, adus de el. Puteţi să vă convingeţi: nu se poate să nu găsiţi, între ouăle vopsite, măcar unul care să aibă o nuanţă deosebită! Ei, bine, acela este de la Iepuraş! Si, bineînţeles, copiilor cuminţi, Iepuraşul le aduce şi alte cadouri.

Dragut.. crestem niste mielusei pe care in mod inevitabil viata ii duce la taiere.


Etichete: De Sărbători
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Povestea iepurasului de Paste”

Scrie un Comentariu