Poze reale de pe Marte

mai 28 959 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Dupa ce a calatorit prin spatiu peste 680 de milioane de kilometri, sonda spatiala Phoenix a aterizat luni dimineata pe planeta Marte. Lansata la 4 august 2007 de la NASA, sonda va trebui sa studieze mostrele de apa din stratul de permafrost situat în zona arctica a Planetei Rosii, pentru a afla daca viata este posibila pe acest corp ceresc.

Cand Phoenix a ajuns la 1.800 de kilometri de destinatie, parasuta de franare s-a deschis automat, urmata apoi de aprinderea celor 12 rachete pentru incetinirea sondei de la peste 20.000 la 8 kilometri pe ora. Cu 14 minute inainte de impactul cu solul martian, Phoenix si-a pus în functiune echipamentele care ii vor permite sa efectueze investigatiile pe suprafata Planetei Rosii.

Intrarea în atmosfera martiana s-a petrecut cu 7 minute inainte de amartizare, moment care a fost insotit de o degajare uriasa de caldura. Corpul sondei a fost protejat insa de scutul termic fata de temperaturile care au depasit 1.000 de grade Celsius. Odata ajunsa pe Marte, sonda si-a desfasurat cele doua antene solare parabolice, care ii vor permite sa isi alimenteze generatoarele pana la instalarea iernii martiene, peste trei luni.

Primul semnal radio, care a calatorit cu viteza luminii, confirmand ca asolizarea a decurs fara probleme, a parcurs distanta de peste 270 de milioane de kilometri care separa Marte de Terra în 15 minute.

Cotidianul francez Le Figaro a publicat primele fotografii facute de sonda spatiala Phoenix care au ajuns la NASA:


Etichete: Curiozităţi
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Poze reale de pe Marte”

  1. The Project_29 says:

    Traiasca articolele de genuț asta !

Scrie un Comentariu