Preludiul

iulie 31 7.822 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Preludiul este vital pentru pregătirea corpului în vederea trecerii acestuia prin fazele răspunsului sexual şi în final pentru orgasm. Atingerea este elementul cheie al preludiului pentru că suprafaţa corpului este acoperită de foarte mulţi receptori care transmit senzaţia de plăcere creierului.

Anumite zone ale corpului sunt mult mai receptive la stimuli, fiind numite zone erogene. Mângâierile, îmbrăţişările, ţinutul de mână, intimitatea fizică, împreună cu sentimentul de siguranţă, afecţiune, excitare sunt elemente importante ale preludiului. De asemenea şi gâdilatul este o sursă de plăcere pentru anumite persoane, la fel ca şi masarea umerilor sau a întregului corp. Alte persoane preferă însă o atingere mai fermă între mână şi corp, o explorare mai intensă a zonelor erogene.

Sărutul este considerat de majoritatea indivizilor ca fiind o principală „ocupaţie” în timpul preludiului. Acesta poate fi un sărut uşor sau unul mult mai „adânc” (French kiss). Sărutul este foarte excitatant pentru că presupune folosirea buzelor (zonă foarte sensibilă la stimuli) şi un contact faţă în faţă a celor doi parteneri. Sărutul celorlalte zone erogene produce senzaţii diverse, de la uşoare gâdilături ajungându-se la furnicături şi fiori în tot corpul.

În timpul preludiului zona genitală este foarte receptivă. Stimularea organelor genitale se poate produce fie manual fie oral. Stimularea orală este asociată cu sexul oral. Stimularea orală a penisului poartă denumirea de felaţie iar stimularea orală a clitorisului şi a zonelor adiacente acestuia poartă denumirea de cunnilingus. Pentru anumite persoane şi stimularea anală poate produce plăcere, chiar una foarte mare.

Se spune însă că zona cu cel mai mare potenţial erotic este chiar mintea, psihicul. De cele mai multe ori, plăcerea cea mare nu izvorăşte din excitarea fizică ci mai degrabă din excitarea psihicului. Nu de puţine ori suntem „întărâtaţi” de locul în care se consumă actul sexual (locuri călduroase, un şemineu, o cadă plină de spumă etc), de fanteziile pe care le avem sau chiar de prezenţa partenerului. Anumite gesturi de afecţiune în public, anumite cuvinte sau complimente spuse la momentul potrivit produc excitare sexuală.

Adesea în timpul preludiului sunt jucate roluri de fiecare din parteneri, roluri care stimulează, excită psihicul. Unele fantezii presupun acte de dominare sau de supunere, care sunt acceptate doar în aceste circumstanţe. În general astfel de comportamente necesită o minte şi o comunicare deschisă între parteneri. Este important ca ambii parteneri să accepte astfel de comportament.

Uneori în timpul actului sexual îşi fac apariţia un alt fel de activităţi considerate de marea majoritate a indivizilor ca fiind de neacceptat. Pentru anumite persoane durerea este o sursă de plăcere sexuală. Astfel de comportament este numit sadomasochism. Pedeapsa fizică uneori asociată cu imobilizarea totală a individului este însă foarte rară.

Apariţia obiectelor sexuale a îmbogăţit preludiul şi acum sunt folosite tot mai des în timpul actului sexual.

Acceptarea sau respingerea unor astfel de comportamente diferă de la persoană la persoană. Ambii parteneri trebuie să accepte astfel de comportament pentru ca plăcerea şi sentimentul de relaxare (efectele preludiului) să existe.


Etichete: Curiozităţi
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Preludiul”

Scrie un Comentariu