Prezervativul pentru femei

iunie 17 6.882 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Desi prezervativul feminin este prezent in istoria umanitatii inca de la inceputul secolului al XX-lea, varianta moderna a acestui dispozitiv intravaginal a fost readusa in atentia publica abia in 1985, de catre medicul danez Lasse Hessel, iar apoi a fost perfectionat de catre dr. Erik Gregersen. Prezervativul pentru femei sau femidomul nu-si propune sa-l inlocuiasca pe cel masculin, ci reprezinta o diversificare a mijloacelor de preventie, o adaptare la un numar sporit de situatii, o alternativa.

Intocmai ca si echivalentul lui masculin, prezervativul feminin este de forma unui cilindru inchis la unul dintre capete si este confectionat din poliuretan. Desi una dintre reactiile pe care le suscita, in mod constant, este legata de dimensiunea lui, acesta are aceeasi lungime ca si prezervativul masculin. Diferenta este ca prezervativul feminin este mult mai larg pentru a putea proteja interiorul vaginului. Ambele capete ale prezervativului sunt prevazute cu cate un inel: la capatul inchis al cilindrului se afla un inel flexibil care sta in dreptul colului uterin si este pe post de „ancora”, impiedicand iesirea din vagin a prezervativului, in timpul actului sexual. Capatul deschis al cilindrului este prevazut tot cu inel flexibil, insa mai mare decat primul, acesta urmand sa ramana in afara corpului pentru a acoperi vulva si o parte din perineu, in timpul actului sexual.

Intrucat acopera peretii vaginului, femidomul blocheaza lubrifierea vaginala sa isi indeplineasca menirea astfel ca este indicat sa introduceti in interiorul prezervativului sau chiar direct pe penis, putin lubrifiant. Aveti insa grija ca frecarea cu penisul sa nu determine iesirea prezervativului din vagin. Dispozitivul poate fi introdus in vagin cu cel mult 8 ore inainte de contactul sexual si trebuie scos imediat dupa contactul sexual, rasucind usor inelul exterior pentru a fi sigura ca sperma nu va ajunge in contact cu vaginul.

Prezervativul feminin ofera protectie mult mai sigura impotriva BTS si HIV, in comparatie cu prezervativul masculin care, folosit corect, este eficient in procent de 95% in privinta transmiterii HIV.

Cum se foloseste:

Nu stiu daca e nevoie sa traduc filmuletul, este destul de expresiv.. totusi doua indicatii merita punctate:

  • una este aceea ca prezervativul se afla in pozitia corecta atunci cand inelul introdus in vagin trece de osul pubian
  • a doua este aceea ca nu trebuie aruncat in vasul de toaleta dupa folosire.

Etichete: Curiozităţi
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Prezervativul pentru femei”

Scrie un Comentariu