Print Screen – Program

ianuarie 9 2.124 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Este adevarat ca poti face un print screen fara software, apasand o tasta.. dar un program de print screen ajuta foarte mult deoarece iti ofera optiuni de selectare a printscreen-ului la o anumita dimensiune; de copiere, printare sau salvare cu un singur click si chiar de editare sau distribuire prin e-mail, Facebook sau Twitter. De asemenea, un program bun de facut print screen trebuie neaparat sa aiba si optiunea de a cauta imagini similare pe Google sau Tineye, lucru foarte util pentru atunci cand cauti originalul de la o anumita imagine care iti place si poate, vrei sa o folosesti ca imagine de fundal ori pur si simplu sa o gasesti fara watermark.

Print Screen Software

Software pentru Print Screen si Screenshoturi exista foarte mult, de la programe cu bani si pana la Freeware, adica gratuite: este de exemplu un trial de 30 de zile la FastStone dar sunt si programe gratuite cum ar fi: Hyperdesktop, Schirmfoto, Puush, ScreenCap ce poate incarca prin FTP screenshoturile, Screen Capturer care poate si filma desktopul nu doar sa faca printscreen, etc.

Sunt programe care isi fac treaba dar nu va dau linkurile deoarece vi le-am enumerat doar in cazul in care aveti timp si vreti sa va interesati pe Google despre ele. In primul rand recomand un program de facut printscreen doar celor care au nevoie de el.. nu are rost sa tii in calculator software pe care nu il folosesti.

Print Screen Program

Dupa calculele mele, in proportie de 99% cel mai bun program de facut Print Screen se numeste Lightshot. Deocamdata exista o singura parte mai putin buna la acest program, si anume ca nu poate sa salveze o pagina intreaga de internet, ci doar ce selectezi de pe ecran. Nu consider acest un lucru un dezavantaj major fiindca rareori se intampla sa ai nevoie de o asemenea functie si exista aplicatii online care fac screenshoturi la un intreg site.

Functiile programului de print screen:

 • ofera zona de selectie, care poate fi o portiune de ecran sau tot ecranul (click dreapta – Select Fullscreen). Un lucru bun este ca poti sa ajustezi zona selectata ori de cate ori doresti, pana ajungi la dimensiunea dorita (ti se afiseaza si pixelii). De asemenea pune pauza la elementele flash astfel incat sa ai timp sa capturezi ce te intereseaza sau sa faci un screenshot la un film. De asemenea, aspectul paginii nu este schimbat deloc atunci cand apare zona de selectie.
 • poti edita screenshot-ul facut. Cu un click de buton, print screen-ul este incarcat intr-un editor online simplu de folosit si care pune la dispozitie toate instrumentele necesare de editare a unei imagini.
 • poti gazdui printscreen-ul pe site-ul lor
 • poti scoate la imprimanta print screen-ul
 • poti copia portiunea selectata pentru a o folosi intr-un alt program de editare si design (Photoshop, Gimp, Paint, etc.)
 • poti salva portiunea selectata intr-o imagine .png
 • poti trimite pe mail un link catre screenshot-ul facut, sau il poti distribui pe Facebook si Twitter
 • poti cauta imagini similare pe Google si TinEye
 • este disponibil atat ca program pentru calculator (Windows / Mac) cat si ca extensie pentru Firefox, Chrome si Internet Explorer.

Etichete: , Internet, Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Print Screen – Program”

Scrie un Comentariu