Programe gratuite de inregistrat desktop

noiembrie 21 10.926 Like to Share? 4 Comentarii Text Mare-Text Mic

Iata o lista cu cele mai bune programe gratuite pentru inregistrat desktop-ul sau de filmat ecranul, cum vreti sa le spuneti. Aceste programe vin sa extinda functionalitatea banalului buton Printscreen prin posibilitatea captarii nu numai a unei poze a ecranului ci si inregistrarea unui video complet (cu sunet si miscarile mouse-ului) iar unele chiar ofera un editor prin care vi se da posibilitatea adaugarii de efecte si texte videoclipului inregistrat.

Dupa cum probabil ati vazut pe Youtube, programele de inregistrat desktop-ul sunt folosite in special in tutoriale video cu privire la descrierea si folosinta unor programe de calculator, precum si la inregistrarea gameplay-ului din diverse jocuri. Bineinteles, utilizatorii obisnuiesc deseori sa le foloseasca si la inregistrarea webcam-ului din Yahoo Messenger si nu numai. Sunt perfecte pentru site-uri de tutoriale, review-uri sau pur si simplu pentru a distribui ceva util sau amuzant facut la calculator.

Programele gratuite de inregistrat desktop-ul sunt numeroase, singura problema este ca majoritatea sunt construite in asa fel incat sa fie practic un demo al unei variante cu bani, iar de cele mai multe ori varianta asta demonstrativa ori duce lipsa de functii imperativ necesare, ori limiteaza durata inregistrarii la doar cateva minute, ori aplica un watermark pe videoclip (o imagine urata intr-un colt).

1 Pe primul loc voi clasa un program de inregistrare a desktop-ului pentru utilizatorilor avansati, care au nevoie de un editor atat pentru adaugarea de texte si efecte cat si pentru a sterge partile din inregistrare pe care nu doresc sa le pastreze. Se numeste ActivePresenter si inregistreaza la o calitate buna, ofera posibilitatea de adaugare de notite atat pe parcursul filmarii cat si la sfarsitul acesteia.

Plusurile acestui program sunt urmatoarele:

 • imagine clara si sunet bine sincronizat cu posibilitatea inregistrarii unui video sau a unor imagini pentru crearea unei prezentari tip Powerpoint
 • functie super-utila de selectare a zonei ecranului pe care doriti sa o filmati – puteti selecta fereastra unui proces activ iar inregistrarea se poate face la o dimensiune mai mica decat dimensiunea ferestrei respective (practic face resize automat)
 • nu are watermark sau limita de timp la inregistrare
 • are editor integrat foarte usor de folosit, ce cuprinde functiile uzuale de stergere a unei parti din inregistrare, de despartire in doua inregistrari sau imbinarea acestora, de taiere sau de modificat volumul sunetului inregistrat. De asemenea vi se da posibilitatea adaugarii de comentarii in niste casete de text deja stilizate sau de a crea un efect de zoom pe anumite parti ale inregistrarii
 • exporta inregistrarea in formatele AVI, MP4, WMV, WebM.
Record Computer Screen – Edit Video – Create Software Tutorial with ActivePresenter

2 Pentru cei care nu au nevoie de editor si doresc doar sa filmeze desktop-ul exista un Screen Capturer care face screenshot-uri si inregistreaza desktop-ul cu sunet (evident, trebuie sa aveti un microfon). Videoclipurile sunt numite „Animatii” si sunt exportate in Avi sau WMV si vi se ofera posibilitatea sa selectati o modalitate de compresie precum si numarul de cadre pe secunda.

La prima rulare a programului va apare o fereastra in care trebuie sa apasati pe link-ul „Click here to obtain a license number” pentru a primi o licenta gratuita pe care sa o introduceti apoi in fereastra respectiva. Va cere numele si e-mailul, daca sunteti neincrezatori atunci puteti folosi un nume fictiv si mailul de 10 minute. Apasati Continue pentru a va aparea fereastra principala a programului. Aici aruncati un ochi la Options pentru a selecta locatia prestabilita de salvare a fisierelor, daca doriti sa se inregistreze si cursorul mouse-ului precum si sa setati tastele rapide pentru controlarea aplicatiei.

3 Daca aveti nevoie sa inregistrati direct in FLV / SWF (exista multe convertoare din Avi in FLV) datorita dimensiunii reduse a videoclipului atunci va sugerez sa folositi Free Screen to Video Recorder care isi face datoria fara sa va ceara sa instalati codecuri aditionale.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

4 Comentarii la “Programe gratuite de inregistrat desktop”

 1. ana havrun says:

  imi place

 2. viorel says:

  multumesc i-mi este de folos pentru-ca pe net la cautari gasesti numai timpenii care te obliga sa incarci si alte programe.

 3. Mika says:

  Buna. Am un curs online de 4 ore care vreau sa-l inregistrez,ce program imi recomanzi?
  Am incercat o gramada de programe si mai mult de 30 minute nu pot inregistra ca-mi da eroare
  sad

 4. god or hell says:

  hey am si o o intrebare plssss daca am inchis din greseala bara aia de jos unde arata chiestile alea adica durata,minutele,secundele,etc cum o pun inpoi acolo jooss va rooog ajutati-ma pls

Scrie un Comentariu