Protejarea ochilor | Firefox

august 20 740 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Indiferent daca aveti sau nu probleme medicale cu ochii, dupa o perioada de stat in fata monitorului veti simti o oarecare intoleranta la culorile deschise, indeosebi albul care dupa ore si ore (mai ales noaptea) devine mult prea stralucitor si oboseste ochii.

Bineinteles, in primul rand trebuie umblat la culorile de la monitor – mai intai din butoanele acestuia si apoi daca este cazul, din setarile driverului placii video. De obicei, se umbla la stralucire si contrast, dar trebuie sa aveti grija sa nu il intunecati prea tare pentru ca imaginea se strica si va fi nevoie de alte configurari – de ex. atunci cand vedeti un film o sa vi se para prea intunecat. Iar la fel daca folositi calculatorul pentru a creea sau edita imagini nu veti putea sa va dati seama exact de luminozitatea acestora. Asadar, din setarile monitorului aveti grija doar sa luati din stralucirea albului fara a-l innegri.

In navigarea pe internet, exista niste trucuri prin care ochii vostri vor fi cat de cat mai protejati, dar asta nu inseamna ca o data la o jumatate de ora sa nu trebuie sa va mai uitati prin camera sau pe geam spre un obiect ceva mai indepartat astfel incat sa dati o sansa ochilor sa se mai relaxeze.

Voi scrie aici pentru Firefox, urmand ca voi sa adaptati aceste sfaturi, unde este posibil, pe browserele pe care le folositi.

  • inca de cand deschideti firefox-ul, va apare prima oara un flash alb pana incarca pagina de pornire. Acelasi lucru se intampla si la deschiderea unui nou tab. Pentru a rezolva aceasta problema trebuie sa dati la Firefox – Optiuni – Optiuni – Continut – apasati butonul de „Culori” din partea stanga. O sa va apara o fereastra in care puteti specifica ce culori sa aiba fiecare element dintr-o pagina de internet. Aici ne intereseaza optiunea de Fundal unde ar trebui sa alegeti o nuanta de gri sau in functie de preferinte, ce culoare va place.
  • Daca doriti ca Firefox sa foloseasca gama de culori aleasa de voi pentru orice pagina de internet, debifati „Permite paginilor sa isi aleaga propriile culori”. Nu recomand aceasta setare decat in cazuri exceptionale.
  • folositi o tema sau o persona de culoare inchisa pentru firefox. De exemplu, eu folosesc DarkFox.
  • daca obisnuiti sa va jucati pe site-uri care au fundal alb (de exemplu Miniclip), atunci va recomand sa instalati extensia „Turn Off The Lights„. Aceasta va pune un buton in bara de sus-dreapta a ecranului pe care daca apasati, toata pagina devine neagra inafara de jocul sau videoclipul pe care il urmariti.

Veti vedea ca daca urmariti acesti trei pasi simpli, ochii vostri se vor simti mai bine.


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Protejarea ochilor | Firefox”

  1. George93 says:

    Foarte util! mersi happy

Scrie un Comentariu